Biri Türk Biri Azeri Öğrenciler, Başkan Kocadon'un Koltuğuna Oturdu - Son Dakika
Yerel

Biri Türk Biri Azeri Öğrenciler, Başkan Kocadon'un Koltuğuna Oturdu

Biri Türk Biri Azeri Öğrenciler, Başkan Kocadon\'un Koltuğuna Oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında minik öğrenciler, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

23.04.2015 15:26

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında minik öğrenciler, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti.

Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu'ndan öğrenciler ile Azerbaycan'dan gelen misafir öğrenciler ve görevli öğretmenler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Başkanlık Makamında gerçekleşen ziyarette Mahinur Cemal Uslu Orta Okulu 7/C sınıfından Deniz Yalçın ile Azerbaycan'dan gelen misafir okuldan 5. sınıf öğrencisi Sebina Xalilova, Bodrum Belediye Başkanı oldu.

Kendisini ziyarete gelen öğrenciler ve öğretmenler ile sohbet eden Başkan Kocadon; öğrencilere, en çok hangi derslerde zorlandıklarını sordu. Ortak olarak söyledikleri 'Matematik dersi' cevabını alan Mehmet Kocadon, hiçbir başarıya çalışmayarak ulaşılamayacağını söyleyerek, her başarının altında mutlaka mücadele etme ruhunun yattığını belirtti. Kocadon, ziyarette ayrıca okul öğretmenlerinden müfredat ile ilgili de bilgiler aldı.

İlk olarak Bodrum Belediye Başkanlığı koltuğuna Mahinur Cemal Uslu Orta Okulu 7/C sınıfından Deniz Yalçın oturdu. Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkanı olan öğrenci Deniz Yalçın'ı sorduğu sorular ile terletti. Bir vatandaş olarak öğrenci başkan Yalçın'a sorularını yönelten Mehmet Kocadon'un; "Bu yollar ne olacak? Hangi plajlarımız vatandaşa açılacak? Otelciler ve vatandaş, bu deniz kimin? diyor. Belediyenin parası azalıyor, kaynak nasıl bulacağız?" gibi esprili soruları ile zorlanan Başkan Deniz Yalçın ise "Yapacağız. Yolları da yapacağız kaynağı da bulacağız" şeklinde yanıt verdi.

Deniz Yalçın'ın ardından başkanlık koltuğuna bu sefer Azerbaycan'dan gelen misafir okulun 5.sınıf öğrencisi Sebina Xalilova oturdu. Sebina Xalilova ile sohbet eden Mehmet Kocadon, minik öğrenciye de yaşadığı şehir ve okulu ile ilgili sorular sordu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Azerbaycan'dan Bodrum'a gelen öğrenci ve öğretmenlerle yakından ilgilenen Mehmet Kocadon, görevli öğretmene Azerbaycan'daki eğitim sistemi hakkında sorular yöneltti. Kocadon daha sonra başkanlık makamında kendisini ziyaret eden Azeri misafirlerine teşekkür ederek, "Sizleri sadece bugün değil, her zaman Bodrum'da görmek ve misafir etmek bizleri memnun eder." diye konuştu.

Mehmet Kocadon'a nazik daveti için teşekkür eden Azeri öğretmen ise "Bodrum'a 19 öğrenci ile birlikte geldik. Bodrum'u çok sevdik ve herkes çok misafirperver. Öğrencilerimiz sizinle tanışmayı çok istediler. Bu nedenle sizi ziyarete geldik. Bizi makamınızda ağırladığınız için çok teşekkür ederim. Bizler de sizi Azerbaycan'a davet etmek ve orada sizi ağırlamak isteriz." dedi.

BODRUM'UN GELECEK NESLİNDEN UMUTLUYUM

Sohbet sırasında ayrıca Bodrum'da bulunan eğitim kurumlarındaki öğrencilerin özellikle spor dallarında şampiyonluklar kazanmasının gelecek için önemli olduğunu ifade eden Mehmet Kocadon; "Bodrum'daki öğrencilerimizin gelecek için bizlere umut vermeleri, beni çok mutlu ediyor. Özellikle spor ile ilgili başarılarından dolayı Bodrum Belediye Başkanı olarak onlarla gurur duyuyorum. 23 Nisan Haftasının geleneği olarak bugün bir değil, iki çocuğumuz başkanlık koltuğuna oturdu. Azerbaycan'dan gelen misafir öğrencimiz de bir ilk olarak Bodrum Belediye Başkanı oldu" şeklinde konuştu.

Ziyarette günün anlamı olarak karşılıklı hediyeler takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Biri Türk Biri Azeri Öğrenciler, Başkan Kocadon'un Koltuğuna Oturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement