Diyarbakır'dan Bakan Kılıç'a Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'dan Bakan Kılıç'a Teşekkür

Diyarbakır\'dan Bakan Kılıç\'a Teşekkür

Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı bölgede yaşayan 3 bin 600 engelli vatandaş için yeni bir istihdam projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

01.09.2015 13:04

Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı bölgede yaşayan 3 bin 600 engelli vatandaş için yeni bir istihdam projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Her yıl farklı proje çalışmalarına imza atarak çıtasını yükselten ve başarı merdivenlerini hızla tırmanan Türkiye Sakatlar Derneği Diyarbakır Şube Başkanlığı, 2014 yılının 2'inci Çağrı Proje kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 115 bin TL'lik bütçe desteği aldı. Bütçe dağılımının planlanma aşamasında engellilerin en önemli sorunlarının belirlenerek çözüm odaklı bir çalışma sergilediklerini açıklayan Şube Başkanı Mihdat Kavmaz, çalışmanın ilk ayağını söz konusu bireylerin istihdamına yönelik adımlar olduğunu belirtti.

KURSLARDA YOK YOK

Derneğin Diyarbakır halkasında yeni projeler üreterek engelli bireylerin yaşama tutunmalarının en önemli amaçları arasında olduğunu söyleyen Başkan Kavmaz, onay dahilinde yakın zamanda Diyarbakır Sosyal Yardımlaşma Vakfı çatısı altında "Eğitim Mesleği Merkezi" isimli yeni bir hizmet rotası belirleyeceklerini ifade etti. Başkan Kavmaz, " Projemize onay çıktığı takdirde bu merkez ile birlikte Diyarbakır'da yaşayan yüzde 40 oranında engelli oranına sahip, 18-32 yaş aralığındaki tüm engelli bireylerimiz istihdamla çalışma hayatında enerjilerini sarf edecekler. Bu kapsamda merkezde berberlik, terzilik, modelistlik, ebru sanatları ve turistik işletmelerin çeşitli malzemelerinin üretimlerine yönelik atölyeler kurularak el becerilerini geliştirecekler ve meslek sahibi olacaklar" dedi.

"ÖTEKİLEŞTİRİLMEDEN BAKANLIK KAPISINI ÇALIYORUZ"

Bakanlık tarafından her platformda destek gördüklerini, ötekileştirilmeden ayrıştırılmadan kendilerine yönelik hizmet kapılarının açıldığını hatırlatan Başkan Kavmaz, "Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Daire Başkanı Mehmet Bulut ve Daire Müdürü Mehmet Bıçkıcı ile bakanlık personelinin geneli bize kucak açtı. Kapılarını her çaldığımızda asla eli boş dönmedik. Her projemiz desteklendi ve bu da bizi daha çok iyi işler yapmaya sürükledi. Biz aldığımız destekle Yeni Türkiye yolunda kafalardaki engellerin kalkması için uğraş veriyoruz. Bunu da başaracağız" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'dan Bakan Kılıç'a Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement