Bakanı Soylu Hakkarililerden Rekor 'Evet' İstedi (2) - Son Dakika
Güncel

Bakanı Soylu Hakkarililerden Rekor 'Evet' İstedi (2)

Bakanı Soylu Hakkarililerden Rekor \'Evet\' İstedi (2)

'O PUSULALARI DA SİZİ DE İMHA EDECEĞİZ'Hakkari programı sonrası Yüksekova İlçesi'ne geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir düğün salonunda ilçe sakinleriyle bir araya geldi.

17.03.2017 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'O PUSULALARI DA SİZİ DE İMHA EDECEĞİZ'

Hakkari programı sonrası Yüksekova İlçesi'ne geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir düğün salonunda ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Burada terör örgütü PKK'nın vatandaşları pusula göndererek tehdit ettiğini belirten Bakan Soylu, "Terör örgütü ailelere pusulalar göndererek tehdit edip para istiyor. Bu pusulaları her yerde gördüm. Benim vatandaşlarımdan tehditle para istemek, onun özgürlüğünü ve hürriyetini tehdit etmek ciğerime saplandı. Yüksekova havaalanını yaptırmamak için neler yaptığını en iyi Yüksekova'daki vatandaşlar biliyor. Sakın uçaklara binmeyin diye pusulalar gönderdiler. Neden bölgenin her yerindeyim. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla adım adım geziyorum. O pusulaları yazanlara söylüyorum. Bulduğumuz yerde o pusulaları da, sizleri de imha edeceğiz. Benim milletimi korkutamayacaksınız" dedi.

CHP BÖLGEYE GELEMİYOR

CHP'nin bölgeye gelmediğini, eline verilen pusulada 'Senin oralarda işin yok, senin derdin oralardaki insanlar değil. Sana verdiğimiz pusulayı takip et yeter' yazdığını vurgulayan Soylu, onların bu siyasetine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine her zaman Hakkari'yi, Yüksekova'yı, bölge insanını yalnız bırakmama talimatı verdiğini söyledi. Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu için "Eline 5 keçi versen kaybeder" dediğini anımsatarak, geçtiğimiz hafta Milas'ta yanına gelen bir vatandaşın buna ekleme yaparak, "Ben keçileri iyi bilirim, keçiler kendini kaybetmez ama bu adam kendini kaybeder" dediğini anlattı. Yeni sistem laf değil iş üretenin görevde olacağı bir sistem olduğunu belirten Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"7 defa seçime girer kaybedersen arkana tenekeyi bağlar ve seni gönderirler, bir daha tutmazlar. Neden istemiyorlar biliyor musunuz. Orada sırça köşklerde oturuyor. Genel başkanlık yapıyor. Ekmek elden su gölden. Laf da bol. Buna devam etmek istiyor. Yeni sistem böyle değil. 16 Nisan'da yargının sahibi bu millettir diyoruz. Yargıda sadece Türkiye değil İngiltere'de, Danimarka'da, Norveç'te, Belçika'da da hükümet yargıyı belirliyor. Bir ülkede adalet varsa, huzur, ticaret, kardeşlik, yükselme, zenginlik, özgürlük ve hürriyet vardır. Onu halka veriyor ki '5 yılda yanlış yaparsam beni değiştir' diyor. Hakkarililer, bizim kardeşliğimizi bozmalarına izin vermeyin. Bayrağımızın ülkemizin her yerinde özgürlüğümüzün en önemli timsali olarak olarak dalgalanmasını sağlayın. Türkiye güçlü adımlarla geleceğe gidiyor. Avrupa, bir ırkçılık belasıyla yangın yeri haline dönmüş. Ortak para birimini girememiş, ortak anayasasını yapamamış. Almanya hepsini kendi egemenliği altına almak istiyor. 300 yıldan beri ilk kez bir yükselme dönemiyle karşı karşıyayız. Türkiye bir cezibe ülkesi olacak. Yarınlara güçlü adımlar atmaya çalışan bir güçlü anlayışı ortaya koyacak. Biz bunu ancak Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirebilecek. Korkutamadıkları, dik duran Recep Tayyip Erdoğan ile projelerimizi başarabiliriz."

Soylu, Yüksekova'da uğradığı silahlı saldırısında hayatını kaybeden AK Parti Esendere Belde Başkanı Tayfun Ayhan'ın ağabeyi Murat Ayhan'ın ailesine de taziye ziyaretine bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakanı Soylu Hakkarililerden Rekor 'Evet' İstedi (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement