Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın Halk Kart davasından yargılanmasına Haziranda başlanacak.

16.04.2013 10:06

Foto: Vali Altıparmak, havalimanı genel görünüm

===

İlk duruşma Haziranda

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın Halk Kart davasından yargılanmasına Haziranda başlanacak. Cumhuriyet Savcısı Şanal iddianamesinde, Akaydın ve arkadaşlarının zimmetlerine para ve mal geçirmediklerini belirtse de şüphelilerin hapis cezasına çarptırılmalarını istedi.

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, 22 yıl hapis cezasına çarptırılması istemiyle açılan, 'İhaleye fesat karıştırma ve irtikap' suçlamalarıyla yargılanacağı 'Halk Kart' davasının ilk duruşması, 19 Haziran'da yapılacak. Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından yürütülen soruşturma sonucu açılan dava, Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'la birlikte Belediye Meclisi'nin 5 üyesi, aralarından Genel Sekreter Mehmet Aktekin, Hukuk Müşaviri İlker Gedik, Genel Sekter yardımcılarının da bulunduğu belediye personeliyle birlikte A-Kent firması yetkilerinin bulunduğu toplam 24 kişi, 'İhaleye fesat karıştırma, irtikap ve edimin ifasına fesat karıştırma' suçlamalarıyla yargılanacak.

Savcı Şanal tarafından yürütülen Halk Kart soruşturması 15 Eylül 2011 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen isimsiz ihbar mektubuyla başladı. Bu ihbar mektubunu 30 Eylül 2011'de Adalet Bakanlığı'na yazılan ve yine isimsiz ikinci bir ihbar mektubu takip etti. Onun ardından üçüncü isimsiz ihbar mektubu 31 Ekim 2011 tarihinde Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün havalesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştı.

İddianame hazırlanırken savcılık iki uzmanla çalıştı. Mali bilirkişi ihalede bir usulsüzlük bulunup bulunmadığı, bilgisayar uzmanı bilirkişi ise ihaleyi alan firmanın fiilen uyguladığı taşımacılık sistemine ilişkin dijital ekipmanların birbirleriyle uyumlu olup olmadıkları inceledi. 643 kişinin 'müşteki' olarak yer aldığı dosyada Savcı Şanal, alınan ifadeler, bilirkişi raporları, Sayıştay raporu ve Antalya 1'inci İdare Mahkemesi kararı üzerinden yaptığı değerlendirmede iddianamede adı geçen 24 şüphelinin 'İhaleye fesat karıştırma' suçunu el birliği ve amaç birliği içinde işledikleri kanaatine iddianamede yer verdi.

Şüphelilerden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Genel Sekreter Mehmet Aktekin ve Hukuk Müşaviri İlker Gedik'in baskı ve tehditlerinin sistematik hale geldiğinin ve bu baskılar sonucu esnafın firma ile zorunlu olarak sözleşme imzalamak zorunda bırakıldığını savunan Savcı Osman Şanal, iddianamesinde bu baskı sonucu firmanın haksız kazanç sağlamasına yardımcı olunduğu görüşünü öne sürdü.

ZİMMETE PARA GEÇİRME YOK

A-Kent firmasının 22 Haziran 2011 ve 30 Haziran 2012 tarihleri arasında 5 milyon 484 bin 739 TL haksız kazanç elde ettiğinin belirtildiği iddianamede şu ifadelere yer verildi: "Soruşturma kapsamında şüphelilerin zimmetlerine para/mal geçirdikleri tespit edilememiş ise de, tamamen özel hukuk hükmi şahsiyeti olan A-Kent Ödeme Teknolojileri A.Ş.'nin yararına olan ve fakat gerek kamu kurumu olan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve gerekse müştekilerin zararına olan özel taşıma sözleşmesinin yapılmasını şüphelilerin özellikle ve ısrarla isteyip dayatması anlaşılamamıştır."

İSTENEN CEZALAR

289 sayfalık iddianamede, Türk Ceza Kanunu'nda ihaleye fesat karıştırma suçunu düzenleyen 235'nci maddesi uyarınca Mustafa Akaydın, Genel Sekreter Aktekin, Hukuk Müşaviri Gedik başta olmak üzere tüm şüpheliler hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istendi. Firma yetkilileri hakkında ayrıca edimin ifasına fesat karıştırma suçun nedeniyle 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenirken, TCK'nın 250'inci maddesi uyarınca irtikap suçundan Akaydın, Aktekin ve Gedik'in ayrıca ve firma yetkilerinin aynı suçtan zincirleme suç ve azmettirme kapmasında ayrıca 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması talep edildi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Mustafa Akaydın

===

GÜNLÜ HABER

CHP'de hesap günü

ANTALYA'da CHP, Kepezaltı ve Santral mahallelerinde 2 bin 678 hak sahibine tapu dağıtımı için aşılması gereken son engele, üç CHP'li meclis üyesinin salon dışına çıkarak oylamaya katılmaması nedeniyle takıldı. Bunun üzerine CHP'nin Büyükşehir Meclisi grubu olağanüstü toplantıya çağrılırken, farklı hesaplaşmalara sahne olacak toplantından ihraç kararı ihtimaller arasında gösteriliyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısında 'Kepezaltı ve Santral Mahalleleri Yeniden Yerleşim Projesi'nin imar planlarına yönelik itirazlar görüşüldü. Başkan Akaydın'ın meclisten 15 gün kadar önce bölgede düzenlediği toplantıda " Ramazan Bayramı'nda dağıtmayı planlıyoruz" sözünün yerine getirilmesi için plana yönelik itirazların reddedilmesi gerekiyordu, fakat gelişmeler öyle olmadı.

Oylama sırasında CHP grubundan üç kişi dışarı çıktı. Muratpaşa ekibinden Mustafa Karaman, Hasan Gürsel Karabayır ve Hüseyin Kazancı salondan ayrıldı. Böylece CHP'nin oyları itirazların reddine yetmedi ve AK Parti ile MHP grubunun oylarıyla plana yönelik itirazlar 15'e karşı 12 oyla kabul edildi.

İtirazların kabulüyle Başkan Akaydın'ın 13 bin 469 kişinin yaşadığı, 140 hektarlık alanı kapsayan ve 2 bin 548'inin arsa tapusuyla 130 daire tapusunun dağıtılacağı Kepezaltı ve Santral mahallelerinde çifte bayram planları da alt üst oldu. Neredeyse bölgedeki tapu çalışmalarının 2014 Mart'ında yapılacak seçimlere dahi yetiştirilmesini zora sokan bu kabul karşısında Başkan Akaydın aynı gündemi Mayıs meclisine tekrar getirmeye hazırlanırken, İl Başkanlığı'ndan olağanüstü grup toplantısı çağrısı geldi.

CHP İl Başkanı Devrim Kök, partisinin Büyükşehir Belediye Meclis grubunu yarın (Çarşamba) saat 10.30'da başlamak üzere olağanüstü toplantıya davet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in de yer alması beklenen toplantı, farklı hesaplaşmalara sahne olacak. Toplantıda bazı CHP'li meclis üyeleri için 'ihraç' kararı alınmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

İş arayanlar bu zirveye gidin

Akdeniz Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğinde bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Antalya Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi ile iş arayanlar ile eleman arayanlar buluşturulacak. Bugüne kadarki 5 zirvede 38 bin 860 kişi zirve aracılığıyla iş sahibi oldu.

Antalya Valiliği'nin himayesinde Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi, 6'ncı Antalya Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi, 17-18 nisan tarihlerinde Cam Piramit'te düzenlenecek. 'Antalya İş Başında' sloganı ile iş arayanlar ile eleman arayan firmaların buluşturulacağı zirveye, Büyükşehir Belediyesi, ATSO, BAKA, AESOB, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi de destek veriyor.

30 BİN KİŞİYE İŞ

Geçen yıl turizmden tarıma, sanayiden perakendeye farklı sektörlerden personel arayan ulusal ve yerel birçok firmayla iş arayan adayların buluşturulduğu zirveye 270 firmanın katıldığını hatırlatan AKGİM Müdürü Kenan Yüce, zirve sonrası Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 19 Eylül 2012 tarihinde alınan verilere göre 30 bin 197 kişinin istihdamının sağlandığını söyledi. Yüce, Akdeniz Üniversitesi olarak bugüne kadar gerçekleştirilen 5 zirve sonucunda ise toplam 38 bin 860 adayın zirveler aracılığıyla iş sahibi olduklarını dile getirdi.

Zirvenin Antalya'nın ilk ve tek interaktif iş fırsatları zirvesi olduğunu dile getiren Kenan Yüce, iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler, mezunlar ve iş arayan adayların iş dünyası ile aralarında iletişim kurmalarına ve işbirliklerine olanak sağlamak için işsizlere 'zirveye gelin' çağrısında bulundu.

İSTİHDAM ÖDÜLLERİ

Zirve kapsamında bu yıl da SGK Antalya İl Müdürlüğü'nden alınan istihdam verileri değerlendirilerek 2012 yılında sektöründe en çok istihdam sağlayan, en çok kadın istihdamı sağlayan ve en çok özürlü istihdamı sağlayan 9 firmaya 18 Nisan akşamı AKM Fuaye alanındaki kapanış kokteyli ile birlikte 'Akdeniz İstihdam Ödülleri' verilecek.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Zirve afiş, geçen yıldan ve Kenan Yüce

===

Ünlü şarkıcılar yazı ısıtacak

YAZ sezonu hazırlıklarına hız veren Antalya ve çevresindeki oteller, tatilciler için unutulmaz fırsatlar hazırlıyor. Yerli yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan turizmin başkentinde, 2013 yaz sezonu dolu dolu konser programlarına ev sahipliği yapacak. Yerli turist akımını yakalamak isteyen Sueno Hotel Beach Side yönetimi, geleneksel yaz konserlerine bu yaz da devam edecek.

Sibel Can, Ebru Gündeş ve Altay'ın sahneye çıkacağı Sueno Hotel Beach Side gecelerinin programları belli oldu. Haziran ayında başlayan konserler Eylül ayına kadar aralıksız sürecek. Sıcak Antalya gecelerinin ateşini yükseltmeye hazırlanan Sibel Can, 5-19 Haziran, 1-10-24 Temmuz, 8-15-22-29 Ağustos gecelerinde sahneye çıkacak. Erken rezervasyonların şimdiden başlandığı otel için İstanbul, Ankara ve İzmir'den rezervasyon yağıyor.

Ebru Gündeş ise 12-26 Haziran, 4-17-31 Temmuz, 10-19-26 Ağustos, 4 ile 11 Eylül tarihlerinde hayranlarıyla buluşacak. 'Yaz konserlerinde ben de varım' diyen Altay'ın ilk konseri ise 17 Haziran gecesi. Ardından 24 Haziran'da ikinci sahnesini gerçekleştirecek. 3-15-22-29 Temmuz, 9-14-21-28 Ağustos ve 2-9 Eylül tarihlerinde de final konserleriyle yaz sezonunu tamamlayacak.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ünlü sanatçıların fotoları

17 NİSAN ÇARŞAMBA SABİTLERİ

===========================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 10/19 (PARÇALI BULUTLU)

BURDUR : 04/13 (PARÇALI BULUTLU)

ISPARTA : 03/13 (PARÇALI BULUTLU)

ALANYA : 13/22 (PARÇALI BULUTLU)

KEMER : 09/23 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 03/11 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

MANAVGAT : 12/24 (PARÇALI BULUTLU)

KUMLUCA : 10/21 (PARÇALI BULUTLU)

BUCAK : 05/17 (PARÇALI BULUTLU)

EĞİRDİR : 05/11 (PARÇALI BULUTLU)

SANDIKLI : 01/10 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

FETHİYE : 10/22 (PARÇALI BULUTLU)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 04.47 06.14 13.04 16.43 19.42 21.01

AFYONKARAHİSAR: 04.42 06.12 13.05 16.45 19.45 21.07

BURDUR : 04.46 06.14 13.06 16.45 19.45 21.05

ISPARTA : 04.45 06.13 13.04 16.44 19.44 21.04

ALANYA : 04.42 06.09 12.59 16.37 19.36 20.55

KEMER : 04.48 06.15 13.04 16.43 19.42 21.01

KUMLUCA : 04.50 06.16 13.06 16.44 19.43 21.02

FETHİYE : 04.54 06.20 13.10 16.49 19.48 21.07

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

AKASYA Atatürk Blv. Minta Apt. 19/1 228 11 05

BURCU DURAN 100. Yıl Blv. Yavuz Apt. 242 58 90

GÖKÖZ 1 Nolu Sağlık Ocağı altı 321 68 06

GÜLTALYA Zafer Mah. M.Akif Cad. 334 32 07

İKİZ Siteler Mah. 35 Cad. Defne 1 Konutları 222 00 00

LOKMAN NUR Kazım Karabekir Cad. No: 68 237 98 04

MERKEZ 34 Nolu Sağlık Ocağı yanı 325 10 06

ÖZKENT B.Ecevit Blv. 1981 Sk. No: 1 324 54 84

YEŞİLBAHÇE Kırcami Mah. Sinanoğlu Cad. 17/1 322 04 06

AFYONKARAHİSAR

--------------

ANITKAYA Göğüs Hastanesi karşısı 215 76 72

HAYAT PTT arkası 215 16 26

KANLICA 12 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 216 67 78

ISPARTA

-------

EBRU İstiklal Mah. 104. Cad. No: 26/A 218 70 04

ŞİFA Kaymakkapı Meydanı No: 15 218 15 87

BURDUR

------

DURMAZER Şehit Ersan Cad. No: 16/A 233 54 04

ALANYA

------

DEFNE Ş.Tokuş Cad. Tuluklar yanı 511 57 24

NİSA Başkent Üniversite Hastanesi karşısı 513 25 26

KEMER

-----

ADA Akdeniz Cad. 60/B 814 32 14

MANAVGAT

--------

MANAVGAT ARDA Lise Cad. 40/A 746 95 57

ULUSOY 1 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 743 23 76

FETHİYE

-------

ALTAY Yeni Esnaf Hastanesi karşısı 612 31 05

LOKMAN Devlet Hastanesi arkası 613 25 26 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement