Emniyetten '155 Sms' Hatırlatması - Son Dakika
Yerel

Emniyetten '155 Sms' Hatırlatması

Emniyetten \'155 Sms\' Hatırlatması

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, Türkiye genelinde hayata geçirilen “155 SMS” hizmeti sayesinde engelli vatandaşların da polise kolayca ulaşmasının sağlanacağı belirtti.

31.01.2014 14:40

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, Türkiye genelinde hayata geçirilen "155 SMS" hizmeti sayesinde engelli vatandaşların da polise kolayca ulaşmasının sağlanacağı belirtti.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ülkemizde teknolojideki yenilikler doğrultusunda güvenlik hizmetlerinde fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak ve işitme, dil ve konuşma engeli olan vatandaşlarımızın polise en kısa sürede ulaşması amacıyla 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren yurt genelinde ücretsiz 155 SMS Servis sisteminin faaliyete geçileceği Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bildirilmiştir. 155 SMS servisi ile vatandaşlarımızın özellikle engelli vatandaşlarımızın bir durumla karşılaştıklarında cep telefonundan SMS ile 155 numarasına ücretsiz olarak ihbar ve şikayette bulunabileceklerdir. SMS'ler hangi konumda gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki ilin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine iletilecektir. Söz konusu 155 SMS Servisi ile Emniyet Teşkilatı kendisine duyulan güven ve saygıyı arttırmanın yanında vatandaşa verdiği önem ile de Engelsiz Türkiye Projesi kapsamında engellerden bir tanesini daha kaldırmış olacaktır" denildi. Açıklamada, 155 SMS servisini amacı dışında kullananlar hakkında yasal işlem yapılacağı da kaydedildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emniyetten '155 Sms' Hatırlatması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement