Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı

İzmir'de, etkinlikler çerçevesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

28.10.2014 13:52

İzmir'de, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ile diğer ilgililer katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Toprak, anıt şeref defterini imzaladı.

Şeref defterine yazdıklarını tören alanındakilere okuyan Toprak, şunları kaydetti:

"Yenilenme, modernleşme ve aydınlanma projesi olan Cumhuriyet'i, hayat tarzı olarak benimsedik ve yaşattık. Başta Cumhuriyetimiz olmak üzere, ilke ve inkılapların sayesinde eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda büyük atılımlar gerçekleştirerek, bize hedef gösterdiğin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma idealimize kararlılıkla ilerliyoruz. Bu ilerlemede yaktığın aydınlanma ışığı, bize rehber olmakta, karşımıza çıkan problemlere akılcı çözümler üretmemizi, geleceğe umut ve güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Daha güzel yarınlarımız için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimizi ve değerlerini koruyup daha da geliştirerek, sonsuza dek yaşatacağız. Bu konuda en büyük güvencemiz, aydınlık geleceğimize inanan yüce Türk milletidir. Milli mücadeleyi zaferle noktaladığın, Cumhuriyetimizin temellerini attığın İzmir'de, aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şad olsun." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement