Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika
Yerel

Artvin'deki Sel ve Heyelan

Artvin'de meydana gelen sel ve heyelan sonucu bölgede mahsur kalan 31 kişi tahliye edildi.

13.11.2015 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin'de meydana gelen sel ve heyelan sonucu bölgede mahsur kalan 31 kişi tahliye edildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, Artvin'in Hopa, Borçka ve Murgul ilçelerinde önceki akşam etkili olmaya başlayan aşırı yağışların yol açtığı sel, su baskını ve heyelan nedeniyle mahsur kalan vatandaşların kurtarma ve hastaneye sevk işlemleri yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, bölgede yaşanan afet nedeniyle 3 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 447 kişilik ekip, 145 araç ve bir helikopterin kurtarma çalışmalarında görev aldığı, Artvin Valiliği'ne 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderildiği kaydedildi.

Sel afetinde yaralanan 14 vatandaşın hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, vatandaşlardan birinin tedavisinin Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, üçünün ise Artvin Devlet Hastanesi'nde devam ettiği, 10 vatandaşın da taburcu edildiği kaydedildi.

Açıklamada, bölgede devam eden ulaşım, enerji, altyapı, beslenme, psiko-sosyal destek ve haberleşme çalışmaları için Başbakanlık AFAD koordinasyonunda; Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Türk Telekom Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Artvin Valiliği, Artvin, Borçka ve Hopa belediyeleri ile ÇEDAŞ'a bağlı, toplamda 447 personel, 145 araç ve bir helikopterin görev aldığı belirtildi.

"Neler yapıldı" başlığı altında bölgede yapılan çalışmalar hakkında ise şu bilgilere yer verildi:

"AFAD, tarafından devreye alınan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile Ulaşım Altyapı, Enerji, Beslenme, Psiko-Sosyal Destek ve Haberleşme hizmet grupları harekete geçirildi.

Erzurum ve Samsun Bölge Müdürlükleri tarafından kapalı olan, Arhavi-Şehir geçişi yolu, Borçka-Murgul yolu ve Ardanuç-Geçitli- Kars bölge sınırı yollarını açma çalışmaları devam ediyor.

Bölgeye iki adet mobil baz istasyonu kuruldu. Borçka, Şavşat ve Yusufeli ilçe merkezlerinde haberleşme sorunu bulunmuyor.

Kızılay tarafından bölgeye 5 ton su sevk edildi, 300 kişilik sıcak yemek dağıtıldı.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına yönelik Psiko-sosyal destek veriliyor.

Borçka ilçe merkezinde 30 trafodan 7'sine, Şavşat ilçe merkezine, Yusufeli'ne bağlı 26 köye, Şavşat ilçesine bağlı 65 köye, Borçka ilçesine bağlı 17 köye ve Murgul ilçesine bağlı 8 köye elektrik verilmesi çalışmaları devam ediyor.

Borçka ilçe merkezinde su sorunu bulunmamaktadır. Bağlı köylerinde ise yüzde 70 oranında su sorunu giderilmiş olup çalışmalar sürmektedir."

Açıklamada ayrıca, olası bir durumda, afet sırasında hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi, doğalgaz, su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılması, sel baskınları sırasında, su yatağı ve çukur bölgeler terk edilerek, yüksek ve güvenli yerlere çıkılması, ayak bileğine kadar gelen su, insanları kolayca sürükleyebileceğinden dolayı sel sularına girilmemesi, yine 60 santimetre yüksekliğindeki su araçları sürükleyebileceğinden dolayı, araçların terk edilmesi, sel suları kanalizasyon ve zehirli kimyasal maddeler içerebileceğinden, çocukların sel suları ile oynamasına izin verilmemesi yönünde uyarı yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Artvin'deki Sel ve Heyelan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement