Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 12

Dha Yurt Bülteni - 12

Osmaniye'ye şehit ateşi düştüDİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı 26 yaşındaki Zinnur Ezim'in Osmaniye'deki baba evine ateş düştü.

19.03.2017 22:24

Osmaniye'ye şehit ateşi düştü

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı 26 yaşındaki Zinnur Ezim'in Osmaniye'deki baba evine ateş düştü.

Merkeze bağlı Kurtuluş Mahallesi'ndeki şehidin baba evine gelen askeri heyet, acı haberi baba Mehmet ve anne Hatice Ezim'e verdi. Oğlullarının şehit düştüğünü öğrendikten sonra üzüntüden fenalık geçiren Ezim çiftine, askeri heyetle gelen sağlık görevlileri müdahale etti. Bir yıl önce göreve başladığı ve 5 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen Zinnur Ezim'in şehit olduğunu duyan yakınları taziye için baba evine akın etti. Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, Osmaniye Belediyesi de taziye çadırı kurdu.

Bekar olduğu öğrenilen şehit Zinnur Ezim'in, yarın düzenlenecek olan törenin ardından Belediye Asri Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'ne defnedileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

Şehidin baba evinin görüntüsü ve evin çevresindeki kalabalık

Şehidin baba evine asılan Türk bayrağı

Şehidin baba evine ağlayarak gelen yakınları

Şehidin babası Mehmet Ezim'i yakınları teselli ederken

Ağlayan kadınlar görüntü

Şehidin babası ve askeri personel

Şehidin baba evinin önüne taziye çadırı kurulması

Fenalaşan bir kadının ambulansa görütülmesi

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, -

===========================================

Bakan Soylu'dan Baykal'a: Biz gereğini yerine getirdik zaten (3)

BAKAN SOYLU'DAN GÖÇMEN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne mitinginin ardından Karadenizliler Derneği'nin Lalezar restoranda düzeldiği yemeğe katıldı. Soylu, daha önceki konuşmalarında bahsettiği 'ayda 15 bin göçmeni göndeririz' sözlerine açıklık getirerek, Türkiye'den geçen ve yakaladıkları düzensiz göçmenlerden bahsettiğini söyledi.Soylu, Türkiye'den Avrupa ülkelerine gitmek isteyen ayda 15 bin kaçak göçmen yakaladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Geçen gün bir yerde bir cümle konuştum. Dedim ki, isterseniz açalım kapıları, bir 15 bin kişi ayda size gönderelim. Onlar zannettiler ki bir takım aklı evvel, Cumhuriyet Gazetesi'nde yazan hayatı takip etmeyen, neyin ne olduğunu bilmeyen ve sadece muhalefet etmek için söz üreten, onlar zannettiler ki biz bize sığınanları göndereceğiz. Biz onları gönderiyoruz doğru. Niçin Cerablus'tayız. Şuan Cerablus da 30 binin güvenliğini temin ettik. Orada onlara yeniden yaşama güvenliğini şartlarını, olumsuzlarını olgunlaştırdık. 30 bin insanı oraya gönderdik. Oradaki kasabalara, yetmedi El Bab'a, Şimdi orası kontrol edildi. Oraya göndereceğiz. Ama benim dediğim, 15 bin kişi cahil adamlar, hiç okumayan, yazmayan, adı yazar olan ama dünyada her şeyden bir haber olan. Sadece nefretle, kalbini ve gönlünü doldurmuş. Ben düzensiz göçmenleri söylüyorum. Yani bir taraftan orada DEAŞ'ın organizatörlerin eline düşmüş. Bir taraftar PDY'nin organizatörlerinin eline düşmüş. Türkiye içerisinden sizlerde şahitsiz, kaçak olarak deniz yoluyla başka ülkelere gitmek isteyen ayda 15 bin ortalama göçmen yakaladık. Düzensiz göçmenler eden diyoruz bunlara. Biz istersek yakalamaz, kendimizi geri çeker, önünü açar Avrupa'ya gönderebilirdik. Ama biz anlaşmaya uymak için bunu yaptık. Biz Avrupa ile anlaşmaya uyduk ama onlar hiçbir maddesine uymadılar. Hiçbir maddesine uyma niyetleri de yok. Çünkü onlar sabahtan akşama kadar para hesabı yapıyorlar. Liyakatleriyle birlikte de dünyaya ve insanlığa maalesef sadece kaos öneriyorlar. Bunu net bir şekilde görüyoruzö Bakan Soylu, yemek programının ardından Edirne'den ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yemekten detaylar

-Soylu'nun konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,

===========================================

AB Bakanı Ömer Çelik : Biz 200 senedir bunu tartışıyoruz

AVRUPA Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Referandumda bir rejim değişikliği olmayacak. Asıl rejim değişikliği Cumhuriyetin içerisinden Cumhur'u çıkartmaktır. CHP, 'Neden acele sistem değişikliği yapıyorsunuz' diyor. Biz 200 senedir bunu tartışıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Değişikliği için Osmaniye'nin Kadirli İlçesine gelen Ömer Çelik, Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Evet' mitinginde vatandaşlara seslendi. CHP'yi eleştiren Çelik şöyle konuştu:

"1839 Tanzimat Fermanı, 1876 Kanuni Esasi, 1908 2'nci Meşrutiyet, 1924 Anayasası ve ondan sonra yapılan anayasalar ile biz bunu tartışıyoruz. Sistemin fay kırıklarından yanlışlıklarından zaaflarından ortaya çıkan darbeler nasıl engellenir. Türkiye'de ne zaman rejim değişikliği olmuşsa Cumhuriyet'in içinden Cumhur çıkarılmışsa arkasında CHP vardır. Birisi çıksın, 'Ben egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğundan hoşlanmıyorum' desin. Ona ilk destek veren Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Bugün rejim değişikliğinden bahsetmeleri dolayısıyla kendi suçlarını örtbas etmekten başka bir şey değildir. Türkiye'de vatandaş daha çok söz hakkı verilsin denilen her düzenlemeyi ret eden kimdir, Cumhuriyet Halk Partisidir. Egemenliğin millete ait olması yetmez. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması gerekir. Egemenlik millete aittir dediğinde, bir müddet sonra yargı vesayetiyle, askeri vesayetle egemenliği çaldılar. 2002'ye gelinceye kadar, Türkiye'deki krizleri hatırlayın, egemenliğin sık sık çalındığı zamanları hatırlayın. Bu ülkenin fakirleştiği dönemlerdir. Bu ülkeye hasta adam denildiği dönemlerdir."

TÜRKİYE'NİN KOALİSYONLARLA VAKİT KAYBETMEMESİ LAZIM

Türkiye'nin koalisyonlarla vakit kaybetmemesi gerektiğini söyleyen Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"16 Nisan'da hayata geçecek sistemde bir iktidarın kurulabilmesi için yüzde 50 oy alması gerekiyor. Yeni gelecek sistemde artık koalisyon hükümetinin kurulması teknik olarak mümkün olmayacak. TBMM'nin yetkisi ortadan kalkıyor deniyor. TBMM'nin yetkisi ortadan kalkmıyor. Milletvekili sayısı artıyor. Asli İktidar Millettir. TBMM sizin adınıza iktidarı kullanan tali iktidardır. Önce TBMM'yi seçiyorsunuz ve çoğunluğun içinden temaüllere göre Cumhurbaşkanımız en çok oyu alan partinin genel başkanına yetkiyi veriyor. Şimdiki sistemde iktidarı doğrudan seçmediği için, hükümet TBMM içinden çıktığı için gen soruyla denetliyor. Aslında o bir gerçek denetleme de değil. bütün bir tarihi boyunca hayata geçmiş ya bir ya da iki gen soru vardır. Bu bir denetleme sistemi de değildir. Şimdi asli iktidar milletimizin ta kendisi olduğu için siz bir iktidarı seçim sırasında yüzde 50'yle seçtikten sizin seçtiğiniz bir iktidarın güven oyu almasına ihtiyaç yoktur" dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Çelik'e Karatepe kilimi hediye edildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Miting alanından görüntü

Mitinge katılan vatandaşlardan görüntü

Bakan Ömer Çelik'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye),

===========================================

Bakan Özlü: Ar-Ge merkezi kuranları teşvik edeceğiz(2)

ŞEHİDİN İSMİNİN VERDİĞİ OKULU AÇTI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kırklareli'de Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 ay önce şehit olan Astsubay Göktan Özüpek'in adının verildiği, 'Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Göktan Özüpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin açılışına katıldı. Bakan, Özlü, Türkiye'nin yurtdışında operasyonlar yürütmesini zorunlu kıldığını belirterek, "Terör örgütleri sanki sözleşme yapmışçasına el birliği ile Türkiye üzerinde operasyonlar gerçekleştirmek istiyorlar, İstanbul'da, Ankara'da önemli şehirlerimizde eylemler gerçekleştiriyorlar. Terör örgütlerinin kökleri, ağırlıklı olarak yurtdışında. Bu nedenle operasyonlar gerçekleştiriyoruz ki ülkemizi korumak, güvenliğimizi sağlamak için. Bu tabii Türkiye'nin isteyerek yürüttüğü bir harekat değil, Türkiye'nin zorunlu kaldığı bir harekattır. Suriye'de DEAŞ terör örgütünün ülkenin büyük bir kısmında hakimiyet kurması ve Türkiye sınırlarında egemen olmasının önüne geçmek maksadıyla yürütülen bir harekat. Maalesef bu harekatta değerli kardeşimiz Göktan Bey'i kaybettik. 21 Aralık'ta ben yine Kırklareli'de Göktan kardeşimizin cenaze törenindeydim. Şimdi de isminin bir okula verilmesi ve adının yaşatılması, gerçekten çok anlamlı ve önemli. Bu kararı verenleri tebrik ediyorum" dedi

Şehi Göktan Özüpek'in Merve Özüpek, törende yaptığı konuşmada, "Sizler bu okulun kapısından içeriye girerken, şu sözlerimi hatırlamanızı istiyorum; 'Pencereden baktığınızda güneşi esirgemiyor ise gökyüzü, birileri yaşadığınız günlerin bedelini ödediği içindir.' Umarım her gün pencereden bakıp güneşi gördüğünüzde vatan için canını veren bu yiğitlere, bu kahraman Türk evlatlarına, şükür ve minnet duymayı bir borç bilirsiniz. Çünkü ödenen bu bedeller, anaları evlatsız, eşleri yoldaşsız, yavrularımızı babasız bırakmıştır" dedi

Daha sonra Özlü, Vali Esengül Civelek, şehidin annesi Sevim Özüpek, eşi Merve Özüpek, okulun bahçesine fidan dikti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kırklareli'de Kültür ve Sanat Evi'nin açılışına katılıp, Ak Parti il başkanlığını ziyaret etti. Özlü, daha sonra valilik tarafından düzenlenen şehit aileleri ve gaziler ile yemeğe katıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bakan Özlü okul açılışında

-Özlü'nün konuşması

-Şehit eşinin konuşması

-Okul bahçesine fidan dikimi

-Kültür evinin açılışı

-Ak Parti ziyareti

-Şehit aileleri ile yemek

-Detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 12 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement