Atıl Durumda Bulunan Sağlık Ocağı, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne Tahsis Edildi - Son Dakika
Yerel

Atıl Durumda Bulunan Sağlık Ocağı, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne Tahsis Edildi

Atıl Durumda Bulunan Sağlık Ocağı, İlçe Sağlık Müdürlüğü\'ne Tahsis Edildi

Edirne'nin Keşan ilçesinde uzun süredir atıl durumda bulunan ve bir çok hırsızlık olayının meydana geldiği Keşan Devlet Hastanesi Baştabipliği'nin kullandığı Eski 2 Nolu Sağlık Ocağı, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

21.09.2012 13:57

Edirne'nin Keşan ilçesinde uzun süredir atıl durumda bulunan ve bir çok hırsızlık olayının meydana geldiği Keşan Devlet Hastanesi Baştabipliği'nin kullandığı Eski 2 Nolu Sağlık Ocağı, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildi.

Keşan'da Yenimescit Mahallesi Bademlik Mevkii'nde bulunan ve daha önce 2 Nolu Sağlık Ocağı olarak kullanılan, ancak boşaltılarak, Keşan Devlet Hastanesi Baştabipliği'ne bırakılan binada, uzun süre hırsızlıklar meydana gelmiş kalorifer petekleri, kalorifer boruları, çeşmeler, kapılar, musluklar, elektrik panoları, güvenlik kameraları gibi bir çok şeyin Roman vatandaşlar tarafından yağmalanmıştı.

Camları ve kapıları zarar gören binaya, daha önce Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı semt karakolu kurulması gündeme gelmiş, ancak Emniyet Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı anlaşamayınca, bina tekrar atıl duruma bırakılmıştı.

Yapılan çalışmalar sonucunda yaklaşık 4 yıl sonra bina, bulunduğu atıl durumdan kurtularak, tekrar faal hale gelecek. Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Keşan Devlet Hastanesi'ne tahsis edilen binada tadilat, tamirata başlanacak. Daha sonra 4-5 kurumu toplamayı düşünüyoruz.

Keşan Devlet Hastanesi Başhekimlik Müdürlüğü'nce tamamen ilk günkü gibi olacak şekilde tadilatı yapılacak. İlk günkü gibi inşallah teslim edilecek. Burayı tekrar işler hale getireceğiz. Şu an Keşan Devlet Hastanesi'ne tahsisi verildi. En son Bakanlıktan bize gelen yazı hala Keşan Devlet Hastanesi Başhekimliği'nde olduğu, başka yere tahsis yapılmadığı. Biz de bu hakkımızı inşallah yeniden restore ederek, daha güzel hizmet verilecek şekilde planlayacağız." dedi

Tekrar faaliyete geçecek olan binaya İlçe Sağlık Müdürlüğü, Verem Savaş Dispanseri, AÇSAP ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin taşınacağını belirten Kurtar, bu işlem sayesinde Keşan'da sağlık kuruluşlarının bina sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Yapılacak olan tüm çalışmaların, Keşan Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Müdürlüğü tarafından karşılacağını belirten Ergün Kurtar, çalışmaların 1 ay içersinde tamamlanmasının planlandığı ve kısa süre içinde faaliyete başlayacaklarını belirtti.

(TB)

21.09.2012 13: 30: 54

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atıl Durumda Bulunan Sağlık Ocağı, İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne Tahsis Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement