"Çukurova Temizova Oluyor Projesi" - Son Dakika
Yerel

"Çukurova Temizova Oluyor Projesi"

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğrenci Konseyi ÇÜ Rektörlüğü ve Çukurova Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği "Çukurova Temizova Oluyor Projesi" kapsamında toplanan öğrenciler ÇÜ kampüsündeki çöpleri topladı.

19.07.2012 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Öğrenci Konseyi ÇÜ Rektörlüğü ve Çukurova Belediyesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği "Çukurova Temizova Oluyor Projesi" kapsamında toplanan öğrenciler ÇÜ kampüsündeki çöpleri topladı.

ÇÜ Kültür Müdürlüğü önünde toplanan ÇÜ Öğrenci Konseyi üyesi bir grup öğrenci, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Kültür Müdürlüğü önünde yerlerdeki çöpleri topladı. Daha sonra topladıkları çöplerle yemekhane önüne gelen grup, topladığı çöpleri konteynerlere attı.

Burada konuşan ÇÜ Rektörü Prof. DR. Alper Akınoğlu, projenin öğrencilerin okullarının çevre temizliğine katkıda bulunmaları için başlatıldığını bildirdi.

Çevre kirliliğinin çok büyük boyutlara ulaşabildiğini dile getiren Akınoğlu, bir şehrin, bir üniversitenin ve bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin aslında o mekanın çevresinin temizliğiyle ölçüldüğünü belirterek, "Yerden bir çöp alıp çöp kutusuna atan birisi öncelikle yere çöp atmaz" dedi.

Bu bilincin oluşturulmasında önemli bir katkı sağlayan projenin hayata geçirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Akınoğlu, temizliğin sadece kurum ve kuruluşlara bırakılmaması gerektiğini, herkesin yaşadığı ortamları temiz tutması gerektiğine işaret etti.

Proje Koordinatörü Recep Sakar ise, projenin üniversitede okuyan öğrenciler için çok önemli olduğunu, temiz bir ortamda okumak istediklerini söyledi.

ÇÜ kampüsünün Türkiye'deki birçok üniversitenin kampüsünden daha güzel olduğunu kaydeden Sakar, "Böylesine güzel bir üniversitede öğrenim görmek elbette büyük bir şans. Fakat bu şansın bize getirdiği sorumluğu da bilmemiz gerekiyor. Amacımız üniversitemizin kirletilmesine karşı çıkmak, onu sahiplenmek ve gelecekteki öğrenci arkadaşlarımıza örnek olmaktır. bu proje önümüzdeki dönemlerde bilinçlendirme toplantıları ve afiş çalışmalarıyla devam edecektir. Biz temiz ve güzel bir çevrede okumak için çevreyi kirletenlerle mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Çukurova Temizova Oluyor Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement