Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu Açıklaması

İzmir’in Karabağlar ilçesinde halkla buluşan Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu, “10 bin kere de, 100 bin kere de, milyon kere de haykırmak istiyorum, katrilyon kere de haykırmak istiyorum.

08.08.2014 08:08

İzmir'in Karabağlar ilçesinde halkla buluşan Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu, "10 bin kere de, 100 bin kere de, milyon kere de haykırmak istiyorum, katrilyon kere de haykırmak istiyorum. Avazım çıktığı kadar haykırmak istiyorum. Uçsuz bucaksız ve sayamadığım sayılar kere haykırmak istiyorum; bu ülkede, 77 milyonda bir kişinin cumhurbaşkanlığı hakkı varsa o Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır" dedi.

İki gün sürecek İzmir ziyaretlerinin ilk gününde Karabağlar ilçesinde halkla buluşan Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu, konuşması öncesi Dombra'yı vatandaşlarla birlikte söyledi. Konuşmasında 77 milyonda tek bir kişinin cumhurbaşkanlığı hakkı varsa o hakkın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu belirterek "Az buçuk" siyasi tecrübesinin olduğunu kaydeden Soylu, "Ben ülkemi seviyorum. Milletimi de seviyorum. Türkiye'de eğer bir kişinin cumhurbaşkanlığı hakkı varsa, o darbelere karşı direnen, o her türlü entrikaya sabır gösteren, 'Sadece milletin, sadece Allah'ın önünde eğilirim' diyen, her türlü suikaste karşı itibar suikasti de dahil olmak üzere millerinden başka hiçbir güce yaslanmayan, haykırmak istiyorum keşke sesim daha fazla çıksa da haykırsam keşke herkes duysa. Bir kere de haykırmak istiyorum, 10 kere de haykırmak istiyorum, 10 bin kere de, 100 bin kere de, milyon kere de haykırmak istiyorum, katrilyon kere de haykırmak istiyorum. Avazım çıktığı kadar haykırmak istiyorum. Uçsuz bucaksız ve sayamadığım sayılar kere haykırmak istiyorum; bu ülkede, 77 milyonda bir kişinin cumhurbaşkanlığı hakkı varsa o Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkıdır" diye konuştu.

"10 AĞUSTOS 77 MİLYONUN BERABER OLDUĞU TARİHİN ADIDIR"

10 Ağustos'ta bir hayalle buluşacaklarını kaydeden Soylu, uzun zamandır Türkiye topraklarında neredeyse itilmiş kakılmış muamelesi yapanlara karşı yükselen Türkiye'nin kucaklaşması ile buluşacaklarını belirtti. "Sadece bir seçimle değil, sadece halkın cumhurbaşkanını seçmesi ile değil bu milletin asil bir evladının, kendisini hizmetkar olarak tanımlayan evladın milletin adamı olarak ülkeyi yönetmesi ile buluşacağız" diyen Soylu şöyle devam etti: "Talimatı başka yerden değil milletin kendisinden alanların iktidarı ile buluşacağız. 10 Ağustos sıradan bir tarihin adı değil bir milletin iple çektiği ve 'Acaba hangi gün gelecek de ülkemin sıkıntıları sona erecek' dediği tarihin adıdır. Yeni sözleşmeye imza atıldığı, sözleşmenin bütün dünyaya haykırıldığı tarihtir. 10 Ağustos büyük dönüşümlerin gerçekleştiği, büyük hedeflere, öncü Türkiye'ye tam demokrasiye adım attığımız tarihin adıdır. Hangi dine, hangi mensuba, hangi anlayışa, hangi siyasi görüşe, hangi etnik kökene, hangi cinsiyete, hangi mezhepe sahip olursa olsun 77 milyonun bir ve beraber olduğu tarihin adıdır."

"DÜNYADAKİ MİLYARLARCA İNSANIN CUMHURBAŞKANI OLACAĞI TARİHİN ADIDIR"

10 Ağustos'un 1071'de Anadolu'yu fetheden Alparslan'ın, Ertuğrul Gazi'nin, Osman Gazi'nin, İstanbul'un Fatihi'nin, Kanuni'nin, Gazi Mustafa Kemal'in cumhurbaşkanı olacağı tarih olduğunu ifade eden Soylu, "Anadolu'dan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Erbakan'ın, Alevilerin, Kürtlerin, Türklerin, Çerkezlerin, Romanların, Arnavutların, 77 milyon her bireyin, kadınların cumhurbaşkanı olacağı tarihin adıdır. Mağdurların, mazlumların cumhurbaşkanı olacağı tarihin adıdır. Endonezya'da Somali'de Arakan'da yatıp da bize mazlum bakanların tarihi adıdır. Anadolu coğrafyasına bakan kardeşlerimizin olacağı tarihin adıdır. Dünyadaki milyarlarca insanın cumhurbaşkanı olacağı tarihin adıdır" dedi.

"BİZ ESKİ TÜRKİYE'Yİ BİLİYORUZ"

Halkın 12 yıldır Ergenekon, Balyoz, e-bildiri ile mücadele ettiğini dile getiren Soylu,eski Türkiye ve hedeflenen yeni Türkiye ile ilgili olarak şu kıyaslamaları yaptı: "Türkiye'yi hangi çizgiye taşımak istediğimizi biliyoruz. Eski Türkiye'de olmak istemiyoruz. Hep beraber bir anlamı ortaya koyak istiyoruz. Geçmiş dönemde yaşadıklarımızı haykırmak istiyoruz. Birbirimize sevgimiz, aidiyetimiz o eski Türkiye'ye götürmek isteyenlere olan direncimizi ortaya koymaktadır. 15 yaşına kadar çocuklarımıza 28 Şubat Kararları ile birlikte Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesinin yasak olduğu eski Türkiye'yi biliyoruz. Türkiye'de 900 tane bulun an yoğun bakım ünitesinden bir tanesine muhtaç olduğumuz, hastane hastane dolaştığımız eski Türkiye'yi biliyoruz. Kendimizi ifade etmekte zorlandığımız, hepimizin fişlendiği, ötekileştirildiği eski Türkiye'yi biliyoruz. Acaba şuralarında bir namaz kılma izi var mı?, acaba insanlar Alevi mi?, acaba başı açık mı? acaba başı örtülü mü diye milleti parçalamak istedikleri eski Türkiye'yi biliyoruz."

"AYNI TİPİTİP MÜBAREK"

Konuşma yaptığı salonun eski Türkiye defterini kapattığını ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kapatmadığını savunan Soylu şu ifadeleri kullandı: "Bu salon diyor ki 'Biz o defteri kapattık.' Kılıçdaroğlu kapatmadı galiba. Kapatmışa benziyor mu? Türkiye siyasetinin yakın tarihini az buçuk bilen insanlardan biriyim. Türkiye'ye böyle bir musibet gelmemiştir. Bir projesi olmayan, bir önerisi olmayan, sadece hakaret eden, iftira eden, efendilerinin talimatı ile ülkenin huzurunu kaçırmaya çalışan yalanı milletin gözüne baka baka atan siyasetçiyi bu ülke görmemiştir. Türkiye'nin yakın siyasetinde ana muhalefet partisi lideri olan bu kadar seviyeyi düşüren, bu kadar sabahtan akşama kadar iktidar partisini suçlayan, hırsızlıkla suçlayan, kardeş niye hırsızlıkla suçluyorsun? Aynaya bak hırsızı göreceksin, beceriksiz. Dört seçim kaybettin. Bu millet kendi evladını seçecek senin ortaya koymuş olduğun o adamı da sandığın dibine gömecek. Çocukluğumuzda Tipitip diye bir sakız vardı. İçinden karikatürler çıkardı. ya bu Kemal Kılıçdaroğlu aynı bir Tipitip mübarek. Onun otaya koyduğu aday da aynı ona benziyor hiçbir farkı yok. Sapı olmayan balta gibi hiçbir işe yaramaz."

"BAHÇELİ'YE KAPAK OLSUN"

Konuşmasında çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na da yüklenen Soylu, İhsanoğlu'nun ne dününün ne bugününün ne de yarınının olduğu savundu. İhsanoğlu'nun profesörlüğünün bile çakma çıktığını söyleyen Soylu, "Bir elinde Türk solu derdiği, oradan gidiyor Bozkurt selamı çakıyor, Bahçeli'ye gidiyor Bahçeli milliyetçi ya, biz de ülkeyi bölüyoruz. O tatlı su milliyetçisi ülkenin bölünmesini engelliyor ya, oradan çıkıyor 'Aday olmasaydım Demirtaş'a oy verirdim' diyor bu da Bahçeli'ye kapak olsun. Kılıçdaroğlu'nun adayı babasının adı üzerinden Akif'i istismar ederek geziyordu. Lastik patladı ama. Şiiri okuyunca kağıdı eline verenler nereden bilsin karıştıracağını? Yazıklar olsun bir de o mısra imiş kıta da değilmiş koskoca profesör yanalım senin profesörlüğüne. Türkiye bu kadar hafifliği hak etmemektedir. Bu yakışıksız üslupla millet önüne çıkma halidir" dedi. Soylu İhsanoğlu için ayrıca Söylemezsem çatlayacağım. Bu Ekmeleddin İhsanoğlu nereden çıktı, işte Prensilvanya'dan oradan buradan. ya bu çıka çıka Devlet Bahçeli'nin 9 artı 9 çarpı 8 çarpı 75 çarpı 1650 çarpı çarpı 3700 hesaplarından çıkmış olmasın?" ifadelerini kullandı.

ALEVİLERE SESLENDİ

Alevilere de seslenen Soylu, Alevilerin sadece iki dönemde rahat ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Alevi kardeşler CHP'ye güç veriyorsunuz biz 77 milyon bir ve beraberiz aynı canız. Biz kardeşiz. Kardeşiniz olarak bu ülkede iki dönemde rahat etiler 1.si Adnan menderes döneminde 2. si Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu döneminde her düşünce kendini ifade etti. Biz yeni Türkiye'nin kodlarını 12 yıldır oluşan kutlu yürüyüşün sahipleri, dünyanın her tarafında bayrak sallayan bir Türkiye var. AK Parti sadece bir siyasi parti değil, bu büyük medeniyetin yürüyüş hareketinin temsilcisidir. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement