Akşehir Organize Hızla Gelişiyor - Son Dakika
Yerel

Akşehir Organize Hızla Gelişiyor

Akşehir Organize Hızla Gelişiyor

Daha çok tarıma dayalı ekonomiyle geçmiş dönemlerde sanayileşme açısından gelişemeyen Konya'nın Akşehir ilçesi, son yıllarda faaliyete açtığı Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımcının gözdesi haline geldi.

10.04.2013 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha çok tarıma dayalı ekonomiyle geçmiş dönemlerde sanayileşme açısından gelişemeyen Konya'nın Akşehir ilçesi, son yıllarda faaliyete açtığı Organize Sanayi Bölgesi ile yatırımcının gözdesi haline geldi.

Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nin, bölgenin sanayi merkezi olacağını ifade ederek, "Akşehir ekonomisi tarıma dayanır ve çevresindeki ilçelerle birlikte bölgeye merkezlik eder. Sultandağı, Yunak, Tuzlukçu, Çeltik, Doğanhisar, Ilgın, Yalvaç ve Şarkikaraağaç'ın merkezidir. Bu yüzden tarıma dayalı bir ekonomi de tarım makineleri de önemli bir yer tutar. Akşehir'deki küçük sanayide birçok traktör parçası ve tarıma dayalı makine parçası üretilirken, Akşehir Organize Sanayi'nin faaliyete geçmesiyle bugün Akşehir'in Organize Sanayisinde bitmiş 11 fabrika üretime başlamıştır. Şu anda inşaat halinde 7 fabrikayla birlikte 2013 yılı sonunda Akşehir'de 18 fabrika işletmeye açılacaktır. Organize sanayimizde yaklaşık 30 tane arsamızın tahsisi yapılmış, bunlardan 18'i yılsonunda faaliyette olacak, geriye kalan 12 arsadaki inşaatlar da 2014 yılında başladığında Akşehir Organize Sanayi, bölgenin bir sanayi merkezi olacaktır" dedi.

Akşehir Organize Sanayi bölgesine, ilçedeki küçük sanayide bulunan esnafların işlerini büyüterek geldiğini belirten Belediye Başkanı Oğul, "Buraya gelen esnaflarımız işlerini büyüterek, fabrikalar kurdular. Buradaki fabrikalarımızın tamamı Akşehirli yatırımcılarımızın fabrikalarıdır. Şu anda ise bu fabrikaları gören dış yatırımcılar da Akşehir'e gelmeye başladılar. Son dönemde 3 yabancı yatırımcıya da buradan arsa tahsisi yapıldı. Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nin bir özelliği de tek düze bir organize sanayi değildir, burada çeşitlilik vardır. Traktör parçasından, mobilya kapı imalatına, kuru sebze ve meyve fabrikalarından kilitli taş fabrikasına kadar çok çeşitli sektörlerin bir araya geldiği bir organize sanayi bölgesine sahibiz" diye konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcılar için çok cazip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, "Arsalarımızın yüzde 90'ı devlet tarafından ücretsiz tahsis edilmektedir. Bu da Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'ni cazip bir hale getirmektedir" dedi.

Akşehir Organize Sanayi Bölgesi'nin en büyük ortaklarından birinin de Akşehir Belediyesi'nin olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, yatırımcılara belediye olarak büyük kolaylıklar sağladığını belirterek, "Organize sanayimizin bütün alt yapısı tamamlanmış bir haldedir. Tüm yatırımcıları Akşehir'e bekliyoruz" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akşehir Organize Hızla Gelişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement