Başbakan Davutoğlu Erzincan'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu Erzincan'da

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Erzincan her seferde göstermiştir ki ister işgal olsun ister deprem olsun Erzincanlı dirençlidir, Erzincanlı güçlüdür, Erzincanlı merttir, Erzincanlı omuz omuza verdi mi işgali de yener, deprem acılarını da sarar. Biz hep böyle gördük Erzincan'ı hep böyle göreceğiz.

13.02.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Erzincan her seferde göstermiştir ki ister işgal olsun ister deprem olsun Erzincanlı dirençlidir, Erzincanlı güçlüdür, Erzincanlı merttir, Erzincanlı omuz omuza verdi mi işgali de yener, deprem acılarını da sarar. Biz hep böyle gördük Erzincan'ı hep böyle göreceğiz. Bu vesileyle Erzincan'ın düşman çizmesinden kurtuluşu için şehitlik mertebesine erişmiş bütün şehitlerimize gazi olan geçmişteki ve bugünkü bütün büyüklerimizi rahmetle anıyor hürmetlerimizi sunuyoruz" dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısında partililere hitap eden Davutoğlu, Erzincan'ı "gelip güç aldığımız, ilham aldığımız bir kent" sözleriyle niteleyerek, "Sizlerin şahsında 81 vilayetimizdeki tüm dava arkadaşlarımızı da selamlıyorum" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, dün Kahramanmaraş'a gitmeyi planladığını ancak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kayınpederinin vefatı dolayısıyla yapamadığını ifade etti.

Erzincan'ın ilçelerini tek tek sayarak selamlayan Davutoğlu, İliç ilçesinin ilçeler arasında birinci olduğunu ve teşekkürü hak ettiğini dile getirdi.

"Erzincan bizim manevi merkezimizdir" diyen Davutoğlu, Erzincan'ın, kuzeyden güneye, doğudan batıya her yerin kesişim noktası olduğunu aktardı.

Başbakan olarak Erzincan'a üçüncü kez geldiğini anlatan Davutoğlu, ilçe kongrelerini de Erzincan'dan başlattıklarını, 7 Haziran seçimlerinde ilk mitinglerden birini de Erzincan'da yaptıklarını bildirdi. Davutoğlu, "Biz Erzincan'ı hep ilkler arasında yüreğimize koymuşuz ve hep Erzincan bizi başarılarıyla yüreklerinde hissetti" şeklinde konuştu.

Erzincan'ın, bölgenin İslam beldesi olmasında emeği geçen büyük manevi önderlerin de şehri olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Her geldiğimde huzurlarına varmaktan büyük bir manevi haz duyduğum bütün Erzincan erenlerine selamı da bir borç biliyorum" dedi.

Davutoğlu, "Yüreğimize işleyen Aşık Daimi'ye, Ali Ekber'e selam ve hürmetlerimi sunuyorum. Erzincan'ın güzel dilini hikayelerinde nakış nakış işleyen değerli dostum Mustafa Kutlu'ya da selam ediyorum" ifadelerini kullandı.

Seçim sonrası Türkiye'nin her yerine ziyaret gerçekleştirme kararı aldıklarını anımsatan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinde kendilerine yüzde 57 oy oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde destek veren Erzincan'ın teşekkürü hak ettiğini vurguladı.

Erzincan il başkanına, il teşkilat üyelerine ve milletvekillerine teşekkürlerini ileten Davutoğlu, "Tabi Erzincan deyince akla gelen ilk isimlerimizden değerli dava arkadaşım, kabine arkadaşım, şimdi de birlikte bu davayı yürüttüğümüz Sayın Binali Yıldırım'a da teşekkürü bir borç biliyorum" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "İnşallah nice uzun yıllarda Erzincanlılar hep omuz omuza olacak. Şimdi şöyle düşünün vaktinde sizin, Erzincanımızın 4 milletvekili vardı, şimdi siz zannediyorsunuz 2 milletvekiliniz var öyle mi? Yok ben geldiğimde demiştim ki '2 milletvekilini verin üçüncüsü ben olacağım' dedim mi?... ve üçüncüsü benim, yetmez dördüncüsü de Binali Bey, İzmir'de de olsa o her zaman Erzincanlı. Demek ki birileri Erzincan'ın milletvekili sayısı azaldı zannediyor ama Erzincan şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dört milletvekiliyle temsil edilmeye devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Partililerin "Erzincan seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bakın, can Erzincan'la biz gurur duyuyoruz, can Erzincan. Bugün Erzincanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü vesilesiyle bir aradayız. Allah bize bir daha o acıları yaşatmasın ama Erzincan her seferde göstermiştir ki ister işgal olsun, ister deprem olsun Erzincanlı dirençlidir, Erzincanlı güçlüdür, Erzincanlı merttir, Erzincanlı omuz omuza verdi mi işgali de yener, deprem acılarını da sarar. Biz hep böyle gördük Erzincan'ı hep böyle göreceğiz. Bu vesileyle Erzincan'ın düşman çizmesinden kurtuluşu için şehitlik mertebesine erişmiş bütün şehitlerimize, gazi olan geçmişteki ve bugünkü bütün büyüklerimizi rahmetle anıyor hürmetlerimizi sunuyoruz."

Cizre'de de beklenen sonuca ulaştık

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Silopi'den sonra perşembe günü Cizre'de de beklenen sonuca ulaştıklarını ve başarılı operasyonların tamamlandığını belirterek, "Silopi'den sonra Cizre'de de bir tek çukur kalmamıştır, bir tek barikat kalmamıştır, bir tek mayın kalmamıştır. Cizre sokakları da bugün vatanın diğer sokakları gibi emniyete, huzura kavuşmuştur" dedi.

Davutoğlu, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Türk milletinin gerektiğinde vatanı, dini, istiklali, namusu ve hürriyeti için girdiği, girmek zorunda kaldığı her imtihandan Allah'ın yardımı ve yüzünün akıyla çıktığını söyledi.

İstiklal ve istikbal mücadelesinin zorlu bir aşamasında olunduğunu belirten Davutoğlu, "Biz bu son kaleyi hiçbir şekilde terk etmeyecek, bu son kaleyi zillet içinde düşmana hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki bazı şehirlerde terör örgütüne karşı yürütülen kapsamlı operasyonların büyük başarıyla devam ettiğini kaydetti.

Operasyonları bitirdikleri ve bitirmek üzere oldukları yerlerin olduğunu, gün gün hayırlı neticeler aldıklarını vurgulayan Davutoğlu, terör örgütünün şehirleri yaşanmaz hale getirmek için kazdığı çukurları ve kurduğu barikatları tek tek kaldırdıklarını anlattı.

Davutoğlu, Silopi'den sonra perşembe günü Cizre'de de beklenen sonuca ulaştıklarını ve başarılı operasyonların tamamlandığına dikkati çekerek, "Bir kez de buradan ilan ediyorum, Silopi'den sonra Cizre'de de bir tek çukur kalmamıştır, bir tek barikat kalmamıştır, bir tek mayın kalmamıştır. Cizre sokakları da bugün vatanın diğer sokakları gibi emniyete, huzura kavuşmuştur" şeklinde konuştu.

"Tek hedefimiz, terörü ortadan kaldırmak"

Geçen hafta Mardin'de "Birlik, Huzur ve Demokrasi Eylem Planı"nı açıkladıklarını hatırlatan Davutoğlu, bu plan doğrultusunda terörden zarar gören herkes için gereken desteği vermeye başladıklarının ve bunun devam edeceğinin altını çizdi.

Davutoğlu, kısa sürede bölgede hayatı tamamen normalleştireceklerini ve terörün izini bütünüyle sileceklerini bildirdi. Terörle mücadelede çok önemli mesafeler aldıklarına ve bunları nihai hedefe ulaştırmakta kararlı olduklarına işaret eden Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ancak bunu yaparken meşruiyetten, hukuktan, insan hak ve özgürlüklerinden bir nebze dahi taviz vermedik. Bizim tek hedefimiz, terörü ortadan kaldırmaktır. Bütün halkımıza teşekkür ediyoruz, bu terör odaklarının ajitasyonlarına gelmedikleri için, onların çağrılarına kulak asmayıp, milletin birlik çağrısına kulak açtıkları için, bütün Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'ya teşekkür ediyoruz. Bütün dünyada hukuk çerçevesinde, teröre karşı nasıl mücadele verileceğinin yol ve yöntemlerini en iyi şekilde biz gösteriyoruz. Bizim bu çerçevenin dışına çıkan herhangi bir uygulamamız yok, olmayacak."

"Devletin kudret ve şefkat elini aynı anda kullanacaksınız"

Davutoğlu, her türlü ayrımcılığı reddederek yola çıktıklarını, siyaset üzerindeki vesayet odaklarını tasfiye ede ede bugünlere geldiklerini vurgulayarak, "Devlet içindeki kurtarılmış bölgeleri, vesayet odaklarını, devlete nüfuz etmek isteyen organize suç örgütlerini saf dışı bıraka bıraka bugünlere geldik, sizden aldığımız milli irade emanetini kimseyle paylaşmadık, paylaşmayacağız. Üzerimize birtakım 'eski 28 Şubat kalıntısı' yaklaşımlarla geldiler, Sayın Cumhurbaşkanımız 12 yıl boyunca bunlara direndi, bütün AK Parti kadroları direndi. Direndik, direniyoruz, onları da saf dışı edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Şimdi de içerideki terör çeteleriyle üstlerine gelindiğine dikkati çeken Davutoğlu, uluslararası odakların planlarına boyun eğmediklerini, bu terör çetelerinin de haddini bildirmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu insanının terörden çok yorulduğunu, yeniden barış, kardeşlik ve refah içinde yaşamak istediğini belirtti.

Teröre destek vermeyen, elinde silah olmayan herkesle tek tek konuşup, barışı tesis edeceklerini bildiren Davutoğlu, valilere "devletin kudret ve şefkat elini aynı anda kullanacaksınız" talimatı verdiklerini aktardı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu Erzincan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement