Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık GSO'yu Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık GSO'yu Ziyaret Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık GSO\'yu Ziyaret Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziantep Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

21.02.2014 20:18  Güncelleme: 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziantep'in başarı öyküleriyle dolu olduğunu belirterek, "177 ülkeye 6,5 milyar dolarlık ihracat yapmak gurur verici bir şey. Ben başta Odanız olmak üzere bütün sanayicilerimizi, bütün girişimcilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Bakan Işık, Gaziantep Sanayi Odası'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, burada bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu, Gaziantep'in heyecanını ve üretim arzusunu görmekten büyük keyif aldığını söyledi. Işık, "Gaziantep, AK Parti iktidarı döneminde en hızlı büyüyen belki birinci ilimiz. Bu iktidarın desteği kadar, Gaziantep insanının girişimciliğiyle de doğru orantılı. İki faktör birleşince ortaya çok güzel başarı öyküleri çıkıyor. 177 ülkeye 6,5 milyar dolarlık ihracat yapmak gurur verici bir şey. Ben başta Odanız olmak üzere bütün sanayicilerimizi, bütün girişimcilerimizi tebrik ediyorum. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için atması gereken adımlar olduğunu, güçlü yanlarımızın daha da güçlendirmek gerektiğini belirten Işık, bugün KOSGEB ile protokol imzalandığını ve burada tasarım merkezi kurmayı planladıklarını bildirdi. "Bunu önemsiyoruz. Eğer Gaziantep tekstil, konfeksiyon, ayakkabı, halı da Türkiye'nin en önemli merkezisiyse, bu güçlü yanını yeni tasarımlarla daha da güçlendirmesi lazım" diyen Işık, şöyle devam etti:

"Bu noktada da biz hükümet olarak, kurumlar olarak desteğe hazırız. Biz istiyoruz ki halıdaki liderliğimizi pekiştirelim. Ayakkabı, tekstil ve konfeksiyonda dünya çapında markalarımızı oluşturalım. Bunun için destek vermeye devam edeceğiz. Hatta işbirliğimizi daha da güçlendirip, sizlerin önünüzü açmaya devam edeceğiz. Hükümet olarak diğer bir önceliğimiz, ithal ettiğimiz tüm ürünleri mümkün olduğu kadar yerli üretimle karşılamaktır. Böylece cari açığı önemli oranda azaltmayı istiyoruz. Bu noktada gelecek önerilere açığız."

"TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPMALIYIZ"

Işık, Gaziantep'in sanayide çok güçlü olmasına rağmen teknoloji seviyesinin düşük olduğuna işaret ederken, uluslararası rekabetin gittikçe kızıştığını ve şirketlerin karlılıklarının azaldığını, şirketlerin sıkıntıya girmemesi için teknoloji üst düzeyinde vites büyütmek gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye'nin ihraç ettiği ürünün kilogram fiyatının 1.58 dolarken, Avrupa ortalamasının 3 doların üzerinde ve Almanya'da 7 dolar civarı olduğunu bildiren Işık, "Bizim hem orta gelir tuzağından kurtulmak, hem şirketlerimizin karlılıklarını artırması, hem de cari açık için 1.58 olan kilogram fiyatını ilk etapta 2'nin üzerine çıkarmalıyız. Bunun için de teknolojiye yatırım yapmalıyız. O açıdan AR-GE merkezlerini önemsiyoruz" diyerek, hedeflerini dile getirdi.

Bakan Işık, Gaziantep'te üniversitede bir Teknokent olduğunu hatırlatırken, "Biraz daha güçlenmesini arzu ediyoruz. Firmalarımızın burada yer alması konusunda biraz daha cesaretlendirilmesi gerekiyor. Bu noktada her türlü işbirliğine, desteğe hazırız" dedi.

GSO BAŞKANI ADİL KONUKOĞLU

GSO Yönetim Kurulu Başkan Adil Konukoğlu da, kentin sanayisi ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi. Gaziantep olarak her zaman Türkiye'nin iki katı büyüdüklerini, 177 ülkeye 6,5 milyar dolar ihracat yaparak ülkeye döviz kazandırdıklarını anlatan Konukoğlu, 5. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 373 firmaya tahsisleri gerçekleştirdiklerini, şu anda altyapı çalışmalarının yanı sıra fabrika inşaatlarını devam ettiğini bildirdi.

Sanayicinin talebini karşılamak için devamlı arsa ürettiklerini belirten Konukoğlu, sanayicinin önünü açmak için Kilis ile birlikte ortaklaşa 'Şahinbey- Polateli OSB' kurma çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca 'Dörtyol- Hassa Tünel Projesi' ile bölge sanayicisinin limanlara ulaşımını kısaltarak rekabet gücünü artıracaklarını anlattı. Konukoğlu, Gaziantep'te her geçen yıl büyüyen ve ihracatını artıran makine metal sektörüne özel teşvik uygulanmasını, Oda tarafından hazırlanan Tekstil Kümelenme Projesi'ne destek verilmesini de talep etti.

Konuşmaların ardından Adil Konukoğlu, Bakan Fikri Işık'a yöresel bir hediye sundu. Vali Erdal Ata, Milletvekili Fatma Şahin, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer'in de Bakan Fikri Işık'a eşlik ettiği ziyarette, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık GSO'yu Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement