Anız Yangınlarına "Hutbeli" Uyarı - Son Dakika
Yerel

Anız Yangınlarına "Hutbeli" Uyarı

Adana Müftülüğü, yaklaşık iki haftadır bölgeyi etkisi altına alan ve yoğun tepkilere neden olan anız yangınları konusunda halkı Cuma günü hutbeyle uyaracak.

12.09.2012 13:00

Adana Müftülüğü, yaklaşık iki haftadır bölgeyi etkisi altına alan ve yoğun tepkilere neden olan anız yangınları konusunda halkı Cuma günü hutbeyle uyaracak.

Müftülükten yapılan yazılı açıklamaya göre, son günlerde artan anız yangınlarına uyarı yapılması nedeniyle Müftü Yardımcısı Mustafa Ünverdi'nin anız yangınlarıyla ilgili hazırladığı hutbe önümüzdeki Cuma günü Adana merkez ve ilçelerinde okutulacak.

Ünverdi, "Merhamet etmeyene merhamet edilmez" başlıklı hazırladığı hutbede kimi yerlerde orman yangınlarına sebep olan anız ateşinin, külleriyle de rahatsızlık oluşturduğunu, rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan duman ve isten dolayı insanların, evlerinin balkonlarına çıkamaz ve pencerelerini açamaz olduğunu vurguladı.

Anız yangınlarının bu tür olumsuzluklarının yanı sıra, topraktaki canlıları diri diri yaktığına işaret edilen hutbede şunlar kaydedildi:

"İnsanları merhametli olmaya ve Allah'ı kendi dilleriyle tespih eden canlıları yakmamaya davet ediyoruz. İnsanlığın kaybetmeye yüz tuttuğu rahmete herkesin ihtiyacı var. Anız yangınları son iki haftada Adana'yı yaşanmaz hale getirmiştir. Anız ateşi yakanlar, yaktıkları ateşin duman ve islerinin rahatsız ettiği insanların kul hakkına tecavüz etmekte, topraktaki canlıların da cayır cayır yanmasına neden olmaktadır. Bu, hesap günü ahirette büyük bir vebal demektir. Yaratıcıyla insan arasındaki bağ rahmet temellidir. Merhamet etmeyene merhamet edilmez. dolayısıyla, topraktakilere merhamet et ki Allah da sana merhamet etsin."

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anız Yangınlarına 'Hutbeli' Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement