Doğu Anadolu'da Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu\'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 ilde 897 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

16.12.2016 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 ilde 897 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede genelinde üç gündür etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiliyor. Bu kapsamda Erzurum'da 339, Erzincan'da 153, Ağrı'da 179, Iğdır'da 40, Tunceli'de 155 ve Kars'ta da 31 köy ve mahalle ile ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum'da, büyükşehir ve ilçe belediyesi ekipleri aralıksız şehir merkezi, köy ve mahalle yollarının açılması amacıyla çalışmalarını sürdürürken, bazı vatandaşlar ise kendi çabalarıyla ev ve iş yerlerinin önlerini temizliyor.

Kars

Kars İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle merkezde 3, Akyaka'da 2, Arpaçay'da 2, Digor'da 1, Kağızman'da 12, Sarıkamış'ta 7, Selim 1, Susuz'da 3 olmak üzere 31 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Iğdır

Iğdır'da da 40 köy yolunun ulaşıma açılması amacıyla çalışmalar sürerken, birçok köy ve mahalleye de elektrik kesintileri yaşanıyor.

Özellikle yüksek kesimde etkili olan fırtına ve tipi hayatı durma noktasına getirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ağaçlar devrildi.

Tunceli

Tunceli'de hafta başından itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 155 köyün şehir merkeziyle bağlantısı kesildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde kar yağışının iki gün süreyle etkili olduğunu söyledi.

Kar yağışının ardından yer yer etkili olan tipinin karla mücadele çalışmalarını güçleştirdiğini ifade eden Yıldırım, şunları belirtti:

"Hafta başında etkili olan kar yağışının ardından 264 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Son iki gündür ekiplerimizin gayretli çalışmalarıyla 99 köy yolumuzu ulaşıma açtık. Bugün itibariyle merkezde 23, Ovacık 16, Pülümür, 22, Çemişgezek 1, Hozat 16, Mazgirt 46, Nazımiye 17 ve Pertek ilçesinde 14 olmak üzere toplam 155 köy yolumuzda ulaşım sağlanamıyor. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz merkez ve 7 ilçede karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugün itibariyle ekiplerimize köylerimizden intikal eden her hangi bir olumsuzluk yok. İnşallah bir aksilik olmazsa kısa sürede karla mücadele çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz."

Ağrı

Ağrı'da da İl Özel İdaresi tarafından kurulan 8 ekip ve 67 iş makinesi ile kent merkezi ve kapalı bulunan 179 köy yolunda kar temizleme çalışması devam ediyor.

Yol kenarındaki ve otoparklardaki bazı araçlar karla kaplanırken, aracıyla yola çıkmak isteyen birçok sürücü, zor anlar yaşadı.

Karayolları ekipleri, kar yağışı nedeniyle yollarda oluşan gizli buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement