Birecik'te sağlıksız gıdalar imha edildi - Son Dakika
Güncel

Birecik'te sağlıksız gıdalar imha edildi

Birecik\'te sağlıksız gıdalar imha edildi

Şanlıurfa'nın Birecik İlçe Belediyesi zabıta ekiplerinin gıda imalatı ve satışı yapılan iş yerlerine yönelik gerçekleştirdikleri denetimlerde ele geçirilen son tüketim tarihi geçmiş ürünler imha edildi.

24.10.2016 08:56  Güncelleme: 08:57

Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı:
"Halkın sağlığı her şeyden önce gelir"

Ele geçirilen sağlıksız ürünleri tek tek inceleyen Belediye Başkanı M. Faruk Pınarbaşı, "Evinde çocuğunuza yedirmeyeceğimiz gıdayı tezgahımıza koymayın. Empati kurum. Bu gıdaları satmak vicdansızlıktır" dedi
"Önce halkın sağlığı" diyen Birecik Belediyesi, vatandaşların taze ve sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamak amacıyla başlattığı denetimlere hız verdi. Zabıta ekiplerinin, Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı'nın talimatı ile sürdürdüğü denetimlerde, üretim izni olmayan veya son tüketim tarihi geçmiş çok miktarda gıda maddesine tutanak karşılığı el konuldu. İş yerlerine cezai işlem uygulanırken, el konulan ürünler Sahil Park Zabıta Karakolu'na getirildi.

Karakolda denetimlerle ilgili zabıta ekiplerinden bilgi alan ve ürünleri inceleyen Belediye Başkanı Pınarbaşı, denetimlerin aralıksız sürdürülmesi talimatını tekrarladı. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir gıda ürününün sağlıksız ortamda üretilmesine veya satılmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Pınarbaşı, "Son tüketim tarihi geçmiş gıdalara da kesinlikle geçit verilmeyecek. Çünkü halkın sağlığı her şeyden önce gelir" dedi.
Esnafı da daha dikkatli olmaları konusunda uyaran Pınarbaşı, "Hiçbir şey sağlıktan daha değerli değildir. 3-5 lira kazanacağız diye insanlarımızın sağlığını tehlikeye atmayalım. Son tüketim tarihi geçmiş ürünleri raflardan indirelim, vatandaşa kesinlikle satmayalım. Ayrıca, hiçbir izne tabi olmadan, merdiven altı imalathanelerde, sağlıksız koşullarda üretilen ürünleri raflarımıza koymayalım. Bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olalım" diye konuştu.

Denetimler sırasında tutanak karşılığı el konulan salça, makarna, yağ, ketçap, meşrubat ve süt gibi ürünler, Birecik Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı'nın incelemelerinin ardından imha edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Birecik'te sağlıksız gıdalar imha edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement