Denizli - Bakan Zeybekci: Milletin İradesi Tam Anlaşılmamış - Son Dakika
Güncel

Denizli - Bakan Zeybekci: Milletin İradesi Tam Anlaşılmamış

Denizli - Bakan Zeybekci: Milletin İradesi Tam Anlaşılmamış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

05.07.2015 06:33

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Bakan Zeybekci, seçimde alınan sonuçlarla ilgili olarak milletin iradesinin tam olarak anlaşılmadığını belirterek, "'Millet AK Parti iktidarına devam dedi. Hükümeti kurma görevini bize verdi. Ancak millet bize bir şart sundu. Başka bir partiyle uzlaşacaksın. Biz de seçim akşamı dedik ki, millet ne derse başımızın üstüne. Hiç kimseye karşı hiçbir renkte çizgimiz olmadığını söyledik" dedi.

Kültür Sitesi'nde AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, ilçe belediye başkanları, delegeler ve seçimde görev yapan sandık görevlileri katıldı. Akşam ezanının okunmasından ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, orucunu açtı. Yemeğini yiyen Bakan Zeybekci, partilileri seslendi. Zeybekci, yarın hemen seçim olacakmış gibi hazır olacaklarını, böyle bir şeyin olmadığını ancak yine de seçim her an olacakmış gibi iri ve diri olacaklarını söyledi.

"MİLLET AK PARTİ İKTİDARINA DEVAM DEDİ"

Bakan Zeybekci, Çarşamba yada Perşembe günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini Başkana vereceğini belirterek, "Millet AK Parti iktidarına devam dedi. Hükümeti kurma görevini bize verdi. Ancak millet bize bir şart sundu. Başka bir partiyle uzlaşacaksın. Biz de seçim akşamı dedik ki, millet ne derse başımızın üstüne. O andan itibaren milletimize hizmet etmek için, Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için tüm kapılarımızı açtık. Hiç kimseye karşı hiçbir renkte çizgimizin olmadığını da söyledik. Seçim gecesi baktığımızda partiler sanki zafer kazanmışçasına, sanki onlar oy kaybetmemiş, sanki onlar Ak Parti'nin aldığı yüzde 41 oyun üzerinde yüzde 42 almış gibi şekilde yaklaşımlar içinde olduklarını gördük. Elini sallayıp, hadi bir daha seçime diyenler veya biz başbakanlık istiyoruz diyenler bunu benzer şeyler söyleyen oldu. Pazartesi biraz değişti, Salı biraz daha değişti. Çarşamba değişti. Sonraki günlerde Türkiye'de milletini iradesinin ne dediği siyasi partiler tarafından birazda anlaşılmaya başlandı. Ama maalesef görüyoruz ki daha tam anlaşılmamış, henüz daha anladıkları zannetmiyorum. Bloklar oluşturanlar var, kimisi başbakanlığı başkasına veriyordu. Sanki millet başbakanlığı ona vermiş gibi. Kendi kendilerine züğürt tesellisiyle sanki evcilik oynar gibi hükümetçilik oynamaya başlamışlardı" dedi.

"GEREKİRSE TEKRAR MİLLETE GİDERİZ VE BUNDAN ASLA ÇEKİNMEYİZ"

Cumhurbaşkanın, hükümet kurma görevini Başbakana verdiği andan itibaren Davutoğlu'nun tüm siyasi partiler ile görüşeceğini ifade eden Zeybekci, " Önce diyecek ki, ' Millete hizmete var mısınız?' Şundan emin olun ki bu ülkeyi hükümetsiz bırakmamak için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse tekrar millete gideriz ve bundan asla çekinmeyiz. Türkiye'nin hükümetsiz kalması asla ve asla AK Parti'den dolayı olmayacak. Çünkü millet bize hükümeti kur diye görev verdi. O konuda gayret göstereceğiz" diye konuştu. Bakan Zeybekci, konuşmasının ardından Denizli'de en fazla oy alan 3 mahalle temsilcisine plaket verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli - Bakan Zeybekci: Milletin İradesi Tam Anlaşılmamış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement