Düzce Barosunda Seçim Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Düzce Barosunda Seçim Heyecanı

Düzce Barosunda Seçim Heyecanı

Düzce Barosu yeni başkanını seçiyor.

11.10.2014 12:13

Düzce Barosu yeni başkanını seçiyor. Mevcut Başkan Avukat Ali Dilber ile Avukat İbrahim Kırıkçı'nın listeleri yarışıyor.

Düzce Barosu seçimleri Düzce Adliyesinde yapılıyor. İki adayın yarıştığı genel kurula Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Düzce Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Ümit, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve avukatlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulda Baro Başkanı Ali Dilber bir konuşma yaptı. Dilber konuşmasına "Adalet ilkin devletten gelmelidir. Çünkü hukuk devletin toplumsal düzenidir" diyerek başladı.

Türkiye Barolar Birliğince hazırlanan Avukatlık yasası taslağının mecliste bir an önce geçmesi gerektiğini işaret eden Avukat Ali Dilber, "CMK görevlendirmelerinde ki ücretlerin Avukatlık asgari ücreti seviyesine çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Gerek uzlaşmacı, gerekse arabuluculuk görevlerini meslektaşlarım en iyi şekilde yapmaktadırlar" dedi.

Düzce'nin yargı bölgesi olarak 1 bölge olmasını hak ettiğini söyleyen Ali Dilber, "İnşallah bu dönem 1 bölge oluruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından meslekte 20 ve 30 yılını dolduran avukatlara plaket verildi. Plaket törenin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinin ardından ise iki adayın yarıştığı seçimlere geçildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce Barosunda Seçim Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement