AK Parti'den Karayılan'ın Şehit İddiasına Yalanlama - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den Karayılan'ın Şehit İddiasına Yalanlama

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, PKK yöneticilerinden Murat Karayılan'ın bir şehit askerin cenazesinin örgütün elinde olduğu iddialarını yalanladı.

29.09.2015 22:11  Güncelleme: 23:04

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 arkadaşıyla şehit olan Uzman Çavuş Tolga Artuğ'un naaşı konusunda, Murat Karayılan'ın öne sürdüğü iddiayı reddetti. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı ile görüştüğünü söyleyen Özdağ, "Şu an 3 kişi yola çıktılar buraya geliyorlar. O kardeşimizin naaşı sağlamdı, ailesine onu gösterecekler, eğer tatmin olmazlarsa DNA testi de yapacağız" dedi.

"CHP İLE KOALİSYON KURMAK MÜMKÜN DEĞİL"

Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa İl Teşkilatı tarafından Kültür Merkezi Lale Salonu'nda yapılan 26. Dönem milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. 7 Haziran seçimlerinde partisinin tek başına iktidar olamadığını kaydeden Selçuk Özdağ, koalisyon yapmak istediklerini, CHP'ye kısa vadeli bir reform hükümeti teklifinde bulunduklarını vurguladı.

AK Parti ve CHP'nin dokusunun farklı olduğunu dile getiren Özdağ, şöyle devam etti: "Onlar bizim barajlarımıza karşı çıkıyorlar. HES'lerimizi, Yeşil Yolumuzu, nükleer santrallerimizi, nikel madenlerimizi, kömürlerimizi istemiyorlar. Türkiye'nin kalkınması noktasında bütün yapmış olduğumuz hamleleri mahkemeye götürüyorlar. CHP'yi kısmen anlıyoruz, MHP'ye ne oluyor? Üçü beraber oldular, bizim karşımıza çıktılar. O zaman CHP ile koalisyon kurmak mümkün değil, kısa vadeli hükümet kurmayı kabul etmediler. MHP'ye gittik. Ama Devlet Bahçeli'yi aşamadık."

"ECEVİT'E GÖSTERDİĞİN SAYGIYI DAVUTOĞLU'NA NİYE GÖSTERMİYORSUN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasal sınırlara çekilmesini" istediğini hatırlatan Selçuk Özdağ, "Devlet Bahçeli günde 3 paket sigara içen bir adam, Ecevit'in karşısında sigara içmiyordu. Ecevit'in karşısında ayak ayak üstüne atmıyordu. Devlet Bahçeli, Ecevit'e gösterdiğin saygıyı Ahmet Davutoğlu'na niye göstermiyorsun? Neyi eksik Davutoğlu'nun? Sen Ahmet Necdet Sezer'e gösterdiğin saygıyı Recep Tayyip Erdoğan'a niye saygı göstermiyorsun" şeklinde konuştu.

" PKK, MARKSİSTLER, LENİNİSTLERE ÖZERKLİK İSTİYOR"

Terör eylemlerine de değinen Selçuk Özdağ, amaçlarının kimsenin ölmemesi olduğunu söyledi. Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanları sorguluyor, orada mahkeme kuruyor, orada haraç alıyor. Orada safe (güvenli) alan ilan edecekmiş. 100 adam imza atmış oyumuz HDP'ye diye. Aydınlar ayrılmış, aydın gümrük memuru gibidir, iyiyi, doğruyu, güzeli alır, yanlışı, çirkini, hataları dışarıda bırakır. Türkiye'de bu aydın dediğimiz insanlar ise kötüyü alayım, hainliği alayım, ondan sonra konuşayım. Ben söyledim, 'kim PKK'ya destek verirse yargılanır' dedim. Hemen Hürriyet Gazetesi manşete taşıdı. 'HDP'ye oy verenler yargılanır' dediler. Yok canım kime oy verirseniz verin demişim ben onlara. Ama 'kim PKK'ya yardım ediyorsa, kim silahlı örgütlere destek veriyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hukuk sistemi yakasına yapışır' demişim. O bölgede diyorum ki yerel halklara özerklik, yerel halklara özerklik filan istemiyorlar. O bölgede halklar var. Sadece Türkler yok ki. PKK Türklere özerklik filan istemiyor. PKK kendisiyle beraber olanlara özerklik istiyor. Marksistlere, Leninistlere özerklik istiyor" diye konuştu.

"TARİHTE KÜRDİSTAN SİYASİ MANADA KURULMAMIŞTIR"

PKK'nın bölgede Marksist, Leninist devlet kurmak istediğini söyleyen Özdağ, Karayılan'ın söylemlerine ilişkin, "Karayılan 'Kürdistan süreci başlamıştır' diyor. Onlara sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde tarih boyunca hiçbir zaman Kürdistan siyasi manada kurulmamıştır. İspat etsinler ben milletvekilliğinden istifa ederim. Ama coğrafi anlamda kullandı Türkiye" şeklinde konuştu.

"AİLE TATMİN OLMAZSA DNA TESTİ DE YAPACAĞIZ"

O bölgedeki Kürt çocukların kandırılarak dağlara çıkarıldığını ifade eden Özdağ, şunları kaydetti:

"Karayılan, Cemil Bayık gibi adamlar, bunlar uşak. Hain kelimesi bile az gelir bunlara. Dün de bir açıklama yapmış, Cumhuriyet Gazetesi de atlamış hemen buna. Turgutlulu Tolga Artuğ kardeşimiz şehit edildi. Karayılan'ın demecinde o bölgede 16'dan fazla asker ölmüş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti saklıyormuş. Manisalılar evladınız asker olsa, bir ay haber alamasanız sokağa çıkmaz mısınız, benim oğlum nerede diye sormaz mısınız? Sorarsınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları haşa ahmak mı? Güya o kardeşimizin naaşı ellerindeymiş. Ben hemen Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı ile görüştüm. Şu an 3 kişi yola çıktılar buraya geliyorlar. O kardeşimizin naaşı sağlamdı, onu gösterecekler, eğer tatmin olmazlarsa DNA testi de yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti asla yalan söylemez.

KARAYILAN: CENAZE GERİLLA ALANINDA DURUYOR

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, devletin cenaze töreni düzenlediği Uzman Çavuş Tolga Artuğ cenazesinin kendilerinde olduğunu öne sürmüştü. Karayılan, "Siviller gerillanın izniyle cenazeleri alıp devlete teslim etti. Hiç kimse teşekkür bile etmedi. Halen bir cenaze de (Tolga Artuk) gerilla alanında duruyor. Ama bu uzman çavuşun cenaze töreninin yapıldığı basına yansıdı. Halbuki cenazesi burada. En azından üzerinden çıkan evraklar Tolga Artuk'a ait. Biz bunu kamuoyuna da açıkladık ama cenazeye sahip çıkan olmadı. Bazı STK'ler gelirse bu cenazeyi verebiliriz; götürüp ailesine teslim edebilirler ve DNA tespiti yapılabilir. Ama Türk devleti Artuk'un cenaze töreninin yapıldığını basına yansıttı. Demek ki gömülen ya başka birinin cenazesi, ya da boş tabutu gömdüler. Zaten o çatışmada çok sayıda ölü vardı ama sadece kendilerine verdiğimiz 16 kişiyi ilan ettiler" şeklinde konuştu.

AK Parti\'den Karayılan\'ın Şehit İddiasına Yalanlama
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'den Karayılan'ın Şehit İddiasına Yalanlama - Son Dakika


Advertisement