Alaplı'da 650 Tüketici, Kredi Dosya Masrafını Geri Aldı - Son Dakika
Güncel

Alaplı'da 650 Tüketici, Kredi Dosya Masrafını Geri Aldı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, kredi dosya masrafı adı altında bankaların aldığı ücretin iadesi için başvuran bin 250 tüketiciden 650'si parasını geri aldı.

16.10.2014 15:02  Güncelleme: 15:05

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde, 'kredi dosya masrafı' adı altında bankaların aldığı ücretin iadesi için başvuran 1250 tüketiciden 650'sinin parasını geriye aldığı belirtildi.

Alaplı Tüketici Hakları Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin, kredi dosya masraflarını geri almak için Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuranlardan 650'si ile ilgili lehlerinde karar çıktığını, diğer 600 kişinin dosyalarının da karar aşamasında olduğunu söyledi. Bu konuda mağdur olan kişilerin dernek veya Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurmasını isteyen Tekin, şöyle dedi:

"Tüketiciler önce bankaya dilekçe ile başvursun. Bankanın cevabını beklemeden Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne veya bize gelsinler. Heyet, ilgili dosyaları hemen hazırlıyor. Ücreti, masrafı, vatandaşa ek külfeti yok. Bazı bankalar dosya masraflarını geri ödemede zaman kazanmak için vatandaşımızı mağdur ediyor. Ama sıkıntı yok. Neticede bu masrafları vatandaşımıza geri ödüyorlar." - Alaplızonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alaplı'da 650 Tüketici, Kredi Dosya Masrafını Geri Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement