AK Parti'nin Mardin Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Mardin Mitingi

AK Parti\'nin Mardin Mitingi

Başbakan Erdoğan, "Eğer Pensilvanya'nın burada yurtları varsa bu yurtlardan atılan çocuklar olursa hemen Milli Eğitim'e, müracaatınızı yapın" dedi.

12.03.2014 19:02  Güncelleme: 14:06

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Pensilvanya'nın burada yurtları varsa bu yurtlardan atılan çocuklar olursa hemen Milli Eğitim'e, Gençlik Spor'a müracaatınızı yapın. Buradaki yurtlarımızda onları biz misafir edeceğiz. Gerekirse otellerde ağırlayacağız, gerekirse devletin sosyal konutlarda ağırlayacağız. Çünkü birçok yerde ablalar, abiler, gece seansları yapıyorlar. Başbakan'a beddua seansları yapıyorlar" dedi.

Erdoğan, partisinin Mardin Karayolları Parkı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Son çeteyi, Pensilvanya çetesini de tasfiye edeceklerini" belirterek " Türkiye, tamamen zincirlerinden kurtulacak, 2023'e yürüyüşe devam edilecek. Onun için diyorum, 30 Mart'ta bunlara sandıkta ders vermeye var mıyız? Sizlerden destek bekliyoruz. Mardin'den bu süreçte özellikle rekor bekliyoruz. Yeni Türkiye'ye en güçlü şekilde sahip çıkmanızı bekliyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Mardinlilerin büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını seçeceklerini anımsatarak "Belediyecilik bizim işimiz. Belediyecilik AK Parti'nin en iddialı olduğu alan" ifadesini kullandı.

Hükümet ve belediye olarak Mardin'de başlattıkları yatırımları devam ettirmek istediklerini ifade eden Erdoğan, Mardin'e verdikleri hizmetin toplam bedelinin 9 milyar lira olduğuna işaret etti. Erdoğan, "Ne olur ideolojiye bakmayın, hizmete bakın, belediyecilikte particiliğin tecrübesine bakın. Sizi çöpe, pisliğe, beceriksizliğe mahkum edecek değil, hizmetle buluşturacak adayı tercih etmenizi istiyorum" dedi.

AK Parti hükümetleri döneminde Mardin'in çehresini değiştirdiklerini anlatan Erdoğan, kendi sınıfında Türkiye'nin dolgu hacmi ve gövde uzunluğu bakımından dünyanın en büyük barajı olan Ilusu Barajı'na BDP'nin karşı çıktığını söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Peki bunlara nasıl oy vereceğiz? Bunlar hangi hayırlı iş yapılsa buna karşı çıkıyorlar. Ilısu'yu bir yerden alıyoruz, bir yere taşıyoruz, çok modern bir ilçe haline getiriyoruz. Böyle bir adımı atarken buna karşı çıktılar. Sadece elektrik enerjisi üretiminden ekonomiye yılda 825 trilyon (milyon) katkı sağlayacak fakat bu barajın yatırım bedeli ne, 3 katrilyon (milyar) lira. Sadece bu baraj. Bu barajı yaptırmamak için, bu BDP çok gayret sarf etti, hem içeriden hem dışarıdan ama biz bunların hepsini aştık, işe başladık. Şu anda barajda yüzde 65 fiziki gerçekleşme sağlandı. İnşallah bu muhteşem eseri tamamlayıp, Mardinimize ve ülkemize kazandıracağız."

Mardin Beyaz Su Projesi ile suya olan hasreti sona erdireceklerini bildiren Erdoğan, kentte sürdürülen ve hazırlanan içme ve kullanma suyu projelerinden bahsetti.

-Güney Hızlı Tren yolu-

Karaman- Konya hızlı tren projesinin temelini attıklarını, bu hattın Nusaybin'e geleceğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Nusaybin'den de Habur'a kadar uzanacak. Karaman, Ulukışla, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Nusaybin, Habur hızlı tren projelerini hazırlıyoruz. Yakında yapımına başlayacağız. Buna biz ne diyoruz biliyor musunuz? Güney Hızlı Tren Yolu diyoruz. Bir ucunda Mardin, bir ucunda İstanbul. Şu anda Mardin'de yapımı devam eden demiryolu projelerinin tutarı 464 trilyon (milyon) lirayı buluyor."

Erdoğan, mitinge katılanların zılgıt atması üzerine, "Gene zılgıtı yedik. Sizin bu zılgıtınız, bizi daha çok çalışmaya sevk ediyor. İşte bu analar böyle" dedi.

Mardin'e doğalgaz getirecek projenin ihalesini kazanan firmanın hazırlıklarına başladığına dikkati çeken Erdoğan, 2015'in sonuna doğru Mardin'de doğalgaz şebekelerinin döşenmiş olacağını belirtti.

-"Çünkü birçok yerde ablalar, abiler, gece seansları yapıyorlar"-

Artuklu Üniversitesini 2007 yılında kurduklarını hatırlatan Erdoğan, üniversite bünyesinde Kürtçe dil eğitiminin ilk olarak başlatıldığı Yaşayan Diller Enstitüsünün oluşturulduğunu ifade etti. Enstitünün, Süryani Dili, Edebiyatı Ana Bilim Dalı ile Türkiye'de bir ilke daha imza attığını dile getiren Erdoğan, üniversitede 5 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı.

Öğrencilere 14,5 trilyon (milyon) lira burs ve kredi verdiklerine işaret eden Erdoğan, Mardin'de 308 yatak kapasiteli yurt açıldığını, 750 kapasiteli öğrenci yurdunun yapımının devam ettiğini bildirdi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi buradan sesleniyorum:  Eğer Pensilvanya'nın burada yurtları varsa bu yurtlardan atılan çocuklar olursa hemen Milli Eğitim'e, Gençlik Spor'a müracaatınızı yapın. Buradaki yurtlarımızda onları biz misafir edeceğiz. Gerekirse otellerde ağırlayacağız, gerekirse devletin sosyal konutlarında ağırlayacağız. Çünkü birçok yerde ablalar, abiler, gece seansları yapıyorlar. Başbakan'a beddua seansları yapıyorlar. Eğer bazı öğrenciler çıkıp da 'Niçin böyle yapıyorsunuz?' derse kapıya koyuyorlar. Birçok ilde yaptılar, yapmaya devam ediyorlar. Biz de tedbiren şimdilik diyoruz, hemen müracaatınızı yapın, sizi biz dışarıda bırakmayacağız."

-"Dağları deldik, Şirin'e, milletimize kavuştuk"-

Erdoğan, AK Parti iktidara gelene kadar Mardin'e 29 kilometre bölünmüş yol yapılırken, kendilerinin şehri 11 yılda 187 kilometre bölünmüş yola kavuşturduklarını, ülke genelinde tüneller yaparak aşılmadık yol bırakmadıklarını, 12 yılda 117 kilometre uzunluğunda 122 tünel inşa ettiklerini aktardı.

Erdoğan, "Dağları deliyoruz dağları. Ferhat gibi, Kerem ile Aslı gibi. Ferhat kime aşıktı? Şirin'e. Siz Şirin biz de Ferhat. Dağları deldik, Şirin'e, milletimize kavuştuk. O çile dağlarını, o çile yollarını evelallah böyle aştık. Bu kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Mardin Havalimanı'nda 2003'te 19 bin yolcu trafiği varken, bu rakamı 278 bine yükselttiklerine işaret eden Erdoğan, bunun Türkiye'nin zenginleştiğini ve refah düzeyinin arttığını gösterdiğini söyledi.

Erdoğan, Mardin'e içme suyu, köy yolları, kültür ve turizm alanında yaptıkları yatırımları dile getirerek şehrin turizmde hak ettiği yeri bulması için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

-"Mardin'i marka şehir yapacağız"-

Mardin'i büyükşehir olarak modern bir şehir haline getireceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Mardin'i, büyükşehiri AK Parti damgasıyla buluşturarak kültür, inanç ve gastronomi turizmi alanlarında dünya çapında marka yapmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede şehirdeki tarihi mekanların restorasyonları için çok daha hızlı adımlar atacağız. Mardin için çok büyük projelerimiz, hedeflerimiz var. Büyükşehir ile hükümet el ele verdiğinde inanın 5 yıl içinde Mardin'i dünya çapında bir marka şehir haline getirme hedefimize ulaşabiliriz. Bunun için işbirliği, uyum ve vizyon gerekiyor. Sizlerden lafa değil hizmete bakarak ideolojiye değil geleceğinizi düşünerek oyunuzu kullanmanız istiyorum."

Büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman'a verilecek destekle Mardin'e AK Parti mührü vurulacağına inandığını dile getiren Erdoğan, "Gerek Başbakan olarak gerek büyükşehir belediye başkanlığımdaki birikimleri kendisiyle paylaşmak suretiyle Mardin'i marka şehir haline getirmeye söz veriyorum. Sizden de bu sözü almak istiyorum" dedi.

Erdoğan, Mardin'i en ücra köşelerine kadar modern bir şehir haline getireceklerini, AK Parti adaylarına verilecek desteğin, barışa, kardeşliğe, huzura ve kalkınmaya verilecek destek olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Mardin Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement