Bursa'da Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi açıldı.

04.05.2016 19:53

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi açıldı.

Merkezin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kente kazandırılan Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi'nin gençlerin geleceğine yatırım yapan önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin sosyal sorumluluk odaklı çalışmalara önem verdiğini ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi, önemli bir sosyal sorumluluk projesidir. Bizler gençlerimizi ve geleceğimizi önemsiyoruz. Hedefimiz gençlerimizin topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmasıdır. Topluma katkı sağlayacak adımlar atmalıyız. Böyle bir durumda herkes üzerine düşeni yapmalı, yaşadığı şehrine, şehrinin geleceğine, gençlerine sahip çıkmalıdır."

Altepe, projenin Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle hayata geçirildiğini belirterek, "Bu merkezle 'Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek İçin El Ele' projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı, huzurlu bir aile yaşamı ve gelecek vaat eden bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Merkezde uzman eğitmenler tarafından madde bağımlısı ve madde kullanma riski olan gençlerin sosyal rehabilitasyonu amacıyla akademik, kültürel, spor ve sanat alanlarında eğitimler verileceğini kaydeden Altepe, derneğin uzman kadrosuyla sürdürülen eğitim ve danışmanlık hizmetinin sağlıklı koşullarda verilmesi amacıyla mekan tahsisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirtti.

Soğanlı, Alemdar ve Mutlular gibi bölgedeki mahallelerin çocuk ve gençlerine hitap edecek olan binanın amaca uygun olarak iç mimarisi ve tamiratlarının gerçekleştirildiğini anlatan Altepe, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda projenin yazılma ve hayata geçirilmesi aşamalarında uzman desteği verildi. Merkezde uygulanacak programlarla gençlerimizin uzun soluklu eğitim programlarına katılımı sağlanacak, muhtemel risklerden korunacak ve ebeveynlerle ortak hareket edilecek. Alanlarında uzman 19 personel tarafından verilen hizmet sayesinde gençlerimizin vizyonları genişleyecek, dikkatlerini farklı alanlara yöneltmeleri sağlanacak."

Altepe, merkezdeki hizmetlerin duyurulmasından eğitim için gerekli desteğin verilmesine kadar birçok noktada Büyükşehir Belediyesinin desteğinin süreceğini sözlerine ekledi.

Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Bedriye Uğur da geleceğin büyükleri olan çocukları sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinin önemine değindi.

Çevre mahallelerde yaşayan çocuklar da Altepe'ye çiçek vererek teşekkür etti. Konuşmaların ardından Altepe ve protokol üyeleri, kurdeleyi keserek açılışını yaptıkları merkezi gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement