Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Güncel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Kütahya İl Müftülüğü heyeti, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti.

05.10.2016 18:16

Kütahya İl Müftülüğü heyeti, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i makamında ziyaret etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Cami ve Kitap" olarak belirlendiğini ifade eden İl Müftü Vekili Veysel Kükrek, hafta içerisinde yapılacak etkinlikler hakkında Vali Nayir'e bilgi verdi.

Vali Nayir ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.

Camilerin ve din görevlilerinin toplumdaki önemine değinen Nayir, kamu görevlilerinin halk içindeki en uç, devletin kılcal damarları sayabilecek noktaların camiler olduğunu söyledi.

Nayir, şöyle konuştu:

"Biz, kamu olarak da camilerimizi, din görevlilerimizi vatandaş irtibatını sağlamada en önemli noktalar olarak değerlendiriyoruz. Eğer oraların kıymeti halkımız ve görevlilerimiz tarafından biliniyorsa biz, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde daha rahat olacağımızı düşünüyoruz. Huzurun, asayişin sağlanmasında da camilerimiz ve din görevlilerimiz bir fonksiyon ifa ediyorlar diye düşünüyoruz. Bu haftalar dolayısıyla da camilerimizi, din görevlilerimizi bir yıl içerisindeki yapacaklarının programlanması, yaptıklarının gözden geçirilmesi bakımından önemli bir faaliyet oluyor."

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki temasının 'Cami ve Kitap' olarak belirlenmesini de değerlendiren Nayir, "Kur'an-ı Kerim'in ilk emri 'Oku' olarak bildirilmiştir. Dinimizin ilk emri olan bir hususun 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda konu olarak verilmesi güzel bir şey. Maalesef az okuyan bir milletiz. İnşallah bu haftalar dolayısıyla bunun önemi daha da artmış olur." ifadelerini kullandı.

Ziyarete, Kükrek'in yanı sıra Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, Din Görevlileri Derneği Başkanı Hasan Asa ve din görevlileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement