Battalgazi Belediyesi, Görüntü Kirliliğini Ortadan Kaldırıyor - Son Dakika
Yerel

Battalgazi Belediyesi, Görüntü Kirliliğini Ortadan Kaldırıyor

Battalgazi Belediyesi, Görüntü Kirliliğini Ortadan Kaldırıyor

Battalgazi’nin fiziki, sosyal ve kültürel imarının yanı sıra daha yaşanabilir bir çevre için de projelerini hayata geçiren Battalgazi Belediyesi tarafından görüntü kirliliği oluşturan mekanlarda çevre düzenlemesi yapılıyor.

26.10.2015 17:30

Battalgazi'nin fiziki, sosyal ve kültürel imarının yanı sıra daha yaşanabilir bir çevre için de projelerini hayata geçiren Battalgazi Belediyesi tarafından görüntü kirliliği oluşturan mekanlarda çevre düzenlemesi yapılıyor.

Çalışmalar kapsamında Battalgazi sınırları içinde kalan eski hal binasının duvarları, altın harflerle Türk tarihine adını yazdırmış kahramanların isim ve temalarıyla kaplanıyor. Çalışmaları hava şartları elverdikçe sürdüren Battalgazi Belediyesi'nin bu çalışması bölge halkının da beğenisini kazandı. Çanakkale Kahramanları, Elif'in Kanısı, Seyit Onbaşı, Sütçü İmam, 29 Ekim Kınalı Kuzular, Sarıkamış Cephesi'ne giden 120 Mehmetçik ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okurken cepheye giden öğrencilerin tematik resimleri Karikatürist Mehmet Düzenli tarafından yapılıyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Battalgazi bırakabilmek için çalıştıklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan son çalışmayla görüntü kirliliğini ortadan kaldırdıklarını belirtti. Gürken "Bu güzelliğe güzellik katmak için tarihi Battalgazi Kalesi'ni Malatya'ya kazandırıyoruz. Surlar her geçen gün ilçemizde yükselmeye devam ediyor. Kültürel mirası koruduğumuz gibi Malatya'nın turizm potansiyelini artırmasına öncülük ediyoruz. Bu potansiyeli sağlamak adına ilçe sınırlarımız içinde bulunan ve görüntü kirliliği oluşturan mekanları da düzenliyoruz. Amacımız ilçemize gelen yerli yabancı her konuğu daha temiz ve düzenli bir çevrede gezmesini sağlamak. Bu çalışmaları yaparken de Türk tarihine damga vurmuş kahramanları unutmadık. Ortaya böylesine güzel bir çalışma çıktı" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Battalgazi Belediyesi, Görüntü Kirliliğini Ortadan Kaldırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement