CNN Yayınladığı Harita İçin "Hata Yok" Dedi - Son Dakika
Güncel

CNN Yayınladığı Harita İçin "Hata Yok" Dedi

CNN Yayınladığı Harita İçin "Hata Yok" Dedi

Amerikan uluslararası haber kanalı CNN International, Türkiye'nin bir bölgesini Kürdistan olarak gösteren haritayla ilgili şikayetlere, "hata yapmadık" yanıtını verdi.

10.10.2014 09:03  Güncelleme: 09:56

Amerikan uluslararası haber kanalı CNN International, ABD'deki Türk-Amerikan toplum temsilcilerinin, Türkiye'nin bir bölgesini Kürdistan olarak gösteren haritayla ilgili şikayet mektubuna, "hata yapmadık" şeklinde cevap verdi.

CNN International'ın Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Allison Gollust, Türk-Amerikan toplumunun söz konusu haritayla ilgili şikayetine yanıt gönderdi.

"HATA YOK, KÜRT VARLIĞINI KAST ETTİK"

Başkan Yardımcısı Gollust'un, Başbakanlık Yurtdışı Türkler Başkanlığı Danışma Kurulu üyelerinden Ali Çınar'a gönderdiği yazıda, Doğu ve Güney Anadolu bölgelerini Kürdistan olarak göstermelerinde bir hata olmadığını, haritada o bölgede yaşayanları kastettiklerini belirtti. Yayınladıkları haberin IŞİD ile bağlantılı olduğunu bildiren Gollust, haritayla bölgedeki Kürt varlığını kastettiklerini ifade etti.

"CNN ÖZÜR DİLEYENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK"

Anadolu Ajansı muhabirine açıklamada bulunan ABD'deki Türk toplum temsilcilerinden Ali Çınar ise CNN'in en üst temsilcilerinden özür içeren bir yazı beklerken, bu şekilde yanıt gelmesinden dolayı hayrete düştüklerini bildirdi. Çınar, "CNN özür dileyene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi. CNN'in art niyeti olduğunu belirten Çınar, şunları kaydetti:

"CNN hatasını kabul etmeyip hatasında ısrar etmekle, basın ilkelerine uymadı. Örneğin Amerika'nın Teksas ve Florida eyaletinde Latin asıllıların oranının yüzde 90'ın üzerinde olduğu gerçeği var diye, Amerikan haritasında bu bölgeyi Meksika diye belirtebilir miyiz? En fazla, Kürt kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı bölge diyebiliriz."

"CNN'İN YAYININDA KASIT ARARIZ"

Bu gerçeği yazdığı mektupta da dile getirdiğini belirten Çınar, "Türkiye içinde Kürt çoğunluğun olduğu yerlere de Kürdistan olarak isim verilemez ve bu yüzden biz CNN'in yayınında kasıt ararız" dedi.

Çınar, CNN'e yazdığı cevap yazısında ayrıca, 21. yüzyılda bölgeyi etnik köken olarak ayırmanın "düşmanlık tohumları eken tehlikeli bir oyun" olduğunu ifade ederken, o bölgede yaşayanların tamamının da Kürt kökenli vatandaşlardan oluşmadığını sözlerine ekledi.

CNN'DEN TEPKİ ÇEKEN KÜRDİSTAN HARİTASI

ABD'nin haber kanalı CNN International'ın yayınladığı harita sosyal medyada tepki çekti.
Kobani olaylarının ekrana taşındığı sırada canlı yayına verilen haritada Türkiye'nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu anadolu bölgeleri Kürdistan olarak gösterildi.

REUTERS DA KÜRT NÜFUSU HARİTASI YAYINLADI

Yurt genelinde yaşan olayları dünyadaki abonelerine geçen İngiliz haber ajansı Reuters, bir de grafik yayınladı. Grafikte yer alan haritada Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu ve nüfus dağılımının karışık oldu alanlar yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CNN Yayınladığı Harita İçin 'Hata Yok' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • mersin: Ya türkiye cumhuriyetini bölmeye çalışan o yüzden kürtlere pkllılara yılarca destek ve silah veren Amerika ve İngiltere olduğunu herkes bir kez daha gördü 12 2 Yanıtla
  • KARATAŞLI: İNŞALLAH BU HARİTA GERÇEKLEŞİR DE ŞU İÇİMİZDEKİ HAİNLER AYRILIR GİDER O ZIRVALIK DEVLETLERİNE DEVLET BÜYÜKLERİNİN YERİNDE BEN OLSAM ŞİMDİ HAYATA GEÇİRİRDİM BU HARİTAYI ÜLKEYE YILLARCA ZARARDAN BAŞKA BİR ŞEY VERMEDİLER 7 6 Yanıtla
  • adana: o bölgede kürt kökenli kardeşlerimizin yasdıgı aşikar bunu kımse red edemez . ancak bu o bölgenin kurdıstan oldugu anlamına gelmez. kürdistan isimli bir ülke degil türkiye haritası içinde dünya haritasında yoktur. bu yapılanlar kesin ve kati nifak tohumları ve provakasyondur. çözüm sürecini etkilemek sabote etmek adına yapılan yapılan oyunlara gelmeyin. 8 4 Yanıtla
  • KAAAN ARSLAN: BIZDE CNN BIR HARITA YAPALIMMM . . . . MARIFEY GICIKLIKSA. . . . . . . . . . . . 3 4 Yanıtla
  • EBU ZINDIK ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: onu bunu bilmem Türklerin tarihinde içinde savaş geçmemiş bir 100 yıl yoktur 1923 2023 inşallah sağ selamet varırız ama görünen o ki çoktan birileri amarikada düğmeye basmış adam hapsaneden devlet politikasını yönlendiriyo uşağıda millete sdokağa çıkın diyo ayaklar baş başlar ayak olmuş ya bi Atatürk daha çıkar ya da . . . atı alan üsküdarı geçer 3 2 Yanıtla

Advertisement