Almanya'daki Mülteci Çocuklar Hakkında Korkunç İddia - Son Dakika
Dünya

Almanya'daki Mülteci Çocuklar Hakkında Korkunç İddia

Almanya\'daki Mülteci Çocuklar Hakkında Korkunç İddia

Almanya'da 5.000'den fazla mülteci çocuğun fuhuşa zorlandığı ya da organlarının alındığı iddia edildi.

13.02.2016 16:17  Güncelleme: 16:39

Alman Müslümanları Merkez Konseyi başkanı Aiman Mazyek, Almanya topraklarına girdikten sonra kaybolan 5.000'den fazla 18 yaş altındaki mülteci çocukların ya fuhuşa zorlandığını ya da organ mafyasının eline düşerek organlarının alındığını söyledi. Mazyek yaptığı açıklamada, mülteci çocukların ve gençlerin korunması için acilen iltica politikasının değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Mazyek ayrıca kayıp mülteci çocukların haklarının savunulması için Avrupalıların neden konuşmadığını, bilmek istediğini dile getirdi.

Aiman Mazyek yaptığı basın toplantısında: "Kaybolan çocukların ve gençlerin birçoğunun fuhuşa zorlandıkları bir suç çemberine düştüklerini ya da organlarının alındığını farz etmek durumundayız" sözlerini sarf etti.

Almanya makamları 5.000'den fazla mülteci çocuk ve gencin ülkeye giriş yaptıktan sonra kaybolduğunu geçen hafta kabul etmişti. Bir Federal Suç Polisi (BKA) sözcüsü, 1 Ocak 2016 itibariyle yanında eşlik edeni olmayan 4.749 mülteci çocuk veya gencin ülkeye giriş yaptıktan sonra kaybolduğuna inandıklarını açıkladı. Kaybolanlardan 431'inin 13 yaş altı, 4.287'sinin 14-17 yaş aralığında, 31'inin de 18 yaşında olduğu açıklandı. Aynı sözcü bahse konu olan çocukların suç örgütlerinin kurbanı olabileceği ihtimalinin göz ardı edilemeyeceğini ifade etti.

Avrupa Polis Ajansı (Europol) sözcüsü daha önce yaptığı açıklamada, yaklaşık 10.000 kadar refakatçisiz mülteci çocuğun son 24 ayda kaybolduğunu dile getirmişti. Eurpol sözcüsü bu açıklamasına ek olarak: "Bu demek değildir ki hepsinin başına bir şey geldi. Bu çocuklardan bazıları şu anda akrabalarıyla birlikte olabilirler. Lakin kaybolan mülteci çocuklardan kimileri potansiyel olarak risk altında" ifadelerini kullandı.

Aiman Mazyek'in de katılımcıları arasında bulunduğu basın konferansı geçtiğimiz perşembe günü düzenlendi. Basın konferansını düzenleyen Alman Federal Hükumeti danışmanı John Wilhelm Roerig aynı zamanda mülteci çocuklara cinsel istismara karşı yürütülen bir kampanyanın da liderliğini yapıyor. Roerig, sığınma merkezlerinde kalan mülteci çocukların karşı karşıya kaldıkları risklere dikkat çekti. "Sizleri uyarmak zorundayım. Birçok yardımsever ve koruyucu olduğunu iddia eden kişiler, mülteci çocuklarla kolayca temas kurabilecek durumda. Bu kişiler çocuklarla yakınlık kurup daha sonra onları istismar edebilirler. Mülteci krizi aynı zamanda mülteci çocuklar krizidir. Bu çocukların çoğu, korkunç şeyler yaşadı. Birçoğu muhtaç ve savunmasız durumda"

Roerig, Alman hükumetinin mülteci çocukları daha iyi koruyabilmesi için bazı değişikliklerin yapılması gerektiğini söyledi. Kadınlar ve çocuklar için ayrı banyolar oluşturulmasını öneren Roerig sözlerinin devamında, ideal olanın ülkenin bazı yerlerinde örnekleri bulunan, tamamen kadınlara ve çocuklara mahsus mülteci kampları, sığınma merkezleri kurulması gerektiğini vurguladı. Roerig, kadınların ve çocukların erkeklerle bir arada bulunduğu barınma şartlarının sonucu olarak fiziksel ve cinsel saldırıların yaşandığını ifade etti.

Almanya Müslümanları Merkez Konseyi, Türkçe, Almanca ve Arapça olarak basılacak bir broşür üzerinde çalışmalarını tamamladı. Broşürde istismarın tanımı yapılarak çocukların bilgilendirilmesi hedeflendi. Böylelikle çocukların istismara maruz kalmaları durumunda ihbar etmeleri sağlanacak.

Konsey, mülteci çocukların %10'unun istismara maruz kalabileceğinin tahmin edildiğini açıkladı.



Son Dakika Dünya Almanya'daki Mülteci Çocuklar Hakkında Korkunç İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement