Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)FIRAT KALKANI'NDA 84'ÜNCÜ GÜNSURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 205 mahalde kontrolü sağladı.

15.11.2016 10:36

1)FIRAT KALKANI'NDA 84'ÜNCÜ GÜN

SURİYE'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 205 mahalde kontrolü sağladı.Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 84 günden bu yana yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda 205 mahalde denetim ÖSO'ya geçti, 1680 kilometrekarelik alan terör örgütü DEAŞ'tan temizlendi. Çatışmalarda ÖSO'nun 2 askeri yaşamını yitirdi, 7'si de yaralandı. GenelKurmay Başkanlığı tarafından harekatın son durumuna ilişkin yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: "Karadağ sektöründe; karadan sağlanan ateş desteği, Muhalif unsurlardan oluşan bir Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından Hazvan meskun mahallinde, 2'nci Komando Tabur Görev Kuvveti 3'üncü Komando Bölük Timi tarafından Şuvayhat Şadır ve Başgün meskun mahallerinde büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlanmasına yönelik mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit olmuş, 7 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 205 meskun mahalde yaklaşık 1680 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen DEAŞ ve PYD/ PKK mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları ateş destek vasıtalarımızla etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak 'yerde bekler' uçak görevlendirilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 28 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve 1548 el yapımı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

KİLİS/DHA)

=====================================================

2)AK PARTİ İLÇE BİNASINA EL BOMBALI SALDIRI

VAN'ın Muradiye İlçesi Ak Parti İlçe binasına PKK'lılar tarafından el bombası atıldı. Binada büyük hasar meydana gelirken, ölen yada yaralanan olmadı. Yenişehir Mahallesi'nde bulunan binaya saldırı bugün saat 03.00 sıralarında yapıldı. PKK'lı teröristler tarafından yapılan el bombalı saldırıda ilçe binasında büyük hasar meydana geldi. İlçe binasının alt katında bulunan fırında çalışanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis inceleme başlattı. Olayda ölen yada yaralanan olmazken, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı binanın arka tarafından atılan el bombasının mutfak kısmında patladığını söyledi. Başkan Vanlı, "Biz yılmayacağız. Bu namussuzluktur. Bunlar hiçbir şekilde Kürt halkının temsilcileri değildir. Çünkü Kürt halkı bu kadar alçak değildir. Bir siyasi partiyi binasına bomba atarak, şu veya bu şekilde sindireceklerini sanmasınlar. Kürt halkının örfünü, adedini, geleneğini, göreneğini bunlara mal etmeyeceğiz bunlar böyle bilinsin. Birileri bunlara dur diyecek. Bu da halkın tepkisiyle olacak. Sadece bu işler güvenlik güçleriyle olmuyor. Halk ayaklanacaktır göreceksiniz" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bina ve polisin incelmesi

-El bombası pimi

-Binanın içinde meydana gelen hasardan detaylar

- AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı ile röportaj

-Binadan genel görüntü

MURADİYE (Van),

=================================================

3)MİT VE ÖZEL HAREKAT BİNASINI BOMBALAYAN PİLOTUN DOKTOR EŞİ DE GÖZALTINDA

İZMİR'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İzmir Katip Çelebi Üniverstesi (İKÇÜ) çalışanlarına yönelik operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Ö.T. Kalaycı'nın da bulunduğu belirtildi.  İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi çalışanlarına yönelik operasyon yapıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 35 kişiye yönelik yaptığı operasyonda 29 kişi gözaltına alındı, 6 kişinin de arandığı açıklandı. Gözaltına alınanlar arasında, 15 Temmuz gecesi Ankara'da MİT ve Özel Harekat Daire Başkanlığı binasını bombaladığı öne sürülen pilot binbaşı Rafet Kalaycı'nın doktor eşi Ö.T.Kalaycı'nın da bulunduğu belirtildi. Ö.T.Kalaycı'nın boşanmadığı halde, 15 Temmuz'dan önce eşinden boşandığını çalışma arkadaşlarına söylediği ileri sürülmüştü.

BYLOCK KULLANMIŞLAR, BANK ASYA'YA PARA YATIRMIŞLAR

Gözaltındaki akademisyen ve üniversite çalışanlarının, örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı ve Bank Asya'ya kapanmaması için para yatırdıklarının saptandığı öne sürüldü. Gözaltına alınan kişiler, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------

-Polisin operaslonundan görüntü

İZMİR/DHA

======================================================

4)BOMBA İHBARİ YAPILAN ARAÇTA TABANCA BULUNDU

KARAMAN'da polis tarafından bomba yüklü olabileceği şüphesiyle durdurulan otomobilde yapılan aramada ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait mermi bulundu. Araç içinde bulunan 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı.Olay, saat 00.30 sıralarında Karaman- Ereğli karayolu kent merkezi girişinde meydana geldi. Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şubesi ekipleri, aldıkları bir istihbarat sonucu 33 FT 150 plakalı otomobili, bomba yüklü olabileceği şüphesiyle durdurdu. Araç, bomba imha uzmanları tarafından arandı. Bombaya rastlanılmazken 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait mermiler ele geçirildi. Araçtaki yanında 1.5 yaşındaki bir çocuğu olan kadın ile birlikte 3 erkek gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk da, olay yerine gelip, incelemede bulundu. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------

Araçtan detay

Polisin araçta inceleme yapması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA)

=================================================

5)ÇÖPLÜK YANGINI BODRUM'U DUMANA BOĞDU

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki çöplük alanında başlayan yangın ilçeyi duman altında bıraktı, işe gitmeye çalışanlar zor anlar yaşadı. Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki 40 yıldır kullanılan çöplük alanında bugün saat 05.30 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etsiyle hızla büyüyen yangın ilçeyi saatlerce duman altında bıraktı. Çöplük alanına 200 metre mesafedeki evlere yaklaşan alevler paniğe neden oldu. Alevlere, Bodrum Orman İşletme Şefliği'ne ait iki arazöz, 15 orman işçisi, 4 itfaiye aracı ile üç iş makinesi müdahale etti. Evlere yaklaşan alevler güçlükle kontrol altına alınırken, söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İtfaiye yetkilileri, yeni katı atık tesisi yapılana kadar çöplerin belediyenin gösterdiği alana dökülmesinin istendiğini, ancak özel kamyon ve traktörlerle getirilen çöp ve katı atıkların gelişigüzel dökülmesinin yangınlara neden olup, hızlı bir şekilde büyümesine yol açtığını söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Çöplükteki yangından görüntü

-Alevlere müdahale edilmesinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

=====================================================

6)'SÜPER AY' KONYA'DA GÖRENLERİ HAYRAN BIRAKTI

DÜNYAYA en yakın konuma gelen ay, Konya'dan çıplak gözle bakıldığında, hayran bıraktı.

Son 68 yıldır gerçekleşmeyen 'Süper Ay' 21. yüzyılın dünyaya en yakın dolunayı olarak biliniyor. 'Süper Ay'ı, Konya'da çıplak gözle görenler ise hayranlıklarını gizleyemedi. Konyalılar, bu doğayı olayını daha net görebilmek için kentin yüksek noktalarına da çıkmak zorunda kaldı. 'Süper Ay'ın farklı zamanlarda görüntüsü de objektiflere renkli yansıdı.

Görüntü Dökümü

---------------

Aydan görüntü

Genel ve detay

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

=========================================================

7)KONAK MEYDANI'NDA AY MANZARASI

YILIN en önemli gök olaylarından biri olarak kabul edilen 'Süper Ay' gece saatlerinde gerçekleşti. 21 yüzyılda dünyaya en yakın pozisyonuna gelen Ay'ı görüntülemek isteyen fotoğraf severler Konak Meydanı'na akın etti.

Eliptik yörüngesi nedeniyle Dünya'ya olan mesafesi değişen Ay, yörüngesinin Dünya'ya en yakın olduğu noktasından dev ve parlak bir küre gibi belirdiği ana Süper Ay deniliyor. Dün gece 21. Yüzyılın dünyaya en yakın pozisyona gelen dolunayın, 25 Kasım 2034'e kadar dünyaya bu yakınlığa gelmeyeceği bildirildi. Bilim insanlarına göre dolunay 68 yıl sonra ilk kez yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha ışıklı görüleceği bildirildi. Süper Ay oluşmadan saatler önce fotoğraf çekmek isteyenler Konak Meydanı'na akın etti. Süper Ay'ın hafta içi ve sabaha karşı meydana gelmesi nedeniyle fotoğraf severler Saat Kulesi ile birlikte dolunay manzarasını fotoğrafladı. Saat Kulesi'nin üzerinde Ay'ın yay çizmesi Time Lapse adı verilen çekim tekniği ile yaklaşık 3 bin fotoğrafın bir araya getirilerek oluşturulan görüntüye yansıdı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Süper Ay Time Lapse görüntüsü

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Tufan HAMARAT/ İZMİR,

=====================================================

8)TARİHİ SU DEĞİRMENİNİ BABA-OĞUL AYAKTA TUTUYOR

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinin, Kazdağları'nın eteklerindeki Beşik Köyü'ndeki 150 yıllık tarihi geçmişe sahip son su değirmenini, gerekli bakım ve onarımlarını oğlu Harun Kızıl (26) ile yaparak işleten Ahmet Kızıl (57) ayakta tutuyor.

Bayramiç'e 15 kilometre mesafedeki 300 nüfuslu Beşik Köyü'ndeki eski günlerini arayan değirmende nadiren de olsa buğday, arpa, yulaf ve çeşitli baklagiller öğütülüyor. Komşu Yassıbağ Köyü'ndeki köylülere de hizmet veren Kazdağları'ndaki pınarlardan 300 metrelik doğal kanalla gelen suyla çalışan tarihi değirmeni 15 yıl önce asıl mesleği marangozluk olan Ahmet Kızıl satın alarak çalıştırmaya başladı. Değirmeni işletmesinde oğlu Harun'un da kendisine yardım ettiğini belirten Kızıl, "Değirmeni 150 yıl önce bizimde yaşadığımız Yassıbağ Köyü'nden 'Hoca' takma adıyla tanınan bir büyüğümüz yapmış. Ondan da oğlu ve torununa geçen bu değirmeni 15 yıl önce ben satın aldım. Satın aldığmızda kötü bir durumdaydı. Marangoz olmam ve bu tür işlerin elimden gelmesi sayesinde, oğlumla birlikte zaman içinde gerekli bakım ve onarımlarını yaparak ayağa kaldırdık. Değirmende eski yıllardaki kadar ürün öğütülmese de ölene kadar oğlumla buranın ayakta kalması için çalışacağız" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------:

-Tarihi değirmenden görüntü

-Değirmeni işleten Ahmet Kızıl ile röp.

-Değirmenin çevresindeki doğal güzelliklerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement