Altaylı ve Altaist Bilim Adamları 20 Temmuz'da Antalya'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Altaylı ve Altaist Bilim Adamları 20 Temmuz'da Antalya'da Buluşuyor

Altaylı ve Altaist Bilim Adamları 20 Temmuz\'da Antalya\'da Buluşuyor

İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği (İSTESOB)’nin organizasyonu içinde yer aldığı Altay Toplulukları Sempozyumu, 20-22 Temmuz 2015 tarihleri arasında Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Sosyal Tesisleri’nde yapılacak.

15.07.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği (İSTESOB)'nin organizasyonu içinde yer aldığı Altay Toplulukları Sempozyumu, 20-22 Temmuz 2015 tarihleri arasında Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.

Bilimsel araştırmalar ve çalışmalar, tarihi süreç içinde Altay'dan çıkarak Merkezi Asya dahil olmak üzere Asya'nın en doğu ve en batı uç noktası ile Orta Avrupa'ya kadar yayılan halklar ve ülkeler arasında başta tarih, dil, din, inanç olmak üzere pek çok noktada ortak ve benzer uygarlık değerlerinin olduğunu ortaya koymaktadır. Avrupa kıtasından iki kat daha fazla bir coğrafi alana yayılan bu topluluklar, en geniş anlamda dil özellikleri dikkate alınarak Altay Toplulukları adıyla bilinmektedir.

Bu bağlamda sempozyumda, Altay Toplulukları'nın din ve inanç ritüelleri ile dil ve tarih meselelerini irdeleyen konular ele alınacaktır.

Sempozyuma başta Türkiye, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Hindistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Rusya Federasyonu, Macaristan, Almanya, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere 150'ye yakın bilim insanı bildirileriyle katılacak.

Sempozyumun açılış konferansı, Avrasya göçebeleri ve göçebeliği araştırmalarının öncüsü ve duayeni Japon Profesör Matsubara Masatake tarafından verilecektir. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altaylı ve Altaist Bilim Adamları 20 Temmuz'da Antalya'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement