Başbakan: Mesajınızı Aldık, Hesap Soracağız - Son Dakika
Güncel

Başbakan: Mesajınızı Aldık, Hesap Soracağız

Başbakan Millete Hizmet Yolunda programında, "Seçimlerde mesajınızı aldık. Ülkesine ihanet edenlerden hukuk ve demokrasi içinde hesap sorulacak" dedi.

30.04.2014 20:06  Güncelleme: 00:17

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Millete Hizmet Yolunda programında  konuştu. Erdoğan, "30 Mart'ta bize verdiğiniz mesajları çok iyi  aldık. Emin olunuz ki kendi ülkesine ihanet eden örgütlerden,  hukuk ve demokrasi içinde mutlaka hesap sorulacaktır." dedi. 

"VERDİĞİNİZ MESAJI ANLADIK, HESAP SORACAĞIZ"

Başbakan konuşmasında, "30 Mart seçimleriyle, sizlerin bize  verdiğiniz mesajı çok iyi okuduk, çok iyi anladık. Şundan emin  olunuz ki, istiklalimizi, birliğimizi, kardeşliğimizi ve  huzurumuzu tehdit eden çetelerle, örgütlerle mücadelemiz hiç hız  kesmeden devam edecektir. Uluslararası merkezlerin maşası gibi  çalışıp, kendi ülkesine ihanet eden örgütlerden, hukuk ve  demokrasi içinde mutlaka hesap sorulacaktır. Sizler, 30 Mart’ta  sandıkta bize bu yetkiyi verdiniz, bu talimatı verdiniz. Hiç  endişeniz olmasın, bizler de vazifemizi bihakkın yerine  getireceğiz. Yine sizler, 30 Mart’ta, aktif dış politikamızın,  Çözüm Süreci’nin, küresel yatırımların, özellikle de ekonomik  politikalarımızın devamı konusunda bize güvenoyu verdiniz."  şeklinde konuştu.

İşte Başbakan'ın Millet Hizmet Yolunda programında yaptığı  açıklamalardan satırbaşları:

"YOLSUZLUK OPERASYONLARININ HEDEFİ HÜKÜMETİ YIPRATMAK"

"Gezi Olayları’nın ve 17 Aralık ve 25 Aralık Darbe girişimlerinin  hedefinin, mevcut hükümeti zayıflatmak, yıpratmak ve ardından da  iktidardan uzaklaştırmak olduğunu öne süren Erdoğan, “Sokakları  hareketlendirmek, sosyal medya aracılığıyla gençleri sokağa  dökmek, şiddeti körüklemek suretiyle huzuru bozmak istiyorlardı.  Ekonomiyi durdurmak, tüm kazanımlarımızı yok etmek, Türkiye’nin  istikrarla büyümesini yavaşlatmak istiyorlardı. Küresel ölçekteki  büyük projelerimizi, Hızlı Tren, 3’üncü Boğaz Köprüsü, 3’üncü  Havalimanı, Marmaray gibi projeleri durdurmak, Türkiye’nin küresel  rekabetteki gücünü kırmak istiyorlardı. Artık şehadet haberlerinin  gelmediği, artık ölüm haberlerinin gelmediği, başarıyla ilerleyen  Çözüm Süreci’ni akamete uğratmak, kardeşliğimize darbe vurmak  istiyorlardı. Türkiye 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla  ilerlerken, içerden ve dışardan birileri, bu kararlı yürüyüşün  önünü kesmek istiyorlardı.” ifadelerini kullandı.

"TÜRK DEMOKRASİSİ OLGUN BİR DEMOKRASİDİR"

Erdoğan, halkın sandıkta bu saldırılara dur dediğini savunarak,  şöyle devam etti: “Siz, istiklalimize, yeniden istiklal  mücadelemize sahip çıktınız. Sabrettiniz, tahammül ettiniz,  sandığa gittiniz ve söyleyeceğinizi çok net biçimde sandıkta  söylediniz. Sandıkta verdiğiniz kararla, Yeni Türkiye ve Büyük  Türkiye hedefine sımsıkı sahip çıktınız, o hedefleri muhafaza  ettiniz. Bir kez daha açık bir şekilde görülmüştür ki, Türkiye  demokrasisi olgun bir demokrasidir. Bir kez daha ortaya çıkmıştır  ki, halkımızı reşit olarak görmeyen, halkın iradesini, milletin  iradesini vesayet altına almaya çalışanlar o irade karşısında  hüsrana uğramışlardır. 30 Mart seçimlerinde, aziz milletimiz,  demokrasiye inanmayanlara, halkın iradesine güvenmeyenlere asla  unutamayacakları büyük bir ders vermiştir.”

"HUKUK VE DEMOKRASİ İÇİNDE HESAP SORULACAK"

Erdoğan, “Şundan emin olunuz ki, istiklalimizi, birliğimizi,  kardeşliğimizi ve huzurumuzu tehdit eden çetelerle, örgütlerle  mücadelemiz hiç hız kesmeden devam edecektir. Uluslararası  merkezlerin maşası gibi çalışıp, kendi ülkesine ihanet eden  örgütlerden, hukuk ve demokrasi içinde mutlaka hesap sorulacaktır.  Sizler, 30 Mart’ta sandıkta bize bu yetkiyi verdiniz, bu talimatı  verdiniz. Hiç endişeniz olmasın, bizler de vazifemizi bihakkın  yerine getireceğiz.” diye kaydetti.

"MUHALEFET DE HATASINI ANLAMALI"

Bütün arzusunun, vatandaşın “sandıkta ders verdiği muhalefet  partilerinin de, mesajı okumaları, gereğini yapmaları” olduğunu  dile getiren Erdoğan, “30 Mart öncesinde karanlık örgütlerin  peşine vagon olan muhalefet partileri sizden zaten gereken cevabı  aldılar. Muhalefetin de artık değişmesi, 2023 hedefleri  doğrultusunda, Yeni Türkiye hedeflerine ulaşma istikametinde  vazifesini yapması 77 milyonun beklentisidir. Muhalefetin, 30 Mart  öncesi düştüğü hatayı görmesini, bunu sorgulamasını, kendisini  yenilemesini arzuluyor ve bekliyoruz.” diye ekledi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ"

Erdoğan, konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değindi:  “Biz, 10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak Cumhurbaşkanlığı  seçimlerine, tam bir dostluk, kardeşlik, sükunet ve suhulet  havasında girmek istiyoruz. Cumhur, tarihimizde ilk kez  Cumhurbaşkanını seçecek. 2007’de yaptığımız Anayasa Değişikliği  ile, bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı’nın sizler tarafından  seçilmesini anayasal hükme bağladık. Ağustos ayında ilk kez bu  seçimleri gerçekleştireceğiz. Bizim aday tespit çalışmalarımız son  derece hassas bir şekilde ilerliyor. İnşallah, kısa süre zarfında  adayımızı açıklayacak, Türkiye’yi 77 milyonuyla kucaklayan bir  atmosferde seçimleri gerçekleştireceğiz. Ne seçim öncesinde, ne  seçim sonrasında bir belirsizliğin oluşmasına izin vermeyeceğiz.  Türkiye’nin ve ekonominin belirsizlik içine girmesine asla göz  yummayacağız. İnşallah, Türkiye bu seçimlerden de güçlenerek  çıkacak ve 2023 hedeflerine artık çok daha yakınlaşmış olacak.”  değerlendirmesinde bulundu.

1 MAYIS MESAJI

Perşembe günü, çalışanlar için büyük öneme haiz 1 Mayıs’ı  kutlayacağız. Bildiğiniz gibi, 2008 yılında Hükümet olarak 1  Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Günü olarak biz tatil ilan ettik. 1  Mayıs’ın, şiddetten, vandalizmden, çatışmadan uzak şekilde, bir  emek, demokrasi ve dayanışma şöleni olarak kutlanması en büyük  arzumuz. Millet olarak, geçmişte yaşanan acı ve kötü manzaraların  yaşanmasını hiç arzu etmiyoruz. 1 Mayıs’ın artık coşku içinde  kutlanması, olumsuz imajından kurtulması en büyük arzumuz.  İşçilerimizin, emekçilerimizin, tüm çalışanlarımızın, tahriklere  boyun eğmeden, kendi günlerini bayram havasında kutlayacaklarına  inanıyor; ben de tüm çalışanların Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik  ediyorum."

Başbakan: Mesajınızı Aldık, Hesap Soracağız
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Başbakan: Mesajınızı Aldık, Hesap Soracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Orhan Eroğlu: Seni Allaha havale ediyorm.Seni Allahın ilahi adaletine havele ediyorm.Seni hakkına hukukuna tecavüz ederek insanlara yapmış olduğun iftiralarından dolayı Allaha havele ediyorm.Yolsuzluk batağından çıkmak uğruna uydurmuş olduğun yalanlardan,iftiralardan ötürü Allaha havale ediyorm.Seni kuranı kerimdeki bi sureyle dalga geçen bi bakanın hakkında gıkın bile çıkmayısından ve onu korumandan dolayı,kuranı kerimin ulviyetine ve Allaha havele ediyorm.Seni hırsıız görmeyipte hırsız yakalıyanın üzerine gidip binlerce emniyet mensubunu ve yargı mensubunu vatan haini ilan etmeden dolayı Allaha havale ediyorm.Seni Fethullah hocaya ve onun camiasına atmış olduğun iftiralardan ötürü Allahın ilahi adaletine havale ediyorm.Ve diyorumki hem dünyada hem ahirette Allah haksızlıklarının hesabını misliyle senden sorsun diliyorm. 63 13 Yanıtla
  • kuzular: sen gidersen herkes rahatlıcak ondan sonra kutlumalar cok rahat geccek 24 24 Yanıtla
    sinan turan: Dogru ondan sonra birbirinizi yer öldürürsünuz :) 0 0 81babantayyıp: 81 sana 81 cıktıgın yere atırırır bütün menimi anladın sen baban herhalde bu adam bidaha sor bakalım babana 0 0 uğur: 81: icra rekorunu kırdınız. 20 milyon icra dosyası var . 0 0
  • ADAMIN HASI: şu ülke ne çektiyse kemalislerden chp den çekti çekmeye devam ediyor nerede huzursuzluk içinde chp nerede karışıklık içinde chp nerede olumsuzluk içinde chp nerede din düşmanlığı var içinde chp nerede olay içinde chp Allah düşmanı chp Peygamber düşmanı chp Din düşmanı chp ülk ülke düşmanı chp kısaca yok olasın chp 9 20 Yanıtla
  • karadenizli: o saydıklarının hepsi kemalislerde var hırsızda sizsiniz çapulcuda... 7 11 Yanıtla
    UĞUR: BEN ÇOCUKLARIMA HELAL YEDİRMEDİM: RTE. ESKİŞEHİR MİTİNGİ. 0 0
  • COMMODORE: Vandalizm mi? Pes doğrusu..8 genci öldür, katillerine kol kanat ger, emri ben verdim, destan yazdılar de..Taksimde 77 de 34 kişi daha sonra da 4 kişi bu vandalizmden mi ölmüş ? Vandalizmin tanımı yeniden yazılıyor,Plastik mermi, gaz fişeği ve biber gazı ile kovalanırken sıkışan kalabalığın iki üç cam çerçeve kırması vandalizm..Tek başına Taksime çıkan metroların kaldırılması ve vapur iskelelerinin kapatılması sizin gerçek niyetinizi gösteriyor. 12 4 Yanıtla
  • kuzular: bu ve kuzuları insan olamaz suraya bak sankı fredi 2014 tipe bak 11 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement