Bursa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bursa'dan Kısa Kısa

Yıldırım Belediyesi'nde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvuruları ile ruhsat harcı ödemeleri internet üzerinden yapılabilecek.

02.01.2015 15:48

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçedeki iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvuruları ile ruhsat harcı ödemelerinin artık internet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

Edebali, yaptığı yazılı açıklamada, "İdeal şehir Yıldırım" hedefi doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerini ve  e-belediyecilik uygulamalarında da farklarını ortaya koymayı sürdürdüklerini belirtti.

Yıldırım'da iş yeri açmak isteyenlerin daha önce birkaç defa belediyeye gelmek zorunda kaldığını ancak yeni uygulamayla bu işlemlerin daha kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Edebali, "Esnafımıza daha yolun başındayken gerekli kolaylıkları sağlamayı hedefliyoruz. E-belediye uygulamasını geliştirerek belediyemizin faaliyetlerini daha akışkan hale getirmek amacındayız" dedi.

Vatandaşlara en kaliteli ve hızlı hizmeti sunmak için profesyonel bir ekiple çalıştıklarını belirten Edebali, şunları kaydetti:

"İlçemizi, vatandaşlarımızla güç birliği içerisinde yönetme konusunda kararlıyız. Bu anlamda hayata geçirdiğimiz Yıldırım Çağrı Merkezi ve Yıldırım Çözüm Merkezi ile daha ulaşılabilir ve daha hızlı çözüm üreten bir belediye olduk. Online vergi ödeme, dilekçe sorgulama, imar durumu öğrenme gibi uygulamaların yanı sıra online iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvurusu, online işyeri açma ve çalıştırma ruhsat harcı yatırma gibi yeni sistemlerle Yıldırımlılara http://www.yildirim.bel.tr sitesi üzerinden yenilikçi hizmet sunmaya devam edeceğiz."

İznik'te Engelsiz Yaşam Merkezi çalışmalarına başlandı

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'ın talimatı ile Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin çalışmalarına başlandı.

Engelsiz Yaşam Merkezi çalışmalarını Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Yıldırım ve Raşit Alptekin ile yerinde inceleyen Başkan Sargın, şunları kaydetti:

"Seçim beyannamemizde Engelsiz Yaşam Merkezini İznikli hemşehrilerimize söz verdik. ve bugün projemiz için çalışıyoruz. Bu proje ile Engelli vatandaşlarımıza güzel nezih bir ortamda yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca şehir içinde düzenlenecek yollarımızda da Engelli Vatandaşlarımız için yol uygulamaları gerçekleşecek. İznik'i Engelsiz şehir haline getireceğiz."

Öte yandan, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde engelliler lokali, kurs derslikleri, engellilerin çalışmalarını satışa sunabileceği stant, engelli oyun parkı ile yaşam alanlarının oluşturulacağı bildirildi. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement