Çü Tarihinde Bir İlk - Son Dakika
Yerel

Çü Tarihinde Bir İlk

Çü Tarihinde Bir İlk

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarihinde bir ilk yaşandı.

07.07.2012 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarihinde bir ilk yaşandı. Üniversitenin kuruluşundan bugüne geçen süreçteki 'rektörlük' seçimlerinde ilk defa 'dışarıdan' seçimlere katılan bir isim, hem akademisyenlerin desteğini aldı, hem de Cumhurbaşkanlığı'na sunulan listenin ilk sırasından atandı.

1989 yılında ÇÜ Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı'nda 'araştırma görevlisi' olarak adım attığı üniversiteye bugün 'rektör' oldu. Prof. Dr. Mustafa Kibar, rektörlüğü ile birlikte aynı zamanda da üniversite tarihinde bir ilke de imza attı. 1974 yılında akademik eğitim vermeye başlayan ÇÜ'de bugüne kadar gerçekleştirilen rektörlük seçimlerinde ilk defa dışarıdan aday olan bir isim, hem sandık başına giden akademisyenlerin desteğini alıp, Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) sunulan listede ilk sırayı aldı, hem de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayı için Çankaya'ya gönderilen listede ilk sıradan ÇÜ'ye 'rektör' olarak atandı.

DEVİR-TESLİM TÖRENİ YAPILMAYACAK

Cumhurbaşkanı Gül, YÖK tarafından 6 isim arasından seçilen ve ilk 3 sırada yer alan; Prof. Dr. Mustafa Kibar, Prof. Dr. Mustafa Laman ve Prof. Dr. Nebahat Sarı arasındaki tercihini Kibar'dan yana kulandı. Gül, Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı yeni dönemde ÇÜ'ye 'rektör' olarak atarken, karar önceki günkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Kibar ile birlikte ÇÜ'de yeni bir dönem başlarken, Kibar'ın 9 Temmuz Pazartesi günü görevine başlaması bekleniyor. ÇÜ eski Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, herhangi bir devir-teslim olmayacağını, kendilerinin görevindeki son gününün ardından makamını boşaltacağı gibi herhangi bir devir-teslim töreni yapmayı da düşünmediklerini daha önce açıklamıştı.

"ÜNİVERSİTEYE BARIŞ, KARDEŞLİK VE HUZUR GETİRECEĞİZ"

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, rektörlük seçimleri kapsamında yürütmüş olduğu seçim çalışmaları kapsamında; ÇÜ'nün son yıllarda hiç de hak etmediği bir şekilde gerilere düştüğüne dikkat çekip, bu duruma artık bir son verilmesi ve üniversitenin yeniden Türkiye'de ilk 10 içindeki yerini alması gerektiğinin altını çizmişti. Kibar, "Önümüzdeki 2 yıllık zaman diliminde bunu mutlaka başaracağız. Üniversite camiası ve Adana rahat olsun. Bundan sonra Çukurova Üniversitesi'nde hiçbir ayrımcılık yapılmayacak. Üniversitemize barış, kardeşlik ve huzur getireceğiz. Bunu yönetimimle birlikte, el birliğiyle başaracağız" ifadesini kulanmıştı.

MUSTAFA KİBAR KİMDİR?

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun olan ve sonrasında da 2 yıl boyunca 'Genel Cerrah Asistanlığı' görevinde bulunan Mustafa Kibar, aynı dönemde nükleer tıp konusunda da çalışmalarda bulundu. Yeniden sınava giren ve 1989 yılında ÇÜ Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı'nda 'araştırma görevlisi' olarak çalışmaya başlayan Kibar, sonrasında da önce 'uzman' ardından da 'yardımcı doçent', 'doçent' ve 'profesörlük' unvanlarını aldı. Yaklaşık 11 yıl boyunca 'Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı' görevini de üstlenen Kibar, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde değişik kademelerde yöneticilik, Başhekim Yardımcılığı ve Başhekimlik ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çü Tarihinde Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement