Başbakan Erdoğan Trabzon'da - Son Dakika
Yerel

Başbakan Erdoğan Trabzon'da

Erdoğan: "Biz bu millete, bu topraklara sevdalıyız. Bu oyuna gelmeyeceğiz, bu tuzağa düşmeyeceğiz.

15.06.2014 19:57  Güncelleme: 09:26

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu millete, bu topraklara sevdalıyız. Bu oyuna gelmeyeceğiz, bu tuzağa düşmeyeceğiz. CHP, MHP ve HDP'nin ürettiği gerilim siyasetine, nefret diline asla prim vermeyeceğiz. Biz büyük devletiz. Büyük devlet olarak bayrağa saldıranlara gerekeni yapacağız. Milletim sağduyulu, vakur olsun. Bu partilerin nemalanma tuzağına düşmesin" dedi.

Erdoğan, Meydan Park'taki toplu açılış töreninde konuşma yaptığı sırada, kalabalıktaki gençlerin "Babalar Gününüz kutlu olsun" diye bağırmaları üzerine "Sizlerin de Babalar Gününüz kutlu olsun. Rabbim, Soma'daki 301 şehidimiz, oradaki babalara da rahmet etsin" diyerek, ailelere sabır, ebediyete göçmüş babalara da rahmet diledi.

"Bu MHP'ye, bu CHP'ye soruyorum, siz bayrağı çok severdiniz de o bayrağın dalgalandığı şehirlere, ilçelere neden gitmiyorsunuz? Neden oralarda siyaset yapmıyorsunuz? Neden oralarda oy istemiyor, oy toplayamıyorsunuz" diyen Başbakan Erdoğan, 30 Mart'ta CHP'nin de MHP'nin de doğu ve güneydoğuda en küçük bir varlık gösteremediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun geçen hafta Musul'daki gelişmelerle ilgili muhalefet partilerinin temsilcileriyle bir araya geldiğini anımsatan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Davutoğlu'na "Biz sizin Ortadoğu politikanızı tasvip etmiyoruz" dediğini, Davutoğlu'nun da "Tasvip etseydiniz zaten aynı partide olurduk" diye cevap verdiğini aktardı. Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Arkasından bir şey daha söylüyor, 'Bunun bir siyasi bedeli var' diyor. Irak'ta olan olayların. 'Bir siyasi bedeli var' diyor. Ona da gayet güzel bir cevap veriyor Dışişleri Bakanımız, '30 Mart daha yeni bitti, zaten 30 Mart'ta milletimiz kime, ne siyasi bedel ödeteceğini gösterdi'. Öyle mi? Bunun siyasi faturasını kim keser? Millet keser. Millet de bu faturayı kesti zaten, aldığın oy belli. CHP, MHP, toplam oyunuz AK Parti'nin oyu kadar etmiyor. Daha neyi konuşuyorsunuz? Ablalar, hanım kardeşlerim, 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz."

"Sen polisimize küfreden milletvekilleri hakkında ne yaptın?"

AK Parti'nin 81 ilde varlık gösterdiğini, çoğunda birinci parti olduğunu, birinci parti olamadıysa da ikinci parti olarak nerede bayrak dalgalanıyorsa oraya ulaştığını ve hizmet götürdüğünü anlatan Erdoğan, "Engellemelere rağmen bunu yapıyoruz. Bu CHP buralara gidemiyor" dedi.

Hakkari'de engellemelere rağmen havaalanı yaptıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu topraklar bizim, vatanımız. Dolayısıyla orada bizim vatandaşlarımız yaşıyor. Bize oy vermeyebilir, önemli değil ama oraya da Türk bayrağını taşıyan uçaklarımız inecek. Oradaki vatandaşlarımıza da hizmeti inşallah vereceğiz. Ankara'da geziciler Türk bayrağını yaktı. Bu CHP onlarla iş tuttu, el ele verdiler. Milletvekilleri bizim polisimize küfretti. Herhalde televizyonlarda izlediniz. Kılıçdaroğlu, sen neyi konuşuyorsun ya? Sen önce, polisimize küfreden bu milletvekilleri hakkında ne yaptın, onu söyle. Herhangi bir uygulama, işlem yaptın mı? Bir diğer milletvekilin de İstanbul'da, 1 Mayıs'ta, gelmiş yatıyor TOMA'ların önüne. Eline de iki tane mermi bir yerden bulmuş, nereden bulduysa. Çünkü bunlar bu işleri iyi bilir. O mermiyi avcunun içinde gösteriyor. Güya polisin mermisiymiş. Bunlar sirk cambazı, sirk.

Bunların burada vatan topraklarında, millet sevdası diye bir dertleri yok. Ama bizim millete sevdamız var. Biz bu millete, bu topraklara sevdalıyız. Bu oyuna gelmeyeceğiz, bu tuzağa düşmeyeceğiz. CHP, MHP ve HDP'nin ürettiği gerilim siyasetine, nefret diline asla prim vermeyeceğiz. Biz büyük devletiz. Büyük devlet olarak bayrağa saldıranlara gerekeni yapacağız. Milletim sağduyulu, vakur olsun. Bu partilerin nemalanma tuzağına düşmesin. Gezi olaylarında başarısız oldular, 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta başarısız oldular. Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimi geliyor. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimi var. Baktılar ki öyle oldu, olmadı, böyle oldu, olmadı. Şimdi cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yapalım? 'Çatı aday' diyorlar. Şu anda dolaşıyorlar. Kardeşlerim, bir inşaata çatıdan mı başlanır temelden mi başlanır? Bunların temeli yok, temeli. Temeli olmayanın çatısı olur mu? Dedim ya 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Yarın bir araya geleceklermiş, gelsinler. İşte temel burada ama Temel Reis değil ha. Temel burada. ve çatıyı kuracak olan işte burası. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyoruz, bunu boşuna söylemiyoruz."

"10 Ağustos'ta seçilecek kişi Türkiye'nin tamamının cumhurbaşkanı olacak"

Trabzonluların, 10 Ağustos'ta, AK Parti'nin göstereceği cumhurbaşkanı adayına sahip çıkacağına olan inancını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Farklı siyasi düşüncelerde olabilirler ama orada hep birlikte, bir olacağımıza inanıyorum. Şunu bilesiniz ki çıkacak cumhurbaşkanı adayımız, bu kutlu yürüyüşü daha da güçlendirerek bu yolculuğu devam ettirecektir. Hiç kimse bu yürüyüşü durduramaz" ifadesini kullandı.

Yeni, büyük Türkiye'yi artık hiç kimsenin engelleyemeyeceğini, hiçbir tahrik ve provokasyonun Türkiye'nin kardeşliğini zedeleyemeceğini kaydeden Erdoğan, Türkiye'yi büyütmeye, yüceltmeye devam edeceklerini söyledi. Göreve geldiklerinden bu yana ekonominin 3,5 kat büyüdüğüne işaret eden Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin büyümesini sürdüren bir ülke olarak dünyada yerini aldığını belirtti.

Ay yıldızlı bayrağın itibarının artmaya devam ettiğine dikkati çeken Erdoğan, bu nedenle 10 Ağustos seçimlerinin çok önemli olduğunu bildirdi. Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlk defa millet sandığa gidiyor, kendi başkanını seçiyor. Kendi cumhurbaşkanını seçiyor. İlk defa egemenlik hakkını direkt olarak kullanıyor. Aracılar, vekiller vasıtasıyla değil bizzat kendi kullanıyor. Kendisi iş başına getiriyor. 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan sıkıntıyı hatırlayın, neler yaptılar. O zaman bizim Meclis'te cumhurbaşkanı seçmemizi engellediler. Akla hayale gelmeyecek yollara başvurdular, bir kriz meydana getirdiler. Biz ne yaptık? Madem Meclis'te cumhurbaşkanı seçmek sorun oluyor, öyleyse millete gidelim dedik. Anayasayı değiştirdik, yüzde 69 oyla millet, 'Artık cumhurbaşkanını ben seçeceğim' dedi.

Böyle bir sürecin sonunda, inşallah 2 ay sonra cumhurbaşkanı doğrudan milletin oylarıyla seçilecek. Trabzon'un her seçimde olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçiminde de ben bize destek olacağına inanıyorum. Rekortmenliği kimseye kaptırmayacağına da inanıyorum. Adayımız kim olursa olsun, 10 Ağustos'ta Trabzon'dan şöyle gür bir seda, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir sonuç bekliyorum. 10 Ağustos'ta seçilecek kişi Türkiye'nin tamamının cumhurbaşkanı olacaktır. 77 milyonun tamamını kucaklayacaktır. Bu seçimin şimdiden ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Başbakan Erdoğan, konuşmasını, açılışı yapılan hizmet ve eserlerin Trabzon'a ve bölgeye hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.


Tören alanında "Başkanların Başkanı, Dünya Lideri Cumhurun Umudu, Hoşgeldin Reis Bey" ve Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı ve "Babalar Gününüz Kutlu Olsun" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Erdoğan, konuşmasının ardından, Trabzon'da Hakkı Çalık Anadolu İmam Hatip Lisesini yaptıran hayırsever Hasan Çalık ile 20 derslikli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesini yaptıran hayırsever Hamit Özdağ'a plaket verdi. Daha sonra Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Açılışın ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Şakir Şenoğlu Başbakan Erdoğan'a, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'a girişini sembolize eden iki yağlı boya çalışmasını takdim etti. Tablo takdimi yapılırken, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafız Özak, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul ve Trabzon ile özdeşleştiğini söyleyerek Başbakan Erdoğan'ın 12 yılda Trabzon'a yaptığı yatırımlarla Fatih Sultan Mehmet'in ruhunu şad ettiğini belirtti. Özak, Başbakan Erdoğan ve eşine teşekkürlerini iletti.

Erdoğan, açılışın ardından yanlarına gittiği vatandaşları selamladı, Trabzonspor atkısı dağıttı.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, bölge milletvekilleri, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Erdoğan Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement