Deprem Eğitim Akademisi ile İlgili Önemli Toplantı - Son Dakika
Yerel

Deprem Eğitim Akademisi ile İlgili Önemli Toplantı

Deprem Eğitim Akademisi ile İlgili Önemli Toplantı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediyenin vizyon projelerinden olan Deprem Eğitim Akademisi ile ilgili Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği öğretim üyeleri Doç. Dr. Bülent Oruç, Doç. Dr. Fadime Sertçelik ve Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan ile bir araya geldi.

23.02.2015 13:30

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, belediyenin vizyon projelerinden olan Deprem Eğitim Akademisi ile ilgili Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği öğretim üyeleri Doç. Dr. Bülent Oruç, Doç. Dr. Fadime Sertçelik ve Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan ile bir araya geldi. Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıda Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut da hazır bulundu.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Doğan, "İzmit deprem kuşağında olan bir şehir. Bu durum zaman zaman fay kırılmaları sebebiyle gerçekleşen depremlerde can ve mal kayıplarına neden olmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki bu bir doğa olayı ve bunun önüne geçmek mümkün değil, ancak depremin meydana getirdiği can ve mal kayıplarını azaltmak insanların elinde. Ne yazık ki 1999 depreminden sonra bu doğal afetle ilgili çok şeyler öğrendik, bir anlamda çok acı dersler aldık. Ülkemizde bu deprem olayından sonra yapılan kanuni düzenlemeler, sivil toplum örgütlerinin bu konudaki yoğunlaşan çalışmaları, devletin bazı kurumlarının oluşturduğu medikal kurtarma ve diğer kurtarma ekipleri, sağlıkta yapılan çalışmalar ile önemli aşamalar kat edildi. Bu tür afetlerde kullanılabilecek seyyar hastanelerinden uçak ambulansına kadar birçok çalışma yapıldı. Kızılay kendini revize etti" dedi.

Yapılan bu iyileştirmelere ve yeni uygulamalara rağmen hala eksiklerin olduğunu vurgulayan Doğan, "Karşımızda hala yeni bir afete tam olarak hazır olmadığımızı gösteren bir tablo var. İzmit Belediyesi olarak bizler afetlerde tek tek yaşanan bilgi ve tecrübeleri tüm dünyaya ulaştıracak Deprem Eğitim Merkezinin oluşmasını arzu ediyoruz. Burası sadece eğitimlerin verildiği bir yer değil, deprem afetiyle ilgili yeni teknolojilerin geliştirildiği, üretildiği bir yer olarak da planlanıyor. Kendilerinin de bu komuyla ilgili fikir ve düşüncelerini almak amacıyla şehrimizin çok değerli bilim adamlarıyla bir araya geldik. Alanlarında uzman olanlarla işbirliği içinde olarak projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Kocaeli Üniversitemiz ile işbirliği yapmak bizleri mutlu eder" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Deprem Eğitim Akademisi ile İlgili Önemli Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement