Doğu ve Güneydoğu'da Beyaz Esaret - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu'da Beyaz Esaret

Doğu ve Güneydoğu\'da Beyaz Esaret

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk, günlük hayatı durma noktasına getirdi.

05.01.2016 12:18

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk, günlük hayatı durma noktasına getirdi. Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Siirt ve Şırnak'ta bugün okullar tatil edilirken, birçok köye ise ulaşım sağlanamıyor.

Doğu ve Güneydoğu'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Dün yapılan açıklamalarla Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Mardin, Batman, Bingöl, Siirt, Tunceli ve Şırnak'ta bugün okullar tatil edildiği açıklandı. Kar yağışının etkisiyle kırsal alandaki yerleşim yerlerine ulaşım sağlanamıyor.

SU SAYAÇLARINI KORUMA ÇAĞRISI

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü su sayaçları ve tesisatın donma riskine karşı vatandaşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. DİSKİ, donmalara karşı su sayaçlarının cam yünü, battaniye, eskimiş kazaklarla sarılarak donma tehlikesine karşı korunabileceğini duyurdu.

Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, iki gündür etkisini sürdüren kar yağışına ve donmaya karşı çalışmalarını sürdürüyor. Sürücülerin ve vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gereken tüm tedbirleri alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kenti etkisi altına alan kar yağışına karşı ana arterleri tuzlayarak ve kar küreyerek, trafik güvenliğini sağlamaya, yollarda yaşanacak olası mağduriyetleri önlemeye çalışıyor. Kar temizleme çalışmalarında öncelikli olarak caddeleri, bulvarları, hastane ve okul yollarının açık kalmasını sağlamaya çalışan ekipler, kırsal ilçe ve grup mahalle yollarında da aynı çalışmaları yürütüyor. Yağışın fazla olduğu Kulp ve Çınar'ın grup köy yollarında kar küreme çalışmalarına devam eden ekipler, gece tuzlama çalışmalarını, Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri ise kaldırımları temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI TERCİH EDİLSİN ÖNERİSİ

Hava sıcaklıklarının bu geceden itibaren -20'ye düşeceğini belirten Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı yetkilileri, iki gündür donmaya karşı ana arterleri tuzlayarak ve kar küreyerek açık tuttuklarını kaydediyor. Tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan yetkililer, ancak yine de vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaya, özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaya çağırıyor.

ELAZIĞ'DA 600 KÖY ULAŞIMA KAPANDI

Elazığ'da bugün de etkisini sürdüren kar yağışından dolayı 600 köy yolu ulaşıma kapandı. Merkez ve ilçelere bağlı 600 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışı, günlük hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimi aşarken, merkez ve ilçelere bağlı köy yollarına ulaşım sağlanamıyor. Elazığ İl Özel İdaresi'nden alınan bilgilere göre merkeze bağlı 190 köy yolundan 120'sinin ve ilçelerde dahil olmak üzere il genelinde 600 köy yolunun kapalı olduğu ve kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu'da Beyaz Esaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement