Başbakan Erdoğan: Haşhaşi Bunların Yanında Elleri Öpülür - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Haşhaşi Bunların Yanında Elleri Öpülür

Başbakan Erdoğan: Haşhaşi Bunların Yanında Elleri Öpülür

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir Başbakanın mahkeme kararı dahi olsa telefonunun dinlenemeyeceğini kaydederek, "Ama bu zalimler dinler, bu hainler dinler.

22.03.2014 20:33

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir Başbakanın mahkeme kararı dahi olsa telefonunun dinlenemeyeceğini kaydederek, "Ama bu zalimler dinler, bu hainler dinler. Bunlar Haşhaşi, bazıları diyor ki; "Ya Başbakanım Haşhaşi ağır olmuyor mu?' Haşhaşi bunların yanında elleri öpülür, elleri. Çünkü teknoloji o kadar ileri değildi o zaman. Bunlarda her numara var. Bildiklerimi anlatamıyorum. Ağlarım, ağlatamam. Dili yok gönlümün ondan ne kadar bizarım" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Etlik Ayvalı Kavşağı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Konuşmasına Ankara ve ilçelerini selamlayan Erdoğan, artık bir dünya başkenti olan Ankara'yı, aşkla, sevdayla selamladığını kaydetti.

Ankara'nın Selçuklu'nun, Osmanlı'nın ve İstiklal Savaşı'nı başlatan, onu zaferle sonuçlandıran şehir olduğunu anlatan Erdoğan, "Ankara sen TBMM'yi kuran şehirsin. Demokrasinin milli iradenin şehrisin. Ankara sen Gazi Mustafa Kemal'in, muzaffer kumandanların, demokrasi kahramanı Adanan Menderes'in şehrisin. Sen Türkiye'nin Cumhuriyeti'nin başkenti, dünya mazlumlarının, gariplerin yoksulların umudu bir dünya başkentisin. Seninle iftihar ediyoruz Ankara. 94 yıl önce, 23 Nisan 1920'de, Ankara'da Ulus Meydanı'nda TBMM dualarla açıldı. Meclis hemen o gün çalışmaya başladı Polatlı'dan düşmanın top sesleri geliyordu" dedi.

Meclis'in korkmadığını ifade eden Erdoğan, Mehmet Akif'in Ankara'da, millete orduya ve TBMM'ye hitap ettiğini aktardı. İstiklal Marşı'nın ilk dizelerini okuyan Erdoğan, top seslerine, düşman tehdidine rağmen Meclis'in çalıştığını anlattı.

-"DERSİM'İN KATLİAMINI DA İŞTE BU CHP YAPTI"-

Cumhuriyetin ilanından sonra hep birlikte çalıştıklarını, şehitlerin defnedildiğini, yaraların sarıldığını kaydeden Erdoğan, "91 yıllık bu süreçte, iyi günlerimiz olduğu gibi kötü günlerimizi de oldu. Örneğin tek parti CHP dönemini yaşadık. Gazi Mustafa Kemal'in vefatının ardından millete yapılan çok ağır zulümleri yaşadık. Ah bu CHP var ya bu CHP, ah kardeşlerim bunun gidecek yeri yok ya. Bunların ömrü zulümle geçti, zulümle. Kuran-ı Kerim yasaklandı bu ülkede. Kuran'ın öğretilmesi ve öğrenilmesi yasaklandı. Camilerimizi kapattılar, yıktılar, ahıra, depoya, müzeye çevirdiler. İnsanların kılık kıyafetlerine müdahale ettiler, sakala, bıyığa, başörtüsene bile karıştılar. Özgürlükleri kısıtladılar. Kitapları yasakladılar, dilleri, kelimeleri yasakladılar. 23 Nisan'da kardeşlik üzerine başlayan bir süreci, işte bu tek parti CHP döneminde, ayrımcılıkla, ırkçılıkla, kutsal değerlere saygısızlıkla maalesef tahrip ettiler. Bu CHP'nin tarihinde ne var; Gazi Mustafa Kemal başlattı ama öldükten sonra yaşananları bakın, kurdu. İnönü şunu yaptı, Gazi ölür ölmez Türk lirasının üzerinden resimlerini kaldırdı, kendi resimlerini koydu. Devlet dairelerinden Gazi'nin portrelerini çıkardı, indirdi, kendi portrelerini koydu, CHP bu. Bitmedi, posta pullarının üzerinden Gazi'nin resimlerini çıkardı, kendi resimlerini koydu, CHP bu. Ben buradan Dersim'e de sesleniyorum. Ey Dersim, Dersim'in katliamını da işte bu CHP yaptı"

-"ARŞİVLERDEN ÇIKARDILAR O GÜNÜN BAŞLIKLARINI, AYNI BAŞLIKLARI BUGÜN ATIYORLAR"-

Ayrımcılık, yalan, fitne ve takiyenin CHP'de olduğunu kaydeden Erdoğan, merhum Adnan Menderes'in CHP'nin koyduğu yasakları kaldırdığını belirtti. Menderes'in iktidara gelişini CHP'nin hazmedemediğini kaydeden Erdoğan, "Onun için de Menderes'e tuzaklar üzerine tuzaklar, iftirlar üzerine iftiralar, her şeyi yaptılar. Aynen bugün bu kardeşinize nasıl saldırıyorlarsa aynı şekilde saldırdılar. Yolsuzlukla suçladılar Menderes'i, "diktatör, tek adam' dediler. Aynen şimdi bu medya, bir kısım medya arşivlerden çıkardılar o günün başlıklarını, aynı başlıkları bugün atıyorlar. Televizyonlarda aynı şeyleri tartışıyorlar. Yav Diktatörün olduğu bir ülkede sen onun aleyhine böyle başlık atar mısın, kaçacak delik ararsın. Dünyada diktatörlerin olduğu ülkelere bakın ne oluyor oralarda, sesin soluğun çıkmaz. Menderes milletini, millet de onu sevdiği için maalesef yaşatmadılar" diye konuştu.

-"CHP ÜLKÜCÜ GİBİ, DİNDAR GİBİ, DİN DÜŞMANI GİBİ GÖRÜLEBİLİR AMA CHP, CHP'DİR"-

Ankara'nın birçok şeye şahit olduğunu belirten Erdoğan, "Bu Ankara nice millet sevdalılarına ama nice millet düşmanlarına şahit oldu. Bu Ankara kendi şahsi hırsı için, kendi çıkarı için, kendi ikbali için Türkiye'nin, milletin istikbalini ateşe vermeye çalışan nice zalime şahit oldu. Ama asla Ankara umudunu kaybetmedi. Ankara her gün batan güneşin yeniden doğacağına, karanlıkların her sabah yeniden aydınlanacağına gönülden inandı. Şunu asla unutmayın. Bu CHP hiçbir zaman değişmedi. Ve hiçbir zaman değişmez. Tek parti iktidarı döneminde millete zulmeden CHP neyse bugünkü CHP de odur. On yıllar önce ezandan rahatsız olan CHP neyse bugünkü CHP odur. 27 Mayıs müdahalesine alkış tutan CHP neyse bugünkü CHP de odur. Merhum Menderes'i idama götüren bunun zemini hazırlayan CHP neyse inanın bugünkü CHP odur. 27 Mayıs öncesinde 12 Eylül öncesinde sokakları ateşe veren, gerilim siyaseti yapan, insanları tahrik eden, milli iradeye düşman CHP neyse bugünkü CHP odur. CHP'de isimler değişebilir. CHP Solcu gibi, Ülkücü gibi görünebilir, CHP dindar gibi, din düşmanı gibi görülebilir ama CHP, CHP'dir. CHP kafası değişmez. CHP tavrı, CHP duruşu asla değişmez. Bundan 70 yıl önce milleti küçümsüyorlardı, inanın bugün de küçümsüyorlar. İşte daha yakın zamanda bunlar çıktılar benim köylü kardeşime, benim çiftçi kardeşime, esnaf kardeşime, ev hanımına, işçiye, memura, "bidon kafalı' dediler. "Göbeğini kaşıyan adam' dediler. "Makarnacı, kömürcü' dediler" şeklinde konuştu.

-"ANKARA'DA "YAVAŞ' OLANA OY YOK"-

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in "İzmir'de AK Parti mitinginin rekorunu kıracaklarmış. Bizim mitingimize gelenler, midyeyi kabuğuyla yiyenler olmayacak" dediğini anlatan Erdoğan, "Güya AK Parti mitingine gelenleri tahkir ediyor. İşte CHP kafası budur" değerlendirmesinde bulundu.

Meydanda açılan, "Tüm şer odakları sana karşı ittifak yapmışken sana destek vermek boynumuzun borcu be usta" diye pankart açıldığını anlatan Erdoğan, "Beraber yürüyeceğiz bu yolda. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece" ifadelerini kullandı.

CHP'nin Ankara'da MHP'li bir ismi aday yaptığını vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu:

"Ne diyor? Çok enteresan. Burası Ankara, modern bir başkent. İlana bakın ilana. "Yavaş gardaşım yavaş' diyor. Ee bunların zaten hiç acelesi olmadı ki. Bunlar o kadar yavaş ki ağustos böceği gibi 5 yıl yatarlar, hiç acele etmezler. Ufukta sandık görünce öylesine çalışmaya başlarlar. Ankara'da tembele oy yok. Ankara'da yavaş olana oy yok. Ankara'nın acelesi var. Ankara'nın dünyanın en saygın başkenti olmak için; yavaş değil, hızlı, becerikli, planı olan, projesi olan, hedefi olan bir aday istiyor. Ankara'da bugüne kadar AK Parti'nin karşısına çok aday çıktı. Çok vaatlerde bulundular. Olmayacak şeyleri vaat ettiler. "Suyu, otobüsü, metroyu bedava yapacağız' diye çok olmayacak şeylerin sözünü verdiler. Ankaralı bunları yutmaz, yutmuyor. Ankara popülist siyasete prim vermez, vermedi. Şu andaki adam Beypazarı'nda belediye başkanıydı. Geldi 13 kuruş olan suyu Beypazarı gibi yerde 25 kuruşa çıkardı. Üstelik de Beypazarı'nda arsenikli, sülfatlı suyu benim oradaki kardeşlerime içirdi. Daha aday olurken bu şahsı kandırdılar. Ekip kuramadı, ekip."

-"KİRALIK ADAYLA SİYASET OLMAZ"-

Kendilerinin millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini belirten Erdoğan, "Şimdi soruyorum sizlere. CHP mi MHP'ye mi iltihak etti yoksa MHP mi CHP'ye iltihak etti? Belli değil. MHP'ye bakıyorsunuz maşallah CHP'nin avukatı gibi çalışıyor. CHP'ye bakıyorsunuz o da MHP olmaya çalışıyor. CHP genel müdürü önceki gün Ankara'da bozkurt işareti yapıyor. Hayırlı olsun, yeni partin hayırlı olsun Kılıçdaroğlu. Ankara'daki CHP taraftarı Solcuların hepsine hayırlı olsun. Şimdi bu bozkurt işaretini gitsinler, 12 Eylül öncesinde öldürülen Solculara, Ülkücülere izah etsinler. CHP, gitsin bu Ülkücü adayını on yıllardır istismar ettiği isimlere izah etsin. Kiralık adayla siyaset olmaz. Organ nakli yapar gibi aday transfer ederek siyaset yapılmaz. Dokuları uyuşmayan organlar bünyeye uyum sağlayamaz. İlkeleri ayaklar altına alarak siyaset yapılmaz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir tek doğru lafı olduğunu bunun da "Yalancıdan Başbakan olmaz" ifadeleri olduğunu kaydeden Erdoğan, "Yalancıdan başbakan olmuyor. Onun içinde Kılıçdaroğlu beş yıldır genel başkan, üç seçime girdi, hala nal topluyor, nal. Şimdi de de dördüncü seçimini kaybedecek. Şimdi MHP Genel Başkanı 15 yıldır genel başkan. Bildiğim kadarıyla yedi seçim kaybetti. Sekizinci seçimi de kaybedecek. Ama bırakmaz. Niye? Koltuk sıcak, bırakmaz. Bak ben diyorum ki "eğer bu seçimden birinci parti olarak çıkmazsam veya biz birinci parti olmazsak genel başkanlığı bırakmaya hazırım' diyorum. Öyle, öyle başarısızsan bırakacaksın. "Kılıçdaroğlu gel sen de bırak' diyorum, bırakamaz. İstiyorum ki CHP'yi kurtaralım. CHP'yi böyle bir başarısızdan kurtaralım. Çünkü demokrasi, güç kazansın, bunu istiyorum. Karşınızda güçlü bir muhalefet olmazsa demokrasi güç kazanmaz. Bahçeli'ye aynı şeyi söylüyorum. Hiç umurunda değil. O zaten şu anda nostaljik olarak siyaseti yapıyor. Aslında bunların partinin başında olması bizim işimize gelir. Böyle içler acısı bir muhalefet varken biz daha çok seçimler kazanırız evelallah" dedi.

-"ŞUANDA HAİN BİR TERÖR ÖRGÜTÜ VAR"-

CHP'nin Hatay'da, Çorum'da, İstanbul'da ve Ankara'da gösterdiği belediye başkan adaylarına tepki gösteren Erdoğan, "Bir tane adam bulamadın mı? Hiç mi doğru dürüst adam yok bu CHP'nin içinde. Ona mı kaldın? Aynı şey de Ankara'da işte" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, dini ve kutsal değerlerle CHP'nin alay ettiğini belirterek, "CHP gitti örgütle, yani Pensilvanya'daki zatın bir tane ceketi varmış. Yav bu ne ceket be, cekete CHP giriyor, MHP giriyor, ananaslar giriyor, rafineriler giriyor, milyarlarca dolarlar giriyor. Bu ne ceket be anlamak mümkün değil. Bakınız devletimizin ülkemizin milli güvenliğini tehdit eden tüm unsurlara karşı, gerekli tedbirleri almak bizim görevimizdir. Şuanda hain bir terör örgütü var. Bu bir terör örgütü, buna karşı gerekli tedbiri almak bizim görevimiz. Pensilvanya kasetle CHP'nin Genel Başkanını indirdi. Baykal'ı, Baykal hala başka yerlerde arıyor. Ne başka yerlerde arıyorsun yav? İşte adres belli, işte bu genel müdürü de kasetle getirdiler. İşte şimdi o kasetlerin bedeli ödeniyor. Bunlar şantajcı bunların veri depoları var. Her an her yerden bir şeyler çıkarırlar. Ve bunlar evlerin çevrelerinde de örgütlenmişler. Oralarda evler kiralayıp, oralardan da dinleyebilirler, oralardan da gözetleyebilirler. Bir Başbakanı mahkeme kararı dahi olsa dinleyemezsin. Cumhurbaşkanını dinleyemezsin, Genelkurmay Başkanını dinleyemezsin. Bakanları dinleyemezsin ama bu zalimler dinler, bu hainler dinler. Bunlar Haşhaşi, bazıları diyor ki; "Ya Başbakanım Haşhaşi ağır olmuyor mu?' Haşhaşi bunların yanında elleri öpülür, elleri. Çünkü teknoloji o kadar ileri değildi o zaman. Bunlarda her numara var. Bildiklerimi anlatamıyorum. Ağlarım, ağlatamam. Dili yok gönlümün ondan ne kadar bizarım. CHP Pensilvanya'ya diyet borcu ödüyor. Bu ittifaktan hiçbir hayır çıkmaz. Bu ittifaktan Türkiye'ye hayır çıkmaz. Bu ittifaktan Ankara'ya hayır çıkmaz. Bu ittifak şer ittifakıdır. Ankara bu ittifakı 30 Mart'ta bozar. Ankara; CHP, MHP, BDP, Pensilvanya ittifakını bozacak mısın?" diye selendi.

-"PENSİLVANYA SEN DE KILIÇDAROĞLU İLE HAŞROLUNACAKSIN"-

Ankara'nın partisine sahip çıktığını söyleyen Erdoğan, "Ankara Başbakanına sahip çıkıyor. Ankara, 30 Mart akşamı inşallah bir kez daha Ankara Kalesi'ne zafer sancağını dikiyor" dedi.

Hükümetleri döneminde yapılan icraatları anlatan Başbakan Erdoğan, Gülen'e ve hizmet hareketine sert eleştirilene devam etti. "Bunların dershanelerinde çocuklarınız varsa alın" diyen Erdoğan, "Sakın ha bunların gazetelerini, bunların yandaş gazetelerini de okumayınız. Gazete mi yok, sabah akşam bu ülkede başbakanına küfreden, bakanlarını küfreden bu kadar hizmetleri görmeyen insanlara artık ben bunlara verilen destekleri konuşmak istemiyorum sadece "yazıklar olsun' diyorum. Ama şunu unutmayın. Kişi sevdikleri ile beraber hasrolunacaktır. Pensilvanya sen de Kılıçdaroğlu ile haşrolunacaksın, onunla beraber. Çünkü bu attığınız iftiralar, sen hangi yüzle Tayyip Erdoğan'a "hain' diyecek cüreti kendinde buluyorsun, hangi yüzle. Önce haddini bileceksin, haddini. Eğer sende onur varsa, dürüstsen, samimiysen bu ülkeden 99'da kaçıp gittin dön Türkiye'ye gel" dedi.

Pensilvanya'nın inziva yeri olmadığını kaydeden Erdoğan, "Bunlarda her yol var. Ama uyanık olacağız. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz" diye selendi.

Gülen'e eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Düz liselerde Kuran'ı Kerim okunabiliyor. Peygamberimizin hayatı okunabiliyor. Pensilvanya'daki zat bu mu seni rahatsız etti? İmam hatiplerin açılması mı seni rahatsız etti? Nasıl vereceksin bunların hesabını? Onun için CHP'yi destekleyen bu Pensilvanya'ya 30 Mart'ta hesabı siz soracaksınız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Haşhaşi Bunların Yanında Elleri Öpülür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement