Ameliyat İçin Almanya'dan Batman'a Geldi - Son Dakika
Sağlık

Ameliyat İçin Almanya'dan Batman'a Geldi

Ameliyat İçin Almanya\'dan Batman\'a Geldi

Almanya'da doktorların iyileştiremediği hasta Saliha Kutlay, safra kesesi ameliyatı için geldiği Batman'da şifa buldu.

30.03.2015 08:06  Güncelleme: 10:37

Almanya'da doktorların yapamadığı ameliyatı Batman'daki doktorlar gerçekleştirdi. Safra kesesi ameliyatı için Batman'a gelen hasta Saliha Kutlay, başarılı bir operasyon geçirdi.

Safra kesesinden yıllar önce Almanya'da ameliyat olan 75 Yaşındaki Saliha Kutlay şikâyetlerinin tekrar etmesi üzerine Batman'daki bir hastanede kapalı yöntemle ameliyat oldu.

YILLAR ÖNCE ALMANYA'DA AMELİYAT OLMUŞ

Daha önce Almanya'da ameliyat olan, ancak şikâyetlerinin son zamanlarda artması nedeni ile yeniden Alman hastanelerine başvuran Kutlay, Almanya'da doktoru daha önce yapılmış olan ameliyata bağlı sorunlar nedeni ile kapalı ameliyat yapılmayacağını belirtti.

AMELİYAT İÇİN ALMANYA'DAN BATMAN'A GELDİ

Alman doktorların açık ameliyat önerdiği Kutlay, Batman'a gelerek safra kesesinden kapalı ameliyat olan Saliha Kutlay şifa ile taburcu edildi.

SAFRA KESESİNDEN AMELİYAT OLDU

Op. Dr. Ahmet Doğan, Almanya'da yapılamayan ancak Batman'da rahatlıkla yapılan operasyon hakkında bilgi verdi.

Doğan, "Hastamız bize uzun zamandır mevcut olan safra kesesi taşına bağlı yakınmaları nedeni ile başvurdu. Yapılan incelemelerde safra kesesi içinde yaklaşık 3 cm boyutunda taş olduğu ve bu taşın safra kesesinde iltihaplanmaya neden olduğu saptandı. Kapalı yöntem ile yapılan ameliyatlar daha konforlu ve daha az ağrılı, aynı zamanda iz bırakmayan/estetik ameliyatlardır. Bu nedenle de tüm dünyada sıklıkla bu yöntem tercih edilmektedir." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Ameliyat İçin Almanya'dan Batman'a Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement