Delice İlçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Delice İlçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi

Delice İlçesinde İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Programı Düzenlendi

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

12.03.2014 19:11

Kırıkkale'nin Delice ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 93. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Delice Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin hazırlamış olduğu program, okulun konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Kaymakam Mehmet Parlak, Garnizon Komutanı Ömer Akyel, Belediye Başkanı İhsan Biçici, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Güner, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan, Delice Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ahmet Semih Erol, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından ve İstiklal Marşı'nı yazarken yaşadıklarını anlattı.

Mehmet Akif Ersoy'un Bülbül adlı şiirini okuyan okul öğrencilerinden Selin Uça, jest mimik ve vurgularıyla salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Daha sonra Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Serhat Susar ve Tuğba Tekinarslan yönetiminde okul öğrencilerince hazırlanan İstiklal Marşımızın TBMM tarafından kabul ediliş sürecini anlatan tiyatro gösterisi sahnelendi. Öğrencilerin gösterideki performansı göz doldurdu. Özellikle İstiklal Marşı'nın TBMM'de okunduğu anın canlandırılması izleyicilerin alkışları eşliğinde gerçekleşti.

Tören sonunda bir grup öğrenci oratoryo gösterisi sergileyerek istiklal mücadelesini anlattılar. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Delice İlçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement