Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

Diyarbakır' da suikast hazırlığındaki kadın PKK'lı ölü ele geçti (2)1)VALİLİKTEN AÇIKLAMAPKK'lı Sabiha Üçoş'un etkisiz hale getirilmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar...

22.11.2016 14:31

Diyarbakır' da suikast hazırlığındaki kadın PKK'lı ölü ele geçti (2)

1)VALİLİKTEN AÇIKLAMA

PKK'lı Sabiha Üçoş'un etkisiz hale getirilmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu, İl merkezine sansasyonel eylem hazırlığında olan ve örgütün dağ kadrosundan geldiği yönünde bilgiler bulunan Evin kod isimli S. Ü. isimli bölücü terör örgütü mensubu bayan şahsın, Bağlar ilçesi Cengizler Caddesi civarında olduğu bilgisinin alınması üzerine, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şahsın yakalanması için operasyon düzenlenmiştir. Bölücü terör örgütü mensubu şahsın 'teslim ol' çağrısına silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bayan terorist ölü olarak ele geçirilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede şahsın üstünde bir adet tabanca ve 1 adet el bombası olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili olarak başlatılan soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara kararlılıkla ve aralıksız olarak devam edilecektir" denildi.

112 KALP MASAJIYLA KURTARMAYA ÇALIŞTI

Öte yandan, çatışmada ağır yaralanan "Evin" kod adlı PKK'lı Sabiha Üçoş'u hayata döndürmek için olay yerine gelen sağlık ekiplerinin Üçoş'a kalp masajı yaptıkları ancak müdahaleye rağmen PKK'lı kadının öldüğü görüldü.

Görüntü Dökümü

----------

-Yaralı kadın PKK lıya sağlık ekiplerinin ilk yardım müdahalesi

-Olay yerindeng örüntüler

-Polisin güvenlik önlemleri

-Muhabir Canan Altıntaş ın anonsları

DİYARRABIR/DHA

===================================================

2)HDP VAN MİLLETVEKİLİ GEVERİ'YE MÜEBBET HAPİS İSTEMİ

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı HDP Van Milletvekili Adem Geveri hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Geveri hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından dava açılarak ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıla kadar hapsi istendi. Dokunulmazlığı kaldırılan HDP Van Milletvekili Adem Geveri'nin 2015 yılının 28 Eylül, 18 Mart ve 27 Nisan tarihlerinde yaptığı konuşmaları ile ilgili Van Cumhurilet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, 4 sayfalık bir iddianame hazırladı. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Milletvekili Geveri'ye ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıl ağırlaştırılmış hapis istendi.

KONUŞMALAR SUÇ İÇERİYOR

PKK terör örgütünün yapısı ve eylemlerinin de yazıldığı iddinamede Geveri'nin 18 Mart, 27 Nisan ve 28 Eylül 2015 tarihlerinde yaptığı konuşmalara da yer verildi. Geveri'nin bu tarihlerde yaptığı konuşmalarda terör örgütünün propagandasını yaptığı, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmaya yönelik sözler kullandığı ve PKK terör örgütünün şiddet eylemlerini överek terör örgütü propagandası suçunu işlediği belirtildi. İddianamede, Geveri'nin konuşmalarının ele alındığında, PKK terör örgütünün amacı için hareket ettiği, terör örgütüne üyelik faaliyeti yürüttüğü neticesine varıldığı ifade edildi.

VAN,-

===============================================

3)BÜLENT ARINÇ, KAYSERİ'DE CENAZE NAMAZINA KATILDI

ESKİ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya'da vefat eden arkadaşı 74 yaşındaki Şafi Genel'in, Kayseri'de cenaze törenine katıldı.

Köln kentinde işçi emeklisi Şafi Genel, bir ay önce beyninde oluşan pıhtı nedeniyle rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Şafi Genel, burada gördüğü tedaviye rağmen önceki gün vefat etti. Eski Başbakan Yardımcısı Arınç ile yakın arkadaş oldukları ve sık görüştükleri belirtilen Genel'in cenazesi uçakla Kayseri'ye getirildi. Şafi Genel için Hunat Camii'nde öğleyin cenaze namazı kılındı. Namaza Bülent Arınç, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Arınç, namazın ardından bir süre arkadaşının tabutunu taşıdı.

Evli ve biri kız 5 çocuğu bulunan Genel, İldem Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze namazı öncesinde Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile bir süre sohbet eden Arınç, Genel'in yakınlarıyla da görüştü ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Bülent Arınç'ın cami avlusunda cenaze yakınlarına başsağlığı dilemesi

-Arınç'ın cenaze namazını kılmasından görüntü

-Arınç'ın tabutu omuzlamasından görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

DV 1 Dosya 2 Dakika 17 saniye/73.3 MB

=================================================

4)MADENDE 8 İŞÇİNİN ÖLDÜĞÜ KAZADAN KURTULDU, GÖÇÜKTE ÖLDÜ

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde özel kömür ocağında meydana gelen göçükte maden işçisi 41 yaşındaki Mustafa Sarı öldü.

ü, 1 işçi yaralandı. Sarı'nın, 7 Ocak 2013'te Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürtmesinden yaralı kurtulduğu ortaya çıktı. O zaman ocak önünde "Babam nerede?" diyerek ağlarken babasının yaralı çıkarılmasıyla büyük sevinç yaşayan Doğukan Sarı, şimdi morg önünde otopsi işlemlerinin bitmesini beklerken büyük acı yaşadı.

Dün akşam saat 21.00 sıralarında Dağbaca mevkisindeki özel kömür ocağında yerin 140 metre altında üretim sırasında tavan çökmesi sonucu göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan işçilerden 36 yaşındaki Rıdvan Okumuş yaralı kurtarılırken, Mustafa Sarı'nın 9.5 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı. Evli ve 2 çocuk babası Mustafa Sarı'nın cesedi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

8 ARKADAŞININ ÖLDÜĞÜ KAZADAN YARALI KURTULDU

Mustafa Sarı'nın, 7 Ocak 2013'te TTK Kozlu Müessesinde 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürtmesi olayında yaralı kurtulan 7 işçi arasında yer aldığı ortaya çıktı. O zaman 14 yaşında olan Doğukan Sarı, maden ocağı önünde kalabalık arasında "Babam nerede?" diyerek uzun süre gözyaşı dökmüştü. Doğukan Sarı, ocaktan 4 saat sonra yaralı halde sedye üzerinde çıkan babasını görünce koşarak sarılmış, o kavuşma anı herkesi duygulandırmıştı.

MORG ÖNÜNDE ACI

Şu anda 17 yaşında olan Doğukan Sarı'nın bu sevinci, yaklaşık 4 yıl sonra acıya dönüştü. Doğukan Sarı, hastane morgu önünde otopsi işlemlerinin bitmesini beklerken büyük üzüntü yaşadı. İşlemlerin bitmesi ardından görevlilerin morga davet etmesiyle babasının yüzüne son kez bakıp vedalaşan Doğukan Sarı, çıkışta gözyaşlarını tutamadı. Yakınlarının ve arkadaşlarının teskin etmeye çalıştığı Doğukan Sarı, artık ailesinin kendisine emanet olduğunu, onlara en iyi şekilde bakacağını söyledi. Doğukan Sarı, işlemlerin ardından babasının cenazesini yakınlarıyla alıp cenaze aracıyla toprağa vermek üzere götürdü.

1 AY ÖNCE İŞ BAŞI YAPMIŞ

2013'de hastanedeki tedavisinden sonra bir süre inşaatlarda çalışıp marangozluk yapan Mustafa Sarı'nın, daha sonra tekrar maden ocaklarında çalışmaya başladığı belirtildi. Sarı'nın, göçükte öldüğü maden şirketinde ise 1 ay önce iş başı yaptığı öğrenildi. Mustafa Sarı'nın TTK'da çalıştığı dönemde iş arkadaşı olan Ayhan Gökgöz, 8 işçinin öldüğü ocaktan 4 saat sonra yaralı çıkarılan arkadaşının kaderinden kaçamadığını söyledi. Gökgöz, "İşte madencinin sonu bu oluyor. Oradan kurtuldu, dün akşam ki göçükte kaybettik arkadaşımızı. Bu arkadaşla çok uğraştık TTK'ya girmek için ama yöneticiler yüzünden kuruma giremediler. Onlar utansın şimdi. Biz mahkemeler açıyoruz. Ne diyebiliriz ki. Doğukan da o gün kuyu başında beklemişti. Bugün de burada bekliyor" dedi.

HASTANEDE DHA'YA KONUŞMUŞTU

Mustafa Sarı, 4 yıl önceki kazadan sonra hastanede DHA'ya yaptığı açılamada, "Ben orada bizden umudu kestiler sanmıştım. Ölürsem eşim aklıma geldi. Onlara kim bakar, kim şey yapar diye. Öyle korktum. Doğukan'ın sesini ocaktan çıkınca duydum. Yanına gittim 'Ben iyiyim annene söyle' dedim" demişti.

7 OCAK 2013 DEKİ MADEN KASASINDAN ARŞİV GÖRÜNTÜ

ARŞİV GÖRÜNTÜLER

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

=========================================================

5)BAŞI TUVALET KAPAĞINDA SIKIŞAN YAVRU KEDİYİ İTFAİYECİLER KURTARDI

MERSİN'de başı alaturka tuvalet kapağına sıkışan kediyi itfaiye ekipleri kurtardı.

Merkez Akdeniz İlçesi Yeni Mahalle'de görevden dönen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, bir yavru kediyi sokak ortasında kafasına alaturka tuvalet kapağına sıkışmış halde gördü. Bunun üzerine ekipler kediyi kucaklarına alarak itfaiye müdürlüğüne götürdü. Burada tüm çabalarına rağmen kurtulamayan ve bitkin düşen sokak kedisi, itfaiye ekiplerinin yardımıyla kafasını sıkıştırdığı kapak makasla kesilerek çıkartıldı.

Kurtulmanın heyecanı ve korkusuyla ekiplerin elinden kaçan kedi bu kez itfaiye aracının altına girdi. Bulunduğu alandan çıkmayan, kedi yine ekipleri tarafından kurtarılıp sokağa bırakıldı.

Mustafa İNSAN/MERSİN -

=======================================================

6)ŞANLIURFA VALİSİ, KANAAT ÖNDERLERİYLE BULUŞTU

ŞANLIURFA Valisi Güngör Azim Tuna, Suruç ilçesinde kanaat önderleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Suruç Öğretmenevinde düzenlenen etkinlikte, Vali Tuna ve diğer yetkililere taleplerini ileten vatandaşlar, kanaat önderleriyle birlikte çözüm önerilerini dile getirdi. Suruç'ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Tuna, Şanlıurfa'nın 19 yaş ortalaması ile ülkenin en genç nüfusuna sahip şehri olduğunu belirterek şöyle dedi: "Gelişen, büyüyen güçlü Türkiye'nin yarın bu genç nüfusa ihtiyacı olacak. Biz, bu gençlerimize iyi eğitim verip nitelik kazandırmak ve onlara yeni iş sahaları hazırlamak için gayret göstermeliyiz. Silahla, şiddetle hiçbir yere varılmaz artık bunu görmemiz lazım. Bize düşen; çalışmak, çocuklarımızı iyi yetiştirmek, devletimize destek olmak, devlete karşı duranlarla da aramıza net bir çizgi çizmek, onlarla mesafemizi korumak. Diğer sorunlarınızı biliyoruz. Bunlar yapılacak. Büyükşehir belediyemiz program dahilinde bunları yapmaya başladı. Ben bu noktada Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmaları takdir ediyorum." Vali Tuna, toplantının ardından Suruç Belediyesi'ne geçerek kayyum olarak başkanlık görevini yürüten Tarık Açıkgöz'den bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Suruç'ta vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Tuna

Vali Güngör Azim Tuna'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 281 MB

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement