Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)OTOBÜSTE KOLTUK KAVGASINDA ÖLDÜRÜLMÜŞİZMİR'e Altay maçına gitmek için toplanan Kocaelispor taraftarları arasında çıkan tartışmada 27 yaşındaki Serhat Boz, boğazına bıçağın saplanması sonucu yaşamını yitirirken, gözaltına alınan 3 kişi kavganın otobüste yer konusunda anlaşılamaması...

20.03.2017 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)OTOBÜSTE KOLTUK KAVGASINDA ÖLDÜRÜLMÜŞ

İZMİR'e Altay maçına gitmek için toplanan Kocaelispor taraftarları arasında çıkan tartışmada 27 yaşındaki Serhat Boz, boğazına bıçağın saplanması sonucu yaşamını yitirirken, gözaltına alınan 3 kişi kavganın otobüste yer konusunda anlaşılamaması nedeniyle çıktığını söyledi. Spor Toto 3. Lig takımlarından Kocaelispor'un İzmir'de oynayacağı Altay maçına izlemeye gidecek olan taraftarlar dün sabah Demokrasi Meydanı'nda bekleyen otobüslere bindi. Otobüste çıkan tartışma otobüsün dışında kavgaya dönüştü. Boğazına bıçak saplanan Serhat Boz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, yaralanan 2 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İzmit ve Eskişehir'de düzenlediği operasyonlarla 3 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Semih B, Doğan A. ve bıçağı kullandığı iddia edilen cinayet zanlısı Serhat A.'nın ifadeleri alındı. 3 kişi ifadelerinde otobüs içerisinde yer meselesi nedeniyle aralarında tartışma çıktığını, otobüsün dışında kavga ettiklerini belirtirken, kendilerini savunmak için bıçak çektiklerini söyledi. 3 kişi ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Adliyeye sevk edilmeleri

Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli),

====================================================

2)SURİYELİ KADINDAN ERCİYES'TE SNOWBOARD

TÜRKİYE'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes Dağında son yağışlarla birlikte sezon nisan ayı sonuna kadar uzadı. Hafta sonu kayakçı ve günü birlikçi 30 bin kişiyi ağırlayan Erciyes Dağı'nın toz karlı pistlerinde çarşaflı Suriyeli bir kadın snowboardcı da kaymaya çalıştı. Erciyes Dağı'ndaki Tekir Kapı bölgesinde 2 bin 800 metredeki üst istasyondan 2 bin 200 metreye kadar uzanan oteller bölgesine kadar ustalıkla kayan ve Arapça konuşan Suriyeli kadın kayakçı, kaymanın keyfini çıkardı.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cingi, konaklama ve mekanik tesisleri toz karı ile son dönemin en önemli kayak merkezi konumuna gelen Erciyes Dağı'na turistlerin yanı sıra ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden grup ve ferdi olarak erkek ve kadın kayakçıların geldiğini söyledi. Cingi, şöyle dedi:

"Erciyes Dağı'ndaki toz karın kalitesi, uluslararası anlamda kayakçıları buraya çekiyor. Pist uzunluğu, kum taneciği gibi savrulan kar kalitesi Erciyes Dağı'nı cazip hale getiriyor. Yaklaşık 1 metre kar kalınlığı bulunan Erciyes'de son 2 günlük yağışlarla kayak sezonu uzadı. Pistler karla doldu. Hatta, hafta sonundan itibaren Hacılar Kapı bölgesindeki Hitit uluslar arası kayak pistini de bu yağış sonrası kayakseverlere açtık" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Suriyeli kara çarşaflı kadının kayması

Suriyeli snowbordcı kadının düşmesi

Genel görüntü

Detay

Haber: Oktay ENSARİ/ KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 20 saniye/36 MB

=================================================

BANKACILIK SEKTÖRÜNDE YIL SONRA BİR İLK

3)ÖZEL BANKA ÇALIŞANLARI GREV KARARI ALDI

BANKA ve Sigorta İşçileri Sendikası (Banksis) üyesi bir grup avukatlarıyla İzmir'de de çok sayıda şubesi bulunan özel bankanın şubelerine giderek aldıkları grev kararıyla ilgili açıklamayı, şube girişine astı. Türk iş hayatında banka işkolunda 35 yıl sonra alınan ilk kararın örnek olacağını umduklarını belirten Sendikanın Yönetim Kurulu üyesi Güler Öztürk, "Toplu sözleşme sürecinde taleplerimiz reddedildi, 21 Şubat'ta başlayan 60 günlük süre içinde grev kararı alma ve bunu işyerlerimizde derhal ilan etme zorunluluğu doğmuştur. Kararımız Türkiye'deki tüm şubelere asılacak ve ilerleyen süreçte de grev tarihi belirlenecek" dedi.

Konak İlçesi'nde söz konusu özel bankanın (Akbank) şubesi önünde biraraya gelen Banksis Yönetim Kurulu üyeleri Cengiz Topan, Güler Öztürk, Banksis İzmir Şubesi eski Başkanı ve eski şube müdürlerinden Cüneyt Naci Yıldırım, eski şube müdürlerinden Ahmet Özgüler, Banksis yetkili avukatlarından Efekan Kaptan ve Gamze Meran Kaptan ilk olarak banka yetkilileriyle görüştü. Şubenin girişine "Grev Kararı İlanı" başlıklı açıklama metnini asan grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Güler Öztürk, son zamanlarda binlerce çalışanın haksız gerekçelerle işlerine son verildiğini öne sürdü. Toplu sözleşme görüşmelerinde banka işvereninin yetkili sendika olan Banksis'in taleplerini reddettiğini dile getiren Öztürk, "Bankamızın işvereninin 2014 yılından beri her türlü yol ve yöntemi uygulayarak gerçekleştirmek istediği 'Çalışanları sendikasızlaştırmak ve Banksis'i yetkisiz kılmak' operasyonu bizi grev kararı alma noktasına getirdi. İşverenin baskı ve zorlaması sonucunda resmi rakamlara göre 6 bin 125 üyemiz istifa ettirildi. Bu süreçte en az 2 bin 500 üyemiz performans ya da bir kısım düzmece gerekçelerle işten atıldı. 24 Ekim 2016 tarihinde başlayan toplu sözleşme görüşmelerimiz, normal süreleri ve arabulucu süresi içinde işverenin Banksis'in taleplerini reddetmesi sonucunda anlaşma sağlanamayarak uyuşmazlık sürecine girmiştir. 21 Şubat 2017 tarihinde başlamayan 60 günlük süre içinde Banksis'in grev kararı almak ve bunu işyerlerimizde derhal ilan etmek zorunluluğu doğmuştur. Bu şartlar altında aldığımız 'Grev karar ilanı'nı hayata geçiriyoruz. Kararımız Türkiye'deki tüm şubelere asılacak ve ilerleyen süreçte de grev tarihi belirlenecek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Sendika temsilcilerinden görüntü

-Şube girişine açıklama asılırken görüntü

-Genel ve detay görüntü

(Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Bahri KARATAŞ/ İZMİR,

====================================================

4)DUAYEN JUDOCU TOPRAĞA VERİLDİ

BURDUR'da evinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Judo Federasyonu İl Temsilcisi 72 yaşındaki Ali Boyacıoğlu toprağa verildi.

Ali Boyacıoğlu için dün ikindi vakti Ulucami'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ile Boyacıoğlu'nun ailesi, yakınları ve öğrencileri katıldı.

Tabutunun üzerine judogi (judo sporcularının giydiği kıyafet) örtülen Boyacıoğlu'nun tabutu başında minik öğrencileri bekledi. Boyacıoğlu'nun cenazesi kılınan namazın ardından Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Tabut başındaki öğrenciler,

Cenaze namazı,

Cenazenin gidişi,

Detay

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

=======================================================

5)DOMANİÇ'TE KAZA: 1 ÖLÜ, 13 YARALI

KÜTAHYA'nın Domaniç İlçesinde otomobille tekstil fabrikası işçilerini taşıyan minibüs çarpıştı, kazada otomobil sürücüsü Yıldız Doğan öldü, yanında bulunan 2 işçi arkadaşı ile minibüsteki 11 kişi yaralandı. Yaralı 13 kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Kaza sabah saatlerinde Domaniç İlçe merkezinde meydana geldi. Su dolum tesislerinde işçi olarak çalışan Yıldız Doğan'ın kullandığı 43 UY 240 plakalı otomobil, karşı yönden gelmekte olan Domaniç- İnegöl karayolundaki bir tekstil fabrikası işçilerini taşıyan Cemal Yılmaz yönetimindeki 34 ZC 2515 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Yıldız Doğan olay yerinde hayatını kaybetti, yanında oturan ve su dolum tesislerinde işçi olarak çalışan arkadaşları Osman Küçük ve Hasan Küçük ile minibüs şoförü Cemal Yılmaz ile minibüste bulunan tekstil fabrikası işçileri Hacer Saraç, Bülent Çamlıca, Hülya Kabak, Fatma Türk, Süheyla Korkmaz, Fidan Sarı, Besime Oluç, Yasemin Kaymak, Nurgül Yalı ve Ersin Erbey yaralandı. Kazada yaralanan 13 kişi ambulanslarla Domaniç Devlet Hastanesi ile Tavşanlı Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ölen otomobil sürücüsü Yıldız Doğan'ın cenazesi otopsi için Domaniç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Kaza yapan araçların,

-Ölen otomobil sürücüsünün üzeri örtülü cesedinin görüntüsü,

-Olay yerindeki polis ve itfaiye araçlarının çekilen görüntüleri bulunuyor.)

Haber: Tuna İŞLEYEN-Kamera: DOMANİÇ,(Kütahya),

=====================================================

6)ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

İlçedeki elektrik santrali ağaçlık alanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kızılçam ağaçlarını bulunduğu alandan yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri müdahale etti. Ormanlık alandaki kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın ağaçlara ulaşmadan kontrol altına alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yangın alanından genel ve detaylar

Çam ağaçlarının etrafını saran alevler

Söndürme çalışmaları

Görevliden görüntüler

(Süre: 3.16 Dk) (Boyut: 190 MB)

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

=====================================================

7)BİR DESTANDIR ÇANAKKALE

BURDUR'da 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümü dolayısıyla Bir Destandır Çanakkale programı düzenlendi.

Burdur Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen 'Bir Destandır Çanakkale' adlı program Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Programa MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, Merkez İlçe Başkanı Salih Özparlak, Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Mete ile Ülkü Ocakları üyeleri ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Mete, programı bir daha dönmemek üzere gidenlerin, tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanlarını yad etmek ve Çanakkale ruhunu yaşamak için düzenlediklerini söyledi.

Daha sonra MAKÜ Ülkü Ocakları üyeleri tarafından şiirler ve türküler okundu, Zeybek gösterisi yapıldı. Programda en büyük ilgiyi İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan Münteha Ayar ve Havva Özdaşlı gördü. Program sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------

Salondan detay,

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı,

Kur'an okunması,

Şiirler,

Türküler,

Belge verilmesi

180 MB/// 05.45"

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement