Bakan Çavuşoğlu: "Terör ve Artan Irkçılık, İnsanları Birleştiren Unsurları Tehdit Etmektedir" - Son Dakika
Politika

Bakan Çavuşoğlu: "Terör ve Artan Irkçılık, İnsanları Birleştiren Unsurları Tehdit Etmektedir"

Bakan Çavuşoğlu: "Terör ve Artan Irkçılık, İnsanları Birleştiren Unsurları Tehdit Etmektedir"

AK Parti Antalya İl Olağan Kongresi’ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Avrupa ve dünyayı tehdit eden unsurlardan birinin terör, diğerinin ise artan ırkçılık olduğunun altını çizerek, "İslamofobidir, her türlü ayrımcılıktır.

11.01.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya İl Olağan Kongresi'ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Avrupa ve dünyayı tehdit eden unsurlardan birinin terör, diğerinin ise artan ırkçılık olduğunun altını çizerek, "İslamofobidir, her türlü ayrımcılıktır. Her ikisi insanları birleştiren unsurları tehdit etmektedir, her ikisiyle de mücadele edilmesi gerekiyor, her ikisinin de yok edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Avrupa'yı ve dünyayı tehlikeler bekliyor. Türkiye de üzerine düşeni yapmaya devam edecektir" dedi.

AK Parti Antalya İl Olağan Kongresi, Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri, belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı. Bakanlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, platformdan yürüyerek kalabalığı selamladı.

"İŞTE HİZMET BÖYLE GELİYOR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kongreye gelmesi planlanan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Fransa'daki program nedeniyle gelemediğini kaydetti. Salondakilere "Partimizin kurucu lideri, Cumhurbaşkanımız, uzun adam Recep Tayyip Erdoğan'ın da selamını getirdik" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Bir tarafta uzun adam Cumhurbaşkanımız, bir tarafta bilge adam genel başkanımız başbakanımız ve güçlü kadrolar. İşte hizmet böyle geliyor. Bu hizmetin arkasında bu teşkilatlar var. Sizler varsınız. Sizlerden güç alarak hizmet yapıyoruz" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Mustafa Köse'nin başarılarını anlatarak, Rıza Sümer'in de başarılı çalışmalar yapacağına inandığını söyledi.

"TÜRKİYE YALNIZ DEĞİL"

Antalya'nın turizm, tarım ve ticaretin merkezi olduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Antalya bugün ulaşımın da merkezidir. Bütün yollar Roma'ya çıkardı eskiden. Şimdi bütün yollar Antalya'ya çıkıyor. Antalya artık hep birlikte bizlerin katkısıyla diplomasinin de merkezi olmuştur. Antalya dünyaya açılan vitrine, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan aydınlık yüzü olmuştur. İlk defa Türkiye'nin üstlendiği Expo 2016 Antalya'da gerçekleştiriliyor. Başarılı geçmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Kalıcı bir tema park olacak. Kongre merkezi yapılacak. Antalya'ya 10 bin kişilik kapalı bir salon da yapıyoruz. G20 zirvesi Antalya'da yapılacak. Dünyanın liderlerini Kasım ayında Antalya'ya getireceğiz. NATO Dışişleri Bakanları toplantısını Antalya'da yapacağız. Bu yıl Antalya'da toplantı yapmaktan hepimizin başı dönecek. Antalya'ya böyle salonlar yakışır. Artık Türkiye dünyanın göz bebeği oluyor. Diplomasi denilince akla Antalya geliyor. Bazıları da Türkiye yalnız kaldı diyorlar. Nasıl yalnız kaldı ben anlamıyorum. 2014 yılında 70'den fazla ziyaret gerçekleştirmişiz. Aynı şekilde 80'den fazla konuğu Türkiye'de ağırlamışız. Her iki çalışma gününde bir temas gerçekleştirmişiz. Bu nasıl yalnızlık anlamıyorum ben. Önümüzdeki süreçte aynı yoğunluğu yaşayacağız. Dört aylık dönemde dünyada 130 dışişleri bakanı ile hemen hemen her gün görüşme yapmışım. Bu nasıl yalnızlık?"

"TERÖRÜN DİNİ, MEZHEBİ, IRKI, BÖLGESİ OLMAZ"

Her türlü terör saldırısını lanetlediklerine dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, "Terör saldırılarının arttığını görüyoruz. Her türlüsünü lanetliyoruz, her türlüsüyle mücadele edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Terörün dini, mezhebi, ırkı, bölgesi olmaz. Nereden gelirse gelsin, hangi amaçla ortaya çıkarsa çıksın, terörle mücadele etmemiz gerekiyor. 'Benim teröristim iyi, seninki kötü' anlayışı olmaz" dedi.

Terörü İslam'la bağdaştırmaya çalışanlarla ilgili, "Bizim dinimiz barış dini. Bizim dinimizde teröre yer yoktur. Bizim dinimizde bir insanı öldürmek dünyayı öldürmek demektir. Bir insanı katletmek, bir insanı öldürmemiz dinimizde yoktur. Bir canı Allah verir, Allah alır. İslam ile terör arasında bağlantı kurmaya çalışmayın" şeklinde konuşan Bakan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte Fransa Cumhurbaşkanı çok açık söyledi, 'Bunun İslam'la ilgisi yok' dedi. Biz artık Avrupa'da dünyada yaşanan sorunlar karşısında başkaları ne söylüyor diye beklemiyoruz. Düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Tespitlerimizi paylaşıyoruz. Analizlerimizi çekinmeden söylüyoruz. Bugün Avrupa ile dünyayı tehdit eden iki unsur var. Bunlardan biri terördür, diğeri de artan ırkçılıktır, İslamofobidir, her türlü ayrımcılıktır. Her ikisi de insanlığı birleştiren unsurları tehdit etmektedir, her ikisiyle de mücadele edilmesi gerekir. Her ikisinin de yok edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde Avrupa'yı ve dünyayı tehlikeler bekliyor. Biz tespitlerimizi söylüyoruz.Türkiye'de üzerine düşeni yapmaya devam edecektir."

Bakan Çavuşoğlu konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu kadrodan umut bekleyenler dünyanın neresinde mazlum, soydaşımız varsa Allah'a şükür bugüne kadar ilk giden ülke Türkiye oldu. Nerede mağdur varsa, ilk koşan Türkiye oldu. Bundan sonra da böyle olacak. Daha güçlü olmamız lazım, daha çok çalışmamız lazım, 2015 yılındaki 7 Haziran'daki seçimlerde Antalya'ya güveniyoruz. Türkiye genelinde en az 330 milletvekili çıkarmamız için daha çok çalışmamız lazım. Ben sizlere güveniyorum. 14 yıldır neler yaptığımızı biliyorum. Neler başardığımızı biliyorsunuz. Yine başaracağız, kazanacağız Allah'ın izniyle."

BAKAN EKER: "HER ALANDA TÜRKİYE BÜYÜK MESAFE KATETTİ"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, kongrenin kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde geçtiğini söyledi. AK Parti hükümetinin birçok alanda Türkiye'de çok önemli mesafeler katettiğini aktaran Bakan Eker, "İktidara geldiğimiz zaman AKPM Türkiye'yi takip almıştı. Eksik uygulamalar, insan hakları ihlalleri demokratikleşme ile ilgili sorunlar nedeniyle Türkiye takipteydi. AKPM'de AK Parti iktidarıyla birlikte orada Antalya'nın evladı Mevlüt Çavuşoğlu da o konseyde üyeydi. Takipte tutan meclis, kısa süre sonra Mevlüt Çavuşoğlu'nu oraya başkan olarak seçti. Bu Türkiye'nin AK Parti ile kazandığı seviyeyi göstermesi bakımından son derece anlamlıdır ve önemlidir. Türkiye sadece kendi içerisinde değil, bölgesinde bütün mazlum coğrafyada mazlumların sesi olmuştur. Her alanda Türkiye büyük mesafe katetti" dedi.

Antalya'nın Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olduğunu kaydeden Bakan Eker, "Antalya'nın tarım ihracatı 90 milyon dolardan 505 milyon dolara çıktı. Beş kattan daha fazla arttı. Tarımsal değerinde de büyük artış oldu. 2008'den bu yana Türkiye Avrupa'nın dördüncüsü değil, birinci tarım gücüdür. Üretimi 61 milyon dolara çıkmıştır. Şimdi biz Antalya'da potansiyelini, zenginliğini, güzelliklerini bir başka uluslararası etkinlikle bütün dünyaya duyuran projesini hazırladık. Expo 2016 Antalya. Kuzey çevre yolu, raylı sistem Expo vasıtasıyla hız kazandırılacak yatırımlardır. Biz hizmet için kurulduk. AK Parti olarak ileri noktaya taşıyoruz. Kendi rekorumuzu kendimiz kırıyoruz. 2015 seçimleri ile birlikte yeni bir ufuk yeni bir yol açılıyor. Sivil ve demokratik bir anayasanın yapılması 2015 seçimleri ile birlikte gündeme gelecek. Türkiye 76 milyon vatandaşının arasından birlik ve beraberlik gücünün güçlendiği sürece girecektir" ifadelerini kullandı.

SOYLU: "BAŞINIZ DİK OLSUN"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ise, AK Parti'nin 13 yıldır Türkiye'de büyük bir devrimi gerçekleştirdiğini kaydetti. Bir yıl önce bugünün meçhul kara günler olduğunu aktaran Soylu, "Meçhul günlerdi. Türkiye'nin yükselişini, Türkiye'nin büyümesini, Türkiye'nin zenginleşmesini engellemeye çalışanlar 17 ve 25 Aralık darbelerini haince gerçekleştirmişlerdi. Bugün ey Ak Partililer sizlere sesleniyorum. Ezanı Muhammedi'nin semayla buluştuğu minareler kadar başınız dik olsun. Sizlere minnet doluyuz. O meşhur ve kara günlerden 30 Mart'ta o darbeyi yapmak isteyenleri Türkiye'yi bir yerlere peşkeş çekmek isteyenlere, hain çete planlarını uygulamak isteyenlere, 30 Mart'ta ders verdiniz. Yetmedi. 13 yıldır bu büyük mücadeleyi yapan lideri büyük demokrasi liderinin sürükleyicisi Antalya sadece Antalya'yı beceriksiz CHP'nin kursağından çekip almadı, başka büyük anlayışı daha gerçekleştirdi. Kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a büyük bir destek verdin Antalya" diye konuştu.

"AVUCUNUZU YALARSINIZ"

Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Ne adım attığımızı biliyoruz. Biz nereye yolculuk yaptığımızı biliyoruz. Bizim için AK Parti sadece siyasi parti değildir, sadece bir siyasi fırka değildir, sadece bir partinin kongresi için bir arada bulunmuyoruz. Birinci sıçramasını, birinci atılımını gerçekleştirdiğimiz Türkiye'nin 21'inci asra ikinci atılımının, ikinci sözleşmesinin mukavelesi için buradayız. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. AK Parti sadece siyasi parti değildir, büyük bir medeniyet hareketidir, insanlık hareketidir. AK Parti sadece bu salonda AK Parti'ye üye olan 9,5 milyon insanın partisi değildir. 77 milyon bütün Türkiye'nin umududur. Kafkaslar'ın, Balkanlar'ın, Orta Doğu'nun umududur. AK Parti mazlumların umududur. AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. Bir büyük tarihin gelecekle buluşmasının son umutlarından İslamı Anadolu ile buluşturan Sultan Abdal ocağı Ahmet ocağıdır. AK Parti Osman Gazi'nin ocağıdır, Fatih Sultan Mehmet'in ocağıdır, Kanuni Sultan Süleyman'ın ocağı, AK Parti Abdülhamit'in ocağıdır, Abdülmecit'in ocağıdır. Gazi Mustafa Kemal'in ocağıdır, rahmetli Adnan Menderes'in ocağıdır, rahmetli Özal'ın, AK Parti rahmetli Erbakan'ın ocağı, mağdurların ve mazlumların ocağıdır. Genel başkanımızın bu inancınızı görmesini isterdim. Genel başkanımızı biz yorduk, gece sabaha kadar çalıştırdık. Kolay değil. Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra Türkiye'de başbakanlık yapmak, genel başkanlık yapmak kolay değil ama Allah'ıma şükürler olsun. Ağzını açmış, 'Acaba bir şey olacak mı' diye bekleyenlere hayır AK Parti'liler bu salondan haykırıyor, 'Avucunuzu yalarsınız, avucunuzu yalarsınız."

"KENDİ ARABAMIZI, UÇAĞIMIZI YAPACAĞIZ"

Antalya'nın siyasetin merkezi olduğunu dile getiren Soylu, "Türkiye'deki değerlerin merkezidir. Sadece Antalya değil, bütün Türkiye'yi etkiler. 2015 Haziran'ına hazır mısın Antalya? Sokak sokak, köy köy, Antalya'da yeni bir zafer destanı yazmaya hazır mısın Antalya? Muhteşemsiniz. Bugün burada bize kulak verdiniz, güç verdiniz. Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar, onlar hangi vesayetin odaklarıyla hareket ederlerse etsinler biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Herkes duysun. Kendi arabamızı da kendi uçağımızı da yapacağız. Kendi istihbaratımızı kuracağız" diye konuştu.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı'na tek aday olarak giren Rıza Sümer, başkan seçildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çavuşoğlu: 'Terör ve Artan Irkçılık, İnsanları Birleştiren Unsurları Tehdit Etmektedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement