3. VIP Torpil Listesinde 'Erdoğan'ın Koruma Müdürü' Ayrıntısı - Son Dakika
Güncel

3. VIP Torpil Listesinde 'Erdoğan'ın Koruma Müdürü' Ayrıntısı

CHP'li Haluk Koç'un açıkladığı 3. VIP torpil listesinde Erdoğan'ın koruma müdürü Ramazan Bal'ın kızı yönetmeliğe aykırı şekilde Ankara'ya atanmış.

12.01.2015 14:56  Güncelleme: 15:18

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, gündemi değiştiren torpil listelerinin bir yenisini de bugün açıkladı. Koç'un açıkladığı ve AKP'lilerden oluşan torpil listesinde milletvekilleri bakanlarının yanı sıra ilginç isimler de yer aldı.

ERDOĞAN'IN KORUMA MÜDÜRÜNÜN KIZI ANKARA'YA ATANMIŞ

Açıklanan 3. VIP torpil listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güvenliğinden sorumlu olan koruma müdürü Ramazan Bal'ın kızı Handan Bal'ın usulsüz bir şekilde Ankara'ya imam hatip lisesine öğretmen atandığı görüldü. Yeni yönetmeliğe göre ilk atanan öğretmenlerin üç yıl atandığı bölgede çalışması gerekirken, Handan Bal Van Merkez'de birkaç hafta çalıştıktan sonra Ankara'ya atandı.

YÖNETMELİK ÇİĞNENDİ

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanı Ramazan Bal'ın kızı Handan (Bal) Ceylan, Eylül ayında Van'ın Saray ilçesinin bir köyüne öğretmen olarak atandı. Önce Van merkeze görevlendirildi. Kobani olaylarının hemen ardından birkaç haftalık rapor aldı. Sonrasında da babasının devreye girmesiyle Ankara Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi'nde göreve başlatıldı. Kasım'dan bu yana da Ankara'da görev yapıyor. Oysa yeni yönetmeliğe göre ilk atanan öğretmenlerin 3 yıl atandığı yerden ayrılmasına imkan tanınmıyor.

"BU BELGELER KARŞISINDA..."

Bugün düzenlediği basın toplantısında üçüncü 'VIP torpil' listesi iddiasıyla açıklamalarda bulunan Koç, "2 ayrı liste sunacağım. Bunlardan biri, KPSS'ye girmeden memur olan üst düzey AKP yöneticisi ve bakan yakını insanlara ait. Diğeri de AKP VİP torpili ile devlet kademelerinde jet hızla yükselenler." dedi.

İşte Koç'un açıkladığı isimler:

- Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yeğeni Orman Bakanlığı'na bakanlık müşaviri yapıldı.

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ablasının torunu, Denizli'de açıktan sınavsız memur yapıldı.

- Nihat Zeybekçi'nin yeğeni Ümit Hamal, Denizli Belediyesi'nde sınavsız ve açıktan Özel Kalem Müdürü yapıldı.

- AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın oğlu Alaaddin Ünüvar; KPSS'siz bakanlık müşaviri olarak atandı.

- AKP Karabük Milletvekili Osman Kahveci'nin öz yeğeni Bilal Kahveci, Pendik Belediyesi'nde memur olduktan sonra sınavsız kendi iline kaydırıldı. Diğer yeğeni Sezgin Kahveci, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'ne atandı. Osman Kahveci'nin oğlu, TİB'de daire başkanı yapıldı. Gelini de TBMM'de bir göreve getirildi.

- AKP Ankara Milletvekili Ülker Güzel'in yeğeni, Cemre Güzel Başbakanlık'ta basın ve halkla ilişkiler müdürü olarak görevlendirildi.

- AKP eski Kilis Milletvekili Hasan Kara'nın yeğeni Bekir Çiftçi Kilis Valiliği'ne özel kalem olarak atandı.

- AKP eski Kocaeli Milletvekili, Şu an İzmit Belediye Başkanı'nın yeğeni, Kocaeli Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne atandı.

- AKP Diyarbakır Milletvekili Mine Gök Beyaz'ın eşi Başbakanlık müşaviri oldu.

- AKP Zonguldak Milletvekili Ercan Candan'ın kuzeni, Zonguldak Valiliği'ne özel kalem yapıldı, sonra TBMM'de görevlendirildi.

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Kamuda işe alımlarda milletvekili ve bakan yakınlarına torpil yapıldığı söyleyen CHP Sözcüsü Haluk Koç, savcıların harekete geçmemesi durumunda CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

3. VIP Torpil Listesinde \'Erdoğan\'ın Koruma Müdürü\' Ayrıntısı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 3. VIP Torpil Listesinde 'Erdoğan'ın Koruma Müdürü' Ayrıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • erdem sabri: yahu bu akp nin namuslu vicdanlı bir işi yokmu her işleri oy çokluğuyla kapatacaklarını sanıyorlar ama o da bitti bu seçimlerden sonra çok hesap verecekler 59 10 Yanıtla
  • HAKTAN: helal olsun bence bu buz dagının küçük bi parçası 41 9 Yanıtla
  • bay doğru: Abi, ne derseniz deyin ot beyinli cahil fukara vatandaşım AKP'ye oy vermeye devam edecek. Türkiye 100 yıl geriye gidecek diye korkuyorduk zaten nerden baksan 50 yıl geriledik. Yolsuzluğa kayırmaya hırsızlığa tek tek bahane bulmaktan yoruldular. Şimdi paralel yapı diye bir kavram cıkarmışlar, hepsini ona bağlıyorlar. Ben yaşamış görmüş ankaralı bir vatandaş olarak söylüyorum bu memlekette AKPli bürokratlar her işin başı rüşvet yiyor. 28 8 Yanıtla
  • yaman: dirt dirt ZART hehehe chp yine bos islerin pesinde 18 16 Yanıtla
  • Arif: Buna da inanmaz troller 20 13 Yanıtla
  • yaman: !dirt dirt ZART hehehe chp yine bos islerin pesinde 14 17 Yanıtla
  • HAKTAN: ben hakkımı helal etmıyorum ki bınlerce ınsan gıbı benımde hakkım yendı ama elbet bu devran döner ozmanda bukadar basit atandıkları gibi açığa alındıklarında sasırmasınlar o günlerde gelcek elbet 26 2 Yanıtla
  • eski akpli: ne deseler ne yapsalar koyun surüsü hala akp der gider fransada efendimize laf söyleyen dergiyi basanı haklı bulur bakara suresıne makara mıkara diyene ses cıkarmaz böyle muslüman akp hupbana hepbana gerçek müslümansan makara diyenede tepki ver aferim bunlar musluman diyelim 23 1 Yanıtla
  • BAY DOĞRU: ADAM BELGELERİYLE KONUŞUYOR, AK PARTİLİ CAHİLLER HALEN SAVUNMA YAPIYOR. BU KADAR BEYİNSİZ BAĞNAZ BİR İNSAN YIĞINI DAHA YOKTUR. SİZİN ÇOCUĞUNUZ KAÇ YILDIR KPSS'YE GİRİYOR? VEYA NERDE KAÇ LİRAYA ÇALIŞIYOR? ÇOK MEMNUNSUNUZ GALİBA 17 4 Yanıtla
  • uzlett: muğla büyükşehir belediyesini chp kazandı. tanıdığım chp li kişiler belediye bünyesindeki yol hizmetleri ve temizlik işlerinde işe alındılar. bu işler eskiden böyleydi gelecektede böyle olacak. dünyanın her yerindede böyledir. 7 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement