Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Burdur'da - Son Dakika
Politika

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Burdur'da

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Burdur\'da

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Öyle görünüyor ki Ukrayna'nın bugün, inşallah bölünmez ama bölünme tehlikesi var. Sınır bütünlüğü tehlikeye girmiştir.

23.02.2014 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Öyle görünüyor ki Ukrayna'nın bugün, inşallah bölünmez ama bölünme tehlikesi var. Sınır bütünlüğü tehlikeye girmiştir. İki yıldır Avrupalı dostlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Ukrayna'ya 'Ya bizi seç ya da bizden değilsiniz' yaklaşımı doğru değildir" dedi.

Bucak Kaymakamlığını ve ilçedeki esnafı ziyaret eden Çavuşoğlu, daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından bir salonda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, ömür boyu siyasetin kimseye baki olmadığını söyledi.

Partilerinde 3 dönem kuralı olduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, "Şu anda dünyanın en güçlü liderlerinden Başbakanımız bile partimizin iç tüzüğüne 3 dönem kuralı koyarak bir nokta, bir ara vermiştir. Bunun amacı bir parti, bir ülke, bir şehir, bir kuruluş, bir uluslararası örgüt, ne derseniz deyin, kendisini değiştirerek geliştirmezse belli bir noktadan sonra artık yavaş yavaş etkisini kaybeder, gücünü kaybeder hatta ortadan kaybolur gider" diye konuştu.

Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün Birleşmiş Milletlerin reforme edilmesini talep etmemizin sebebi budur. Çünkü BM bugün kendisini reforme edemiyor. Savaş sonrası kurulan bir örgüt, dünyada şu anda akan gözyaşlarına çare olamıyor. Dökülen kanları durduramıyor. Çatışmalara son verilemiyor. Aynı şekilde itilafları önleyemiyor. Ne yapması gerekiyor, dünyada güç dengesi var, yenilemesi gerekiyor. Avrupa Birliği'ne üye olmak istiyoruz. AB'nin değerlerine inanıyoruz. AB ile ortak bir güç olarak etrafımızdaki coğrafyaya da katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. AB'nin, Türkiye sayesinde küresel bir güç olacağını sadece biz değil, bugün üyeliğimize karşı çıkan ülkeler bile kabul ediyor fakat bugün AB'nin, AB'nin kurumlarının da kendini yenilemediğini görüyoruz."

Çavuşoğlu, İkinci Dünya Savaşı'nda savaşlar olmasın diye kurulan örgütlerin, Avrupa'daki örgütlerin bugün kendisini yenileyemediği için birçok krize, özellikle komşu bölgelerdeki krizlerin çözümüne katkı sağlayamadığını ifade etti.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakınız Ukrayna'nın içine düştüğü durum. Öyle görünüyor ki Ukrayna'nın bugün, inşallah bölünmez ama bölünme tehlikesi var. Sınır bütünlüğü tehlikeye girmiştir. İki yıldır Avrupalı dostlarımıza anlatmaya çalışıyoruz. Ukrayna'ya 'Ya bizi seç ya da bizden değilsiniz' yaklaşımı doğru değildir. Rusya'ya hala 'komünist bir ülke ya da iki kutuplu bir dünyadaki Sovyetler Birliği' gibi muamele etmek de doğru değildir. Onlar da Avrupa kıtasının bir parçasıdır. Elbette problemleri olabilir. Bazılarımız demokraside daha ileri bir noktaya gelmiş olabiliriz. Bazılarımız geri olabilir, sorunlarımız olabilir. Bu problemler birbirimize düşman olmamız için bir sebep değildir. İşte bu vizyonunu yenilemesi lazım."

Çavuşoğlu, Çeltikçi Belediyesini de ziyaret ettikten sonra Ağlasun ilçesine hareket etti.

-bucak

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Burdur'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement