Alman Ordusu Müslüman Askerler İçin İmam Arıyor - Son Dakika
Güncel

Alman Ordusu Müslüman Askerler İçin İmam Arıyor

Alman Ordusu Müslüman Askerler İçin İmam Arıyor

Her beş askerden birinin Müslüman olduğu Alman Silahlı Kuvvetleri'ne imam istihdam etme kararı alındı. Haberi Almanya Savunma Bakanlığı da doğruladı.

23.05.2015 14:12  Güncelleme: 14:31

Alman Silahlı Kuvvetleri ordu içindeki Müslümanların dini ihtiyaçlarını rahatça yerine getirebilmeleri için tarihinde ilk kez imam istihdam etme kararı aldı.

5 ASKERDEN BİRİ MÜSLÜMAN

Alman "Bild" Gazetesi'nin haberine göre, ordu içinde sayıları giderek artan Müslümanlar için ordunun imam arandığı haberini Almanya Savunma Bakanlığı da doğruladı. Gazetenin haberine göre Müslüman askerler için orduya imam alma ihtiyacı Alman Ordusu içinde her beş askerden birinin göçmen kökenli ve genelde de Müslüman olmasından kaynaklandı.

DANIŞMA MERKEZİ KURULDU

İslam dini içindeki farklı inanışlardan dolayı imam bulunmasının çok da kolay olmadığının belirtildiği haberde, bu sebepten dolayı Koblenz şehrinde oluşturulan bir merkezde farklı inanışlardan askerler için bir danışma merkezi kuruldu.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, her askerin rahatsız edici olmayan ibadetleri yerine getirme ve inanışları için destek alma hakkının olduğu ifade edildi.

2011 yılında Almanya Müslümanlar Konseyi (ZMD) ve Almanya İslam Konseyi'nin başını çektiği sivil toplum kuruluşları Alman ordusundaki Müslümanlar içim imam istihdam edilmesi talebinde bulunmuşlardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Ordusu Müslüman Askerler İçin İmam Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Selahatin eyubi torunuyuz batman: Helal olsun 6 1 Yanıtla
  • Yüzbaşı : Almanya Vizeyi. Kaldirsin Imam Bulunsin 4 1 Yanıtla
  • pis Türk: Turkiyede askeryede birakin imami allah diyemiyorsun dove dove tanri dedirtiyolar burda bir allahin kulu gördümu hic bir askeri birlikte namaz kilinacak yer mescit cami ama aksamakadar gavur dedigomiz ülke muslumanliga bizden daha cok sahip cikiyo yaşasın slmanya 2 2 Yanıtla
  • ?: AA AAA LAİKLİK ELDEN GİDİYOR MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİYİZ İZİN VERDİRMEK ALMANYA SANA BUNU BİL 2 2 Yanıtla
  • Zaza: Biz Müslüman olarak onlara onlar bizi üzeniyor 4 0 Yanıtla
  • müslüman asker: Bizim ordumuzdada olmalı bak batılı çagdaş demokratik bir ülke de bile müslüman askere saygı var acilen bu müslüman bir ülke olan türkiyede imam askerler istihkam edilmeli 2 0 Yanıtla
  • Cok dogru : Bunun insanlikla alalasi var türkiyede yasayanlar icin iyi bir örnek insanlik dersi 2 0 Yanıtla
  • ünal sungurtekin: gecmişolsun başkan 0 0 Yanıtla
  • ünal sungurtekin: gecmişolsun başkan 0 0 Yanıtla
  • HÜLYA KIZI ZEHRA,YI SEVEN ADAM ,, DERKI: Inanilir gibi degil...biz niye duymuyoruz almanya da....eeeeee, haberleri dinlemessem, olacagi budur 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement