Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Dha Yurt Bülteni-7

1)DİYARBAKIR'DA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ, 2 YARALIDİYARBAKIR'da, Havalimanı yolunda bugün sabah saatlarinde meydana gelen kazada, 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı.

15.12.2016 13:16

1)DİYARBAKIR'DA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ, 2 YARALI

DİYARBAKIR'da, Havalimanı yolunda bugün sabah saatlarinde meydana gelen kazada, 2 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Mardin istikametinden gelip Diyarbakır Havaliamı yoluna giren Adnan Elik'in kullandığı otomobil, bilinmeyen bir nedenle durarak yolun sağına park etti. Elik aracından inerek aracını kontrol ettiği esnada aynı yönden gelen M.İ yönetimindeki 21 S 0794 Plakalı servis aracı direksiyon hakimiyetinin kaybolması nedeniyle park halindeki araca arkadan çapttı. Kazada, otomobilin arka kısmında oturan kuzenler Resul ve İbrahim Nas hayatını kaybederken, otomobilde bulunan 2 kişi de yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kaza yerinden genel ve detay görüntüler

-Kazaya karışan araçların görüntüsü

-Kazada ölenlerin cesetlerinin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet TÜRK-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,-

=====================================================

2)KARDA MAHSUR KALAN AMBULANSTA DOĞUM YAPTI

DİYARBAKIR'da dün akşam doğum yapmak için ambulansla Ergani'ye getirilmek istenen Aysel Durmaz, Ergani ile Dicle ilçeleri arasındaki karayolunun yoğun kar yağışı ve tipiden kapanması nedeniyle ambulansta doğum yaptı. Anne ve bebeğini sabaha karşı bölgeye varan askeri ekipler kurtararak Ergani Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Dicle ilçe merkezinde oturan hamile 25 yaşındaki Aysel Durmaz, dün akşam saatlerinde sancıları artınca eşi Nurettin Durmaz tarafından çağrılan ambulansla Ergani'ye getirilmek istendi. Dicle'den yola çıkan ambulans, Şölen köyü yakınlarına kadar geldikten sonra yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Ambulansla birlikte yaklaşık 5 araç yolda mahsur kalırken, yetkililere haber verildi.

KIZ BEBEK DÜNYAYA GELDİ

Ergani'den yola çıkan iş makineleri, ambulans ve araçların mahsur kaldığı bölgeye ulaşmakta zorluk çekince sancıları artan Aysel Durmaz ambulansta doğum yaparak bir kız bebek dünyaya getirdi. Doğumdan sonra da saatlerce mahsur kalan anne, bebeği ve diğer araçlardakiler sabaha karşı askeri araçların bölgeye ulaşması ile kurtarılarak Ergani Devlet Hastanesine kaldırıldı. 7 yaşında bir kız çocuğu olan anne Aysel Durmaz'ın ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------(Dün akşam geçilen görüntüler

-Yolda mahsur kalan araçlar

-Kar fırtına ve tipi

-Genel ve detay görüntüler

Esat TAŞTEKİN/ ERGANİ(Diyarbakır),

=======================================================

3)CHP'LİLERDEN SAĞLIK BAKANLIĞI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

GAZİANTEP'te Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne atanan Ömer Aykut'un daha önce görev yaptığı yerlerde görevini kötüye kullandığı için ceza aldığını iddia eden CHP'liler, Sağlık Bakanlığı ve atama işlemini yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye binası önünde toplanan CHP İl Başkanı Hayri Sucu ve partililer, yapılan atamanın yanlış olduğunu savunarak tepki gösterdi. CHP İl Başkanı Hayri Sucu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne atanan Ömer Aykut'un geçmişte görev aldığı yerlerde işlediği suçlardan dolayı ceza aldığını öne sürdü. Aykut'un memuriyetten atılması gerekirken ödül gibi bir atamayla daha üst bir makama çıkarıldığını söyleyen Sucu şöyle konuştu:

"Ömer Aykut, Nizip Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı olduğu dönemde hastane personeline hakaret ve tehditte bulunduğu gerekçesiyle açılan davada Nizip 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bin 860 lira cezaya çarptırılmıştır. Bu cezaya 'Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması' uygulanmış ve aynı dosyada tehdit suçlamasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası almıştır. Aykut, yine Nizip Devlet Hastanesi'nde görevliyken vezne görevlilerine ücret alınması gereken işlemlerden ücret aldırmamış ve bu işlemi 70 kez tekrarladığı ortaya çıkmıştır. Nizip 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi bu işlem nedeniyle 'Görevi Kötüye Kullanmak' suçundan 7 ay 15 gün ceza almış ve bu ceza için de 'Hükmün Açıklamasının Geriye Bırakılması' uygulanmıştır. Bu cezaları almasına rağmen memuriyetten atılması gereken Ömer Aykut terfi ettirilip adeta ödüllendirilmiştir."

Yapılan açıklamanın ardından CHP'liler adliyeye girerek Sağlık Bakanlığı ve atamayı yapan kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Hayri Sucu'nun konuşması

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Eyyüp BURUN-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 172 MB

=================================================

4)MHP'Lİ TAŞDOĞAN: HALEP'TE SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Halep'te savaş suçu işlendiğini belirtirken, dünya devletlerine bu katliama son vermesi için çağrıda bulundu.

İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Muhittin Taşdoğan, İstanbul, Beşiktaş'taki terör saldırılarını kınayarak şehit ailelerine baş sağlığı, yaralıları ise acil şifalar diledi. Türkiye'nin teröre karşı ayakta olduğunu MHP'nin devletin ve milletin yanında yer alarak fedakarca mücadele edeceğini belirten Taşdoğan, Suriye'nin Halep kentinde devam eden iç savaşı değerlendirdi.

Halep'te savaş suçu işlendiğini söyleyen Muhittin Taşdoğan şunları dedi:

"Çoğu Türkmen olan Halep dünyanın gözü önünde katlediliyor. Halep'te ateşkes sağlanıp siviller çıkarılabilecek hale gelirse, en büyük göç Gaziantep ve Kilis'e olacaktır. Yaklaşık 50 bin insanın göç edeceğine dair beklenti var. Mevsimin bu soğuk günlerinde yaşanacak hareketlenmeye yetkililer hazır olmalıdır. Halep'te savaş suçu işyeniyor. İnsanların katledildiği bu saldırıların son bulması için dünya devletlerini katkı sağlamaya davet ediyoruz."

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Muhittin Taşdoğan'ın konuşması

Basın toplantısına katılanlar

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 170 MB

====================================================

5)OKUL MÜDÜRÜNE 9 ÖĞRENCİYE TACİZDEN GÖZALTI

BOLU'nun Seben İlçesi'nde bulunan Seben Çok Programlı Lisesi Müdürü 58 yaşındaki M.S., odasında 9 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Seben Çok Programlı Lisesi'ne yaklaşık 6 ay önce müdür olarak atanan M.S., iddiaya göre okuldaki 9 kız öğrenciye odasında cinsel tacizde bulundu. M.S.'nin, elle taciz ettiği öğrencilere çeşitli hediyeler verdiği, birisine üzerinde, 'Seni seviyorum' yazılı kupa bardak hediye ettiği ileri sürüldü. Öğrencilerin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü idari soruşturma başlatırken, M.S. suçlamaları kabul etmedi. Yapılan incelemede M.S.'nin öğrencilere tacizinin odasındaki güvenlik kamerasına yansıdığı ortaya çıktı. M.S.'nin, kendisinden önceki müdür tarafından odaya konulan güvenlik kamerasından haberi olmadığı belirtildi.

Bunun üzerine açığa alınan M.S., savcılık soruşturması kapsamında da dün akşam polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan M.S., bugün adliyeye sevk edildi.

Murat KÜÇÜK/ BOLU, -

=========================================================

6)İŞADAMI FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

KAYSERİ'de konut sektörünün önde gelen isimlerinden 'Bir Sel Yapı Grup' bünyesindeki Garanti Konut'un sahibi ve yönetim kurulu başkanı Temür Salman FETÖ/PYD soruşturması sonucu gözaltına alındı.

Aynı zamanda Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'nde Kozza Devre Mülk Oteli sahibi Temür Salman, bu sabah düzenlenen operasyon sonucu Kayseri Terörle Mücadele (TEM) ve Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gözaltına alındı. FETÖ/PYD örgütüne mali finans sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Salman'ın yanı sıra, aynı soruşturma çerçevesinde FETÖ davasından aranan kısa adı 'Ahu-Der' olan Anadolu Hukuk Derneği üyesi avukat Mehmet Dinç, üniversite öğrencisi Nurhan Özdoğan da gözaltına alındı. 3 şüpheli, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

KAYSERİ, -

===========================================================

7)FETÖ LİDERİ 'FETHULLAH' ADINI YASAKLAMIŞ

TOKAT'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye örgütlenmesine yönelik soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan tanıklar, Fethullah Gülen'in Bylock üzerinden gönderdiği notlarda, kaymakam çocuklarına dikkat çekmemeleri için 'Fethullah' adının verilmesini yasakladığını anlattı. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin FETÖ/PDY'nin 'mülkiye yapılanması'yla ilgili yönelik soruşturmasında örgütün içi yüzü ortaya çıkıyor. Şu ana kadar 29 kaymakam ile 4 kaymakam adayının tutuklandığı soruşturmada, 11 kaymakam ise itirafçı olup adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gerek itirafçı kaymakamların, gerekse 100'üncü ve 102'inci kaymakam ve kaymakam adaylarının imamı Yunus kod adlı Y.A.'nın ifadeleri, örgüt ile ilgili birçok gerçeği gün yüzüne çıkardı.

"ÇAĞDAŞ İSİMLERİN KONULMASINI İSTERDİ"

Y.A. ifadesinde, kaymakam aday grup sorumlularına Bylock yüklü tablet dağıtıldığını söyleyerek, "Bu tabletler evde kullanılmazdı. Bu programı Wi-Fi üzerinden internet kafelerden çalıştırıyordum. Tablet verdiğim kişilerle buradan haberleşiyordum. Bunlara Fethullah Gülen'den gelen notları gönderiyordum. Fethullah Gülen, ByLock'tan kaymakam çocuklarına verilecek isimleri gönderiyordu. Kaymakamlar, bu isimleri çocuklarına veriyorlardı. Ayrıca Fethullah Gülen, dikkat çekmemesi için kaymakam çocuklarına 'Fethullah' ismini yasakladı. Bu isim yerine daha çok çağdaş ve güncel isimlerin konulmasını isterdi" dediği öğrenildi.

GARDİYANLARIN TÜRKİYE İMAMI

Bu arada Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturmada, 15 Temmuz darbesinden bir ay sonra Samsun'da terör örgütüne üye olduğu ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna aykırı hareket ettiği iddiasıyla tutuklanan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 39 yaşındaki Dursun Koç'un, örgütün infaz koruma memurlarının 'Türkiye imamı' olduğu öğrenildi.

Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/TOKAT, -

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement