Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Bölge Temsilcisi Salih Uçar, TRT Bölge Müdürü Hüseyin Arslangiray, Posta Gazetesi Reklam Müdürü Bikan Karaca ile Antalya ve Burdur'dan çok sayıda gazetecinin katıldığı yemekte Burdur konuşuldu.

16.04.2013 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölge Temsilcisi Salih Uçar, TRT Bölge Müdürü Hüseyin Arslangiray, Posta Gazetesi Reklam Müdürü Bikan Karaca ile Antalya ve Burdur'dan çok sayıda gazetecinin katıldığı yemekte Burdur konuşuldu.

ORTAK PAYDADA BULUŞMA

Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır'ın da hazır bulunduğu yemekte konuşan Vali Nurettin Yılmaz, Burdur'un, Antalya'ya gelen turistlerin güzergahı üzerinde bulunduğunu belirterek, "Şimdilik konaklama olarak Burdur, yeterince pay almıyor. Ama ortak kültüre, ortak geçmişe sahibiz. O nedenle Antalya basınını Burdur'da ağırlamak istedik. Turizm Haftası'nı vesile kılıp, zahmet edip geldiğiniz için teşekkür ederiz. Yaygın basındaki gazetelerin Akdeniz ekleri var, zaman zaman onlarda güzel haberlerimiz çıkıyor. İnşallah ortak paydada buluşan iller olarak sorunlarımızın çözümlerinde ortak hareket edeceğiz" dedi.

150 BİN BURDURLU VAR

Sevinci de, kaygıyı da, tasayı da bölüşmek istediklerini aktaran Vali Yılmaz, "Antalya'da 150 binin üzerinde Burdurlunun yaşadığı söyleniyor. Antalya ticaretinde, sanayisinde, siyasetinde Burdurlu hemşerilerimiz de yeterince söz sahibi. Biz artık sınırları fazla dert etmeden, bu güzel birlikteliyi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu. Yemekte bulunan Antalyalı medya temsilcileri de Burdur üzerine fikirlerini paylaştı. Yemeğin ardından, Burdur Belediyesi Fuaye Salonu'nda, El Sanatları Sergisi'nin açılışı yapıldı. Sergiyi Vali Yılmaz ile CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve gazeteciler de gezdi.

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ

Burdur'a özgü el sanatları ürünlerinin sergilendiği alanı dolaşan protokol ve gazeteciler daha sonra Öğretmenevi'ndeki 37. Turizm Haftası açılış törenine geçti. Burada konuşan Vali Yılmaz "Burdur'da her şey mevcut. Burdur'un turizmden yeterli payı alacağına inanıyorum" dedi. Konuşmalardan sonra Burdur'un tanıtımına katkıda bulunan Antalya'daki medya temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Hürriyet Bölge Temsilcisi Hayri Dizerkonca, DHA Bölge Temsilcisi Salih Uçar, TRT Bölge Müdürü Hüseyin Arslangiray, Posta Gazetesi Reklam Müdürü Bikan Karaca ile diğer gazetecilere teşekkür plaketleri Vali Yılmaz verdi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Ödül töreninden ve sergiden fotolar.

===

Bu kurs iş sahibi yapacak

İBRADI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 'Fotoğrafçılık Kursu' açıldı. 20 kursiyerin katıldığı kurs, 936 saat sürecek. Usta öğretici Bülent Ülker tarafından verilen kursta, kursiyerler fotoğrafçılıkla ilgili tüm detayları öğrenecek. Kursiyerler, kursun sonunda çektiği fotoğraflarla sergi açacak. Kurs hakkında bilgi veren İbradı Halk Eğitim Müdürü Mustafa Gökhan Uslu, nitelikli insan gücü yaratmak olduğunu kaydetti.

Kuru başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı katılım belgesi vereceklerini anlatan Uslu, "Kursu başarıyla tamamlayanlar, turistik tesisler başta olmak üzere birçok yerde iş bulma imkanına sahip olacak" dedi. Açtıkları kursların hem sosyal hayatı güçlendirdiğini hem de aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunduğuna işaret eden Uslu, "Yaş sınırlaması olmaksızın mesleki, teknik, sosyal ve kültürel alanlarda taleplere göre çeşitli kurslar açıyoruz. Kursiyerlerimiz bir yandan el becerilerini geliştirirken bir yandan da meslek sahibi oluyor" dedi.

Bu yıl fotoğrafçılık, bayan kuaförü, süt sığırcılığı, aşçılık, kalorifer ateşçiliği, bilgisayar olmak üzere 6 dalda meslek edindirme kursu açtıklarını belirten Uslu, bu kursların yanı sıra lise ve orta öğretim öğrencileri için fizik, kimya, matematik, tarih, coğrafya, geometri, edebiyat, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji, Türkçe, İngilizce, halk oyunları, gitar ve satranç kursları da açtıklarını söyledi.

İBRADI, (DHA)

Foto: Kurstan

===

Turizmde iş fırsatları semineri

AKDENİZ Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere yönelik 'Turizmde İş Fırsatları' konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Crystal Hotels Grubu Turizm Danışmanı Adil Gürkan, öğrencilere turizm alanındaki iş fırsatlarıyla ilgili bilgi verdi.

Gürkan, öğrencilere turizm alanında etkili CV (özgeçmiş) hazırlanması ve dikkat edilmesi gerekenler, iş görüşmesinde nasıl konuşulma gerektiği konularında örnekler verdi. Crystal Otellerin yapısı, işleyişi, personel edinme yöntemleri hakkında da açıklamalar yapan Gürkan, "Başarılı olmak istiyorsanız, kendi alanınızda öncelikle hedeflerinizi belirlemelisiniz. Hedef belirlemek çok önemlidir" dedi. Gürkan, seminer sonrasında öğrencilere iş başvurusu yapabilmeleri için başvuru formu dağıttı.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Pos cihazları değişiyor

BURDUR Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Cihat Çavuşoğlu, 'Kayıtdışılıkla Mücadele Programı' kapsamında yapılan düzenlemeye göre, kullanımdaki mobil 'pos' cihazlarının iptal edileceğini, yerine yazarkasa özelliği olan yeni mobil cihazların kullanılmaya başlanılacağını belirtti. Düzenlemeyle halen kullanımda olan 300 bin seyyar pos cihazının fişten çekileceğini aktaran Çavuşoğlu, yerine Maliye Bakanlığı tarafından onaylanan EFT-POS özelliği bulunan cihazların kullanılacağını söyledi.

Yeni nesil pos cihazlarının 1 Temmuz 2013'ten itibaren kullanılmaya başlanacağını kaydeden Çavuşoğlu, "Mobil pos cihazları, başta kapıda yapılan ödemeler olmak üzere pek çok yerde kullanılıyor. Maliye Bakanlığı, bu tür alışverişlerin büyük miktarda vergi kaybına neden olduğunu tespit ederek, mobil POS cihazlarının aynı zamanda yazar kasa olarak kullanılacağı bir sistem geliştirdi" dedi.

Yeni pos cihazları kullanılmaya başlandığında, ödeme yapan kişiye hem kredi kartı slipi hem de yazar kasa fişi verilmeyeceğini aktaran Çavuşoğlu, "Bunun yerine, gerekli bilgilerin yer aldığı tek bir yazar kasa fişi verilecek. Yazar kasa özelliğine sahip mobil pos cihazlarının 'mali hafıza' özelliği olacak. Maliye müfettişleri denetim esnasında mali hafıza özelliğini kullanarak gerekli denetimi yapacak" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Cihat Çavuşoğlu

===

Motosikletlere sıkı denetim

GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte motosiklet kullanımının yaygınlaşması üzerine denetimlerini arttırdı. İlçenin çeşitli yerlerinde kasksız, ehliyetsiz sürücüler ile ruhsatsız ve plakasız motosikletlere yönelik denetim yapıldı. Denetimlerde özellikle kask kullanımı konusunda taviz vermeyen ekipler, sürücülere cezai işlem uyguladı. Ekipler, kasksız ve eksik evraktan dolayı sürücülere 77 TL ceza yazdı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Motosiklet denetimi

===

Şehit astsubay için mevlit okutuldu

BATMAN'da 15 Nisan 2010 teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Kıdemli astsubay Süleyman Gür için memleketi Gazipaşa'da mevlit okutuldu. Aydın Mahallesi'ndeki baba evinde okutulan mevlide Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, askeri personel, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen mevlidin sonunda ikramlarda bulunulurken, şehit Süleyman Gür'ün babası Ahmet Gür, mevlide katılan herkese teşekkür etti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Mevlit ve Şehit Süleyman Gür resim

===

Sezon öncesi kural uyarısı

TÜRKİYE'nin en önemli turizm merkezlerinden Kaş'ta bir araya gelen turizmciler, yeni sezon öncesinde değerlendirme yaptı. Kaş Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Selami Kapankaya, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Murat Aydın, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Kültür ve Turizm İlçe Müdürü Mustafa Aydın, Kaş Liman Başkanı Galip Avcı, Kaş Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Munise Ozan ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Selami Kapankaya, turizm örgütlü ve kurallı toplumlarda sağlık bir şekilde yapıldığını kaydetti. Turizmin sağlıklı yapılabilmesi için mutlaka herkesin kurallara uyması gerektiğine işaret eden Kapankaya, "Bu kurallara önce kamu ve sektörün temsilcileri uyacak. Tabi ki, gelen konukların da uyacağı kurallar olacak" dedi.

KURALLARA HERKES UYACAK

Kaş'ta kurallara uymayanların tespiti için kamera sistemi kurulduğunu hatırlatan Kapankaya, "Trafik kargaşası olmamalı. Sağlıklı turizm için, denetim şart. Sizi kuralara uymanız konusunda uyarırken bizi 'öcü' gibi görmeyin. Bu denetim sizin ve bu ilçenin geleceği içindir" dedi. Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ise Kaş'ın ve bölge halkının sermayesinin ilçenin doğası, tarihi, kirlenmemiş denizi ve sıcakkanlı insanları olduğunu söyledi.

TURİST YOLUNACAK KAZ DEĞİL

Bu değerlerin ve eserlerin korunması gerektiğine işaret eden Başkan Gültekin, "Kaş'ın doğal yapısına sahip çıkma turizmin olmazsa olmazıdır. Turisti yolunacak 'kaz' olarak görmeyin. Turisti kolundan çekerek anlaştığı otele, mağazaya, lokantaya götürmek isteyen hanutçulara gereken ceza verilecek. Fahiş fiyat uygulayan iş yerleri hakkında cezai işlem yapılacak. Görevim süresince izinsiz yapılaşmaya izin vermedim. Geçici ruhsatları iptal ettik. Hepimizin görevi yasalara uymak" dedi.

Konuşmaların ardından ilçede yaşanan hanutçuluk, otopark sorunu, yamaç paraşütü, çarpık yapılaşma, dalış okulları, yat işletme belgesi, temizlik, mavi bayrak, çöp, Deniz Turizmi Yönetmenliği, barlar, otel ve pansiyonların sorunları ele alındı. Toplantı sonunda, Kaş'ta turizmin geleceğinin herkesin yasalara uyması ve üzerine düşen görevleri yapmasıyla sağlanabileceği belirtildi.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

'Doğa yok oluyor değerini bilin'

HOLLANDA Doğa Tarihi Topluluğu üyeleri (Königliche Naturhistorischer Verein), iki haftalık Türkiye turu kapsamında Demre'ye geldi. Topluluk Başkanı Dr. Kees Boele ve Türk Rehber Timuçin Şahin eşliğinde yapılan gezi, Adrasan'da başladı. Ekip sırasıyla Elmalı, Demre, Kaş, Patara, Köyceğiz, Dalyan, Bafa Gölü ve Selçuk'taki sulak alanları gezerek gözlemlerde bulunacak. Doğal ve sulak alanlarda incelemeler yapacak olan ekip üyeleri, aynı zamanda bölgede fotoğraf be görüntü de çekecek.

Hollanda'daki üniversite ve bilim kuruluşlarında görev yapan bilim adamlarından oluşan grubun gezisi, İzmir'de sona erecek. Hollanda Doğa Tarihi Topluluğu Başkanı Dr. Kees Boele, Türkiye'nin dünyada nesli tükenmekte olan birçok kuş ve endemik bitki tütüne ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Bu nedenle topluluğun üyesi 21 bilim insanıyla Türkiye'ye gezi düzenlediklerini anlatan Dr. Boele, "Yaşayan doğayı inceliyoruz. Görüntü ve fotoğraf çekerek gezimizi kayda geçiriyoruz" dedi.

Çekilen fotoğraf ve görüntüleri Hollanda'daki diğer üyeleriyle paylaşacaklarını anlatan Dr. Boele, "Türkiye'nin bu doğal zenginliğini tanıtacağız. Ancak, Türkiye bu zenginliğin kıymetini bilmeli. Bazı yerlerdeki doğal alanlarda kirlilik başlamış. Yine bazı sulak alanlar koruma altına alınmış. Fakat ciddi bir önlem yok. Bunun önüne geçilmeli. Ayrıca bu alanların daha çok tanıtımı yapılmalı" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Gruptan foto

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement