Başkan Akın, Öğretmenleri Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Başkan Akın, Öğretmenleri Unutmadı

Başkan Akın, Öğretmenleri Unutmadı

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘Başöğretmen’ sıfatını almasıyla her yıl kutladığımız Öğretmenler Gününe ulaşmış bulunmaktayız” dedi.

23.11.2015 18:40

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 24 Kasım 1928 yılında 'Başöğretmen' sıfatını almasıyla her yıl kutladığımız Öğretmenler Gününe ulaşmış bulunmaktayız" dedi.

Başkan Akın,Öğretmenler Günü için yayımladığı mesajında Şu ifadeleri kullandı: "Atatürk'ün 'Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır. Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister' sözünde de değindiği gibi, kaynaşmış bir millet haline gelmenin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın, hür ve demokratik bir toplum olabilmenin en etkili aracı olan eğitimin yegane kaynağı olan öğretmenlik; bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli yer alır. Yarınlarımızın mimarı en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz vicdana dayalı bu kutsal meslekte, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak için üstün çaba ve gayret gösteren, yurdumuzun dört tarafına ilim ışığını yayan öğretmenlerimizin gününü saygıyla kutlarken, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Akın, Öğretmenleri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement