Anne Babalar Okullu Oldu - Son Dakika
Güncel

Anne Babalar Okullu Oldu

Anne babaların, çocuklarıyla kaliteli bir hayat yaşaması ve birbirlerini doğru anlamaları adına Beylikdüzü Belediyesi Ana- Baba Okulu eğitimlerine başladı.

30.04.2015 09:45

Çocuk yetiştirmedeki güncel konuların konuşulduğu seminerde, hayatımızda büyük bir yer tutan ekranın çocuktaki etkisi tartışıldı.

Çocukların hayatlarını doğru yönlendirmek, gelişimlerini doğru anlatabilmek için Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü uzman doktorlarla ebeveynleri buluşturuyor. Bu kez Uzman Psikolog Kübra Saral ve Aile Yaşam Koçu Ayfer Güler'in anlatımlarıyla geçen seminer, ebeveynleri doğru bilinen yanlışlar hakkında da uyardı.

Çocukların Sevdiği Şeyler Ödül Ya Da Ceza Olmamalı

Tiyatral bir halde uygulamalı olarak da gösterilen ebeveyn- çocuk ilişkilerinde verilecek tepkilerden söz edildi. Salonda bulunan ebeveynler, kendi uyguladıkları yöntemleri uzmanlarla paylaştı, tepkilerin sonuçları tartışıldı. Çocuklara sevdikleri şeylerin ödül ya da ceza olarak verilmemesi için ebeveynleri uyaran uzmanlar, gün içerisinde ekran karşısında en fazla 2 saat geçirilmesi konusunu da vurguladı.

Geleceğin Temelleri Bebeklikten Atılır

Çocukların gelişiminde, kendi cinsiyetlerini tanımaları için yapılması gereken en önemli şeyin basit ve yaşına uygun cinselliğin anlatılması üzerinde duruldu. Ergenlikte sorun çıkmaması ve uyumlu olunması istenen çocuğun temellerinin 7-8 yaşına kadar atılmış olmasına dikkat çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Anne Babalar Okullu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement