Bitlis'te Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Bitlis\'te Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı Yapıldı

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2016 yılı 1. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

23.06.2016 15:56

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2016 yılı 1. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği (KUSİ) Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018)' doğrultusunda Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2016 yılı 1. dönem toplantısı Bitlis Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Abdullah Akay, KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Vali Ahmet Çınar, Bitlis'te bulunan firmalara oluşturulan kurul tarafından Bakanlık, KOSGEB, DAKA, OSB ve üniversitenin vereceği destekler hakkında ziyaretlerin yapılması ve KÜSİ Kurulunun aktif olarak çalışması gerektiği söyledi.

Vali Çınar, "İlimizde sanayinin olmaması çalışmayacağımız anlamına gelmez. Sanayicilerimiz ve ilimize yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızın desteklenmesi için her türlü destek ve işbirliğinin sağlanması ile bu ziyaretlerin düzenli bir şekilde sürdürülmesi gerekiyor" dedi.

KÜSİ İl temsilcisi Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Özel Bitlis ilinde bol miktarda bulunan pomza ve perlit madenlerinin inşaat, yalıtım sektöründe kullanabileceğini, sektörün mevcut yatırımları ve yatırım imkanlarına yönelik çalışmaların yapılması için gerekli araştırmaların başlatılacağını vurguladı.

Toplantı, sanayicilerin sorunları hakkında durum değerlendirmesi ile son buldu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement