ASGD Genel Merkez Yönetimine 2 Adanalı Gazeteci - Son Dakika
Yerel

ASGD Genel Merkez Yönetimine 2 Adanalı Gazeteci

ASGD Genel Merkez Yönetimine 2 Adanalı Gazeteci

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği 10. Olağan Büyük Genel Kurulunda Adanalı gazeteciler Basri Baş ile İsmail Başkan genel merkez yönetimine girdiler.

25.08.2014 11:01  Güncelleme: 11:14

Genel merkezi Bursa'da olan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği 10. Olağan Büyük Genel Kurulu'nda Adanalı gazeteciler Basri Baş ile İsmail Başkan genel merkez yönetimine girdiler. Tek listenin seçimlere girdiği genel kurulda Basri Baş Genel Başkan Yardımcısı görevinde güven tazelerken Gazeteci İsmail Başkan ise Disiplin Kurulu Üyeliği görevine getirildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan İbrahim Erdoğan, 3 yıllık hizmet dönemlerinde halen genel merkezin tesis olarak kullandığı alanın ellerinden alınmak istediğine işaret edip, "Bu yönetim yeni bir genel merkez binası ile tesislerini Nilüfer Belediyesi sınırlarında oluşturabilmek için çalışma yapacaktır. Bu dönemde yine Anadolu'nun bağrından gazeteciler federasyonu oluşturarak Anadolu aslanlarının şahlanmasını gerçekleştireceğiz" dedi.

Kongre öncesinde 6222 sayılı Sporda Şiddeti Önleme Yasası hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı vekili Celalettin Karanfil, Bursa spor Yöneticisi Prof. Dr. Nihat Sapan ve Teknik Direktör Niyazi Aşır'ın sunumlarında sporda şiddeti önlemeye yönelik yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler verip Türkiye'deki yasanın uygulanmasından doğan sonuçlar değerlendirildi.

Yine spor basının tribünlere yönelik etkisi, oyun kurallarındaki son değişiklikler ve internet medyasında sporun yeni konulu 2.panelde Gazeteci Yüksel Baysal, Necati Kartal, Süper Lig hakemlerinden Suat Arslanboğa son oyun kuralları değişikleri hakkında bilgiler verip spor konusunu tartışarak masaya yatırdılar.

Genel Merkezi Bursa'da bulunan ASGD'nin, CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir'de katıldı. Milletvekili Aykan Erdemir, Türkiye'de milletvekilliği dokunulmazlığının geçmediği tek yerin futbol oynanan sahalar olduğunu ve kendisinin de sürekli halı saha maçlarına katılarak sporla iç içe yaşadığını söyledi. Erdemir, "Derneğin fair play ruhunun geliştirilmesine katkı sağlamaya yönelik amaç ve hedefleri takdire şayandır. Toplumsal uzlaşı, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesi için de bu anlayışın yaygınlaştırılması gereklidir" dedi.

Tek listeyle girilen seçimlerde İbrahim Erdoğan'ın genel başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yılmaz Karaca (Bursa), Ömer Faruk Çiftçi (Bursa), Ali Fikri Aşık (Sakarya), Orhan Balcı (Kocaeli), Yavuz Navruz (Kayseri), Arif Basri Baş (Adana), Semih Gülen (Karabük), Muharrem Esen (Eskişehir), Oktay Öztürk (Samsun), Okan Ateş (Çorum), Cengiz Güneş (Balıkesir), Akif Çelik (Malatya), Orhan Kızılarslan (Gaziantep), Mesut Yıldız (Bursa).

Denetleme kurulu üyeliklerine Cevat Türe, Hilmi Çetin ve Demet Öztürk getirilirken, Disiplin Kurul üyeliklerine de İsmail Başkan, Ali Atan ve Mehmet Işık seçildiler. Onur kurulunda Hüsnü Arslan, Hasan Coşkun ve Halil Öztürk yer aldılar. Genel Kurul'da Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliklerine de İbrahim Erdoğan, Ömer Faruk Çiftçi, İbrahim Bursalı ve Yüksel Baysal seçildi. Basın Vakfı Delegesi olarak da Cevat Türe kongre kararı ile seçilen isim oldu.

Gazetecilerin önemli sorunlarından birisi olan akreditasyon konusuna da değinen ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, akreditasyon ile ilgili verilen mücadelede somut bir sonuca ulaşıldığını, uygulamayla ilgili problemlerin takipçisi olunmaya devam edileceğini ama artık ASGD'nin öncelikli misyonunu değişmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "ASGD bundan böyle daha çok, gazetecilik mesleğinin gelişim ve değişimine katkı koyacak etkinliklerin öncüsü olacaktır. Anadolu'daki meslektaşlarımızın genel kurulumuza ülkemizin dört bir yanından yüksek oranda katılım göstermesi, aidiyet ruhunun ne denli sağlam olduğunu da ortaya koyuyor" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ASGD Genel Merkez Yönetimine 2 Adanalı Gazeteci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement